26 d’abril del 2011

El Pinell de Brai ja s'il·lumina amb fanals fotovoltaics

L'empresa Grisverd instal·la a la zona de la Bassa enllumenat públic “sostenible” ·

L'empresa Grisverd, amb seu a Gandesa i especialitzada en la construcció de mobiliari urbà sostenible, ha instal·lat els seus primers fanals solars a la zona lúdica de la Bassa del Pinell de Brai, també a la Terra Alta. Els responsables del projecte es van decantar per instal·lar un enllumenat “totalment sostenible”, amb fanals fotovoltaics que no estan connectats a la xarxa elèctrica. Grisverd, que des de fa dos anys s'està fent un lloc en el sector del mobiliari urbà sostenible, va instal·lar els fanals el dia 15 d'abril. En concret, al Pinell de Brai s'ha optat pel fanal Eko, que es caracteritza per un ample ventall de models que formen part de la mateixa família. Els fanals estan fabricats totalment en acer Corten, un aliatge especial que permet que el material no necessite cap tipus de manteniment. De fet, com que no ha estat sotmès a cap procés químic, un cop es rovella, no cal envernissar-lo ni pintar-lo. A més, el seu disseny està concebut per evitar actes vandàlics, i té un sistema especial d'orientació múltiple, la qual cosa permet orientar els panells i els braços per optimitzar la recepció dels rajos del sol. En aquest sentit, els responsables de Grisverd consideren que els fanals Eko representen “l'eficiència energètica al seu màxim exponent”.

Grisverd va començar fa un parell d'anys com a nova línia de producció de la carrossera Alazor de Gandesa, amb l'objectiu de superar la crisi tot apostant per la innovació. També prepara fanals que combinen l'energia solar amb l'eòlica.

L'Expoebre celebra una jornada tècnica · Tortosa ha organitzat una jornada tècnica sobre l'eficiència energètica en l'enllumenat públic, que tindrà lloc dijous, 28 d'abril, en el marc del saló Ebreambient, a la fira multisectorial Expoebre. Després de conèixer el cas de l'Ajuntament de Reus, amb el tècnic Josep Maria Ollé, els participants en la jornada podran aprofundir en el coneixement dels nous equips destinats al control de l'enllumenat exterior, guiats per Javier Rodríguez, de l'empresa Orbis. Tot seguit, l'enginyer Manuel Díaz explicarà la legislació europea sobre enllumenats públics, i el catedràtic en tecnologia electrònica Lluís Marsal pronunciarà una conferència sobre l'evolució i el futur de les fonts de llum.

Publicat a El Punt

Imatge: Grisverd

5 comentaris:

  1. Tinc ganes de pesar per veure'ls.
    Però ho trobo genial!
    Que el Sol ens il·lumini correctament i sense emetre vanament llum cap a dalt, amb la pol·lució lumínica consegüent, energèticament imperdonable i quasi de jutjat de guàrdia.
    Aviam si tots en prenem apunts del que es pot fer amb una placa solar, un circuit senzill, una bateria i uns leds.
    Per quan Tortosa?

    ResponElimina
  2. Esperem ( ho desitjo més que ho espero ) que no passi com les plaques que hi havia a l'entrada dels túnels de la via verda... cal esperar que funcione el sistema antivandalisme.

    ResponElimina
  3. Jo també espero que tothom tingui més consciència i pugui guanyar-se la vida amb un treball decent.
    Però, mentres això no passi, el vandalisme s'haurà de suportar en tots els aspectes de la civilització, principalment en les grans empreses, bancs, financeres i grans capitals especuladors. Al seu costat els que s'emportin una farola, "pecata minuta"

    ResponElimina
  4. Escolta noi, no en fotigues tanta de demagògia barata. El/s que em van entrar a la caseta de camp l'altre dia i en van fer MAL per valor de 300€, per emportar-se'n 20 en un tub de coure, no se si tenen molta feina o poca, però es/son un/s mal parit/s, i els que foten les garrofes o olives, si poden fer-ho del sac, millor que d'en terra.
    Una cosa no treu l'altra.

    ResponElimina
  5. Dema que?
    on?
    Ja copiaràs i enganxaràs la frase, aixi aprendré a no dir-la.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta