9 d’abril del 2011

Conflicte a l'hospital de Tortosa per la tisorada en hores extres als residents


Dimecres només un dels quatre MIR va fer guàrdia a urgències · El centre decideix continuar abonant les hores extres per evitar el col·lapse del servei ·

La tisorada en la despesa sanitària ja comença a generar conflictes en l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Dimecres a la tarda, el centre va comunicar als metges interns residents (MIR) que ja no els podria abonar les hores extraordinàries de guàrdies que se'ls assignen, més enllà de les hores que els corresponen per a la seua formació. En aquest sentit, la mesura va provocar que el servei d'urgències quedés amb només dos metges, ja que només va treballar-hi un dels quatre residents que havien de cobrir la guàrdia. De fet, la decisió va trasbalsar les urgències i va provocar un bon enrenou a l'hospital, només unes hores després que més de 300 treballadors es concentressen a la porta principal del Verge de la Cinta, en contra de les mesures d'austeritat que està impulsant el Departament de Salut.

Davant d'això, la comissió de docència de l'hospital de Tortosa, després de reunir-se amb els responsables de coordinació del servei d'urgències, va decidir que els metges residents continuarien fent “el nombre de guàrdies necessàries per cobrir el servei com és habitual”. A través d'un comunicat, la direcció de l'hospital va recordar ahir que els MIR tenen estipulat un nombre màxim d'hores de guàrdia, que està determinat per un programa de formació. “Si els centres hospitalaris consideren que aquest nombre s'ha de sobrepassar, d'acord amb la comissió de docència dels centres i de forma voluntària per part dels metges residents, se'ls autoritza de manera extraordinària a fer més hores i a abonar-les”, hi afegia la nota. Segons deia el mateix comunicat, “fins al dia d'avui s'ha mantingut aquest criteri, per la qual cosa queda garantit l'abonament d'aquestes hores” extres als residents de l'hospital.

Els MIR del Verge de la Cinta tenen bloc · El col·lectiu de metges residents de l'hospital Verge de la Cinta tenen un espai de trobada a internet. Es tracta d'un bloc col·lectiu, en què els MIR pengen els quadres de guàrdies, els documents d'interès per a la seua formació, notícies, i acudits sobre l'estat de la sanitat. En els últims dies, s'han pogut llegir algunes reflexions personals sobre la tisorada de Salut.

Publicat a El Punt

20 comentaris:

  1. Si el numero maxim d'hores de guardia dels MIR estan regulades, l'exces de guardies que es fan es per encarreg de qui ?
    Si es mante ( com diu el comunicat) aquest criteri, quin problema hi ha ?
    Si algu creu oportu delegar la guardia lo de sentit comu es que la cobri qui la fa...i la aboni qui no la fa...

    ResponElimina
  2. Bla, bla, bla, bla...
    Llegeix les declaracions del teu amic l'esquila-estruços.

    ResponElimina
  3. Que no, que no es pot callar amb aquest tema, que si normalment quan vas a urgències saps a quina hora entres però no saps a quina hora en sortiràs, no em vull ni imaginar el temps d'espera que hauràs de passar, retortillan-te de dolor, perdent color, salut i vida.

    ResponElimina
  4. Sempre podeu anar a una privada que allí no estan de retallada.

    En una cosa estic d'acord en Mc Calan "Si algu creu oportu delegar la guardia lo de sentit comu es que la cobri qui la fa...i la aboni qui no la fa... "

    tanmateix una cosa és la maniga ampla que de vegades tenen els metges i una altra molt diferent que es redueixin serveis.




    (modo ironia!!!!)

    ResponElimina
  5. Ja tremolo si algú de casa es fica malalt est estiu!!!

    ResponElimina
  6. Sabeu que el sou base d'un MIR són mil i pocs d'Euros? i que tenen un sou mig digne gràcies a les guàrdies?...pos ja veieu per on comença retallar aquesta gent. Els sous de caps de servei, supervisores d'infermeria i alts càrrecs s'han mantingut i fins i tot algun ha estrenat cotxe fa poc...veritat sinyó Sancho?sempre paguen los plats trencats la poca roba...

    ResponElimina
  7. Saberut, reconec que encertes amb els Mir.
    Com a dalt de tot no arribo, si que et puc assegurar que la retallada del 5%, o més, ha afectat a les supervisores d'infermeria igual que a les infermeres, i resta del personal.
    Fins on se. Si tu tens altres dades, les meues son de primera mà.
    Afortunada, i infortunadament també, recentment he tingut que anar massa cops a l'hospital, i alguna gent conec de fa molts anys. I te la trobes i comentes coses quotidianes, massa de pressa també, ja que la pressió laboral que pateixen, degut a reduccions de personal en plantes i urgències d'abans d'aquesta retallada, incrementa el seu volum de feina per persona. Ara compta si no es substitueixen baixes, doncs a tancar plantes, cosa que fan des de fa anys, potser no en tant alt grau com és pretén ara.

    ResponElimina
  8. He de reconéixer Desastre que m'he deixat anar una mica massa...cert que caps de serveis i supervisores han sofert retallades (algunes fins i tot del 10%). Perdó per fer una mica massa de demagogia...a nivells més alts sobretot de gerència és on s'han fet més desfalcs aquests últims anys, recordem el cas de l'Aliança o fins i tot la imputació que el nostre benvolgut conseller de Sanitat va sofrir fa uns anys per la sobrevaloració d'uns cursos de formació subvencionats per la Generalitat. És per aquí on s'hagués començat a retallar, però el sistema de castes polític en el que estem submergits aplica els càstigs als més desafavorits.

    ResponElimina
  9. No cal dir què, independentment de la raó o no, en això de les retallades, sempre està bé que comencin pels altres. Ara bé, ja que veig que esteu posats en el tema, algú em pot dir per què quant encara no son les 15:00 o les 22:00, hi ha gent què ja està agafant el cotxe per a anar-s'en cap a casa ?.

    ResponElimina
  10. No passa res saberut. Només volia compartir el que se. I si, la retallada està més prop del 10% que del 5%, el que dades exactes tampoc les tinc ja que em limito a un sola persona i no soc gaire xafarder. Conec més ex-supervisores que supervisores actuals, com pots imaginar.
    D'altra banda estem més d'acord que en desacord, només era una puntualització que podia aportar.

    ResponElimina
  11. Ja, ja, ja Cucafera. Sobre el que se:
    Hi ha torns, per exemple de neteja, que acaben sobre les 12 h i a la tarda més aviat que els torns de planta. Mitges jornades, metges que tenen torns de disposició localitzada que entre i surten, i tants etc que desconec...!
    I suposo que gent de torns variats que va de visita, si ho dius pels aparcaments reservats.
    Podries també ser més concret i no especular tant.
    Los "puros", tal com està la cosa, segueixen funcionant i escaqueigs crec que pocs, o deixaràs una planta amb una persona menys per a 40 malalts que no paren de tocar el timbre, amb tot el seu dret?

    ResponElimina
  12. Desastre, especular?. No home, no.
    Està més clar que l'aigua, el que dic. Si a l'hora que s'ha de fitxar, ja estem al carrer, tu mateix.... A mi sempre m'han ensenyat què l'hora de finalització de la jornada és quan s'ha d'abandonar el lloc de treball, i després fitxar, i després -si cal- canviar-te. M'he explicat millor ?. Lo d'agafar el cotxe, es una figura, també és pot anar a peu. D'aparcaments no en parlo jo.

    ResponElimina
  13. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. Denuncia-ho, faràs bé com a ciutadà. Mentrestant és especular.
    De moment, ja estàs canviant el raonament. Ara dius que surten abans d'hora perquè es canvien abans? I qui han deixat en el seu lloc l'esperit d'alguna mòmia.
    T'he donat algunes dades que conec. No m'estic tot el dia fent guàrdia a la porta. Ni tampoc conec tots els torns exactes, ni al 95% de gent que hi treballa.
    Com t'ho has fet per saber això?
    Que et passa realment?
    Tens alguna fòbia?

    ResponElimina
  15. Desastre, lo raonament, a mi, no me'l faràs canvia tu. Jo nomes se què quan dic una cosa, és veritat. No he dit si ho fan 1, 2 o 22. I, home, no cal ser molt viu per arribar a aquesta conclusió, si jo vaig a l'hospital quan falten 10 minuts per les 3 de la tarde i em creuo amb algú que plega a les 3. Tu mateix. Ni em cal especular, ni tindre cap fòbia ni què em passi res. Lo què veig és què et cou molt. Per què serà ?
    Per altra part, si per una xorrada com aquesta creus que ho he d'anar a denunciar. No ens mouríem del jutjat.

    ResponElimina
  16. Per ordre. Ja veig que les deduccions han anat baixant de to. Ara és una persona.
    Quan saps que alguna cosa es veritat, quina sort! Jo no. Tampoc cal ser molt mal pensat per saber que hi han raons per a tot. Especular és el que fem tots quan derivem de poques observacions un comportament general.
    Lo de la fòbia era amb un somriure, potser no l'has intuït. Estic acostumat a moltes maneres de ser, una més dels de la veritat absoluta només em fa riure.
    Serà perquè m'han salvat dos cops la vida a aquell hospital? O perquè sempre m'han tractat bé, majorment? Pel que se, el que "curren" molts que conec.
    Docs si no és denunciable fins a tal grau, serà que tindrà poca importància, i no és un general, sinó coses que simplement es donen entre els humans, igual que la generalització.
    Au, que tinc que fitxar.

    ResponElimina
  17. Jo també en conec de gent que treballa a l'hospital. De tot plegat, el que ho extrapola i eleva a categoria ets tu, no he parlat de graus d'importància ni de tothom. Repeteixo, no he dit que ho facin 22, però tampoc 1, com ara em dius que he dit.
    En este mateix bloc he llegit més d'un vegada com algú s'ha queixat del tracte dels dependents dels comerços de Tortosa i curiosament ningú va sortir en defensa dels mateixos, cal suposar què ja s'entén què no parlaven del col·lectiu en general.
    I d'escarafalls no en calen tants. No fa molt de temps, va ser motiu de portada de telediaris el que passava als jutjats de Castelló, persones que fitxaven i després anaven a aparcar el cotxe. Estic segur que tothom tampoc ho devia fer.
    Si t'has sentit solidàriament "al·ludit" ja sigui per raons d'agraïment i/o reconeixement en vers a l'hospital i el seu personal, ho sento. Jo, respecte el tracte, el bon fer etc. em sumo al que has dit. Però no era d'això del que parlàvem.
    Apa.

    ResponElimina
  18. De gent que s'escaqueija de la faena n'hi ha, n'hi ha hagut i n'hi haurà, però ja voras com precisament és la gent que no fotran fora.És un fenòmen que passa molt, si no ves a alguna botiga deu minuts abans de tancar (no a totes),cert que com a tot organisme públic hi ha cert grau de parasitisme laboral, però curiosament aquests són els que sobreviuen!!crec que l'important radica en la pèrdua de qualitat que ens afecta a TOTS. Si no hem sabut defensar les nostres empreses per passivitat dels nostres dirigents que no ens passe ara amb els serveis bàsics..

    ResponElimina
  19. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  20. Celebro que coincidim en quelcom Cucafera.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta