25 d’abril del 2011

Expropiacions al nucli antic de Tortosa per allargar el passeig de Ronda


L'Ajuntament aprofita la reconstrucció del barri de la Pujada del Castell per prolongar el vial de circumval·lació del turó de la Suda ·

L'Ajuntament de Tortosa ja ha activat l'expropiació de les cases afectades per la construcció del nou parc del Castell. La taxació conjunta dels cinc immobles per expropiar, situats al carrer dels Capellans, s'ha fixat en un preu de 90.000 euros, segons ha explicat la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé. En total, les cases tenen una superfície real de 285 metres quadrats. De fet, l'immoble més gran té 86,6 metres quadrats, però la finca més menuda només té 25,9 metres quadrats, segons el mateix projecte de taxació conjunta.

L'operació permetrà que el consistori puga disposar de les cases i els solars que li faltaven per esponjar i sanejar el barri de la Pujada del Castell, en el marc d'un dels projectes més ambiciosos del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). “Ja havíem adquirit i enderrocat altres habitatges, i també havíem netejat alguns solars, però encara ens faltaven aquests immobles per poder prolongar el passeig de Ronda”, ha detallat Roigé. Així, la regidora ha recordat que també ha calgut impulsar una modificació puntual del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), perquè la comissió de Patrimoni puga autoritzar un altre esponjament a les cases de la plaça de l'Absis, necessari per connectar l'actual passeig de Ronda amb la prolongació del vial de circumval·lació del turó de la Suda. De fet, Roigé ha remarcat que el nou parc del Castell serà la zona verda que recorrerà els peus del turó de la Suda, un cop reurbanitzat el barri. El sector del Castell té 9.500 metres quadrats entre la plaça de l'Absis i els carrers Costa del Castell i Sant Felip Neri, i la reurbanització del barri té un pressupost global de 6,5 milions.

Publicat a El Punt

4 comentaris:

  1. I este "mamotreto" que és veu a l'esquerra de la foto quin gran arquitecte l'ha dissenyat?
    Que no se'n donen vergonya?
    Per que tornin els "Mestres d'obra" i foten lo camp tants interessats!
    Gris i gris, i més gris a Tortosa!
    Per a fer una ciutat grisa, apagada i morta!
    Au, hòmens!
    Que us contemplen a un altre poble!
    Que els hi ensenyen a la Universitat?
    A perdre la dignitat?

    ResponElimina
  2. Per acabar d'arrodonir-ho una Universitat Grisa, grisa, grisa a Remolins. Depressiva només de veure-la!
    Segur que no la pintaran?
    Seria una mostra de no ser "un paleto" o com se digue en català!
    Ni els tanatoris son tan grisos!

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord, desastre.

    El gris és el color que defineix millor la ciutat, o el poble, perquè dec ser de poble quan no entenc el color de l'edifici de la Rovira i Virgili.No es veu dinamisme enlloc.
    Tampoc vull que es posin bars i restaurants al pont del tren, perque per a que els diumenges estiguin tancats, no paga la pena el gasto.

    ResponElimina
  4. No ho sé, com a metàfora, lo del color gris pot estar ben trobada. Ara, tampoc ens passéssim, no és que en conegui moltes, però d'universitats o edificis públics de color roig marengo, verd botella, grog llampant o blau elèctric no crec que n'hi hagin molts. En qualsevol cas, tranquils, els graffiters, si convé, ja hi posaran solució.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta