21 d’abril del 2011

El PP es rearma per recuperar pes a Tortosa


El Partit Popular, sota la influència de la família Fabra, era la segona força a l'Ajuntament els anys vuitanta i noranta · Aquesta dècada, els pactes polítics i el transvasament de l'Ebre han ensorrat els conservadors ·

L'independent Javier Dalmau, director de l'oficina d'Hisenda, és el cap de la llista d'un Partit Popular (PP) que busca recuperar pes polític a Tortosa. Dalmau, expresident de l'associació de veïns de la Simpàtica, admet amb sinceritat que ja estarien “contents” amb dos regidors. El PP ha fet una llista renovada, en què destaquen el director mèdic de la clínica Terres de l'Ebre, Adolfo Criado (2); la comerciant Cinta Barberà (4); el jove Jaume Solé (6), i el president local del partit, l'empresari Pau Fernández (3), que també serà el candidat del PP a l'EMD de Jesús.

Des del 1983 fins al 1999, el PP (abans Alianza Popular) va ser la segona força a l'Ajuntament. Des del 1987, amb sis regidors. El 1999, els sis regidors del PP –encapçalats per Josep Maria Franquet– van decantar la balança en favor de Joan Sabaté, ja que la llista PSC-Iniciativa d'Esquerres havia empatat a set regidors amb CiU. Això va estroncar l'alcaldia del convergent Marià Curto. Però l'estada del PP en el primer govern de Sabaté només va durar fins al maig del 2001. Joaquim Fabra ja s'havia imposat com a portaveu, i la polèmica del transvasament de l'Ebre va provocar que Franquet i tres regidors més marxessen al grup mixt. Només Fabra i el desaparegut Carlos Curto es van quedar al PP, i en les municipals del 2003 van repetir com a únics regidors populars.

En els comicis del 2007, el PP va tocar fons, ja que el seu candidat, Antonio Faura, va ser l'únic regidor. El PP havia perdut més de 3.250 vots des del 1995, quan s'havia produït el seu sostre electoral, amb 4.117 vots. De fet, al PP de Tortosa creuen que una part dels 5.901 vots que Ferran Bel (CiU) va aconseguir fa quatre anys són “prestats”, i que ara es poden recuperar.

Publicat a El Punt

El BOP amb totes les llistes electorals del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

12 comentaris:

  1. Gutijaume,

    A veure si aquí mires la noticia que l'altra ja ha desaparegut, aquesta era la meva última resposta:

    "En part tens raó, tot s'ha de dir, la gent d'esquerres sabem reconèixer, els partits no son molt acceptables amb les crítiques, avui mateix al PSC de l'Ebre he vist que sol podies cal·lfificar les notícies com; "m'agrada" no podies dir "no m'agrada"

    Segon punt torno a repetir que el telèfon el veig una eina freda amb la població

    Tercer, ZP, no és el millor candidat espanyol pot ser, perquè ho ha fet fatal, però Rajoy al 2012 (proximes eleccions si no recrodo mal) ho farà millor?

    En això últim dono la victòria al PP, que segur que guanyareu a l'Estat Espanyol

    Per acabar, el meu bloc, Periodisme Juvenil, li ha fet una entrevista a Joan Sabaté, aquest 3 de maig la faig amb el senyor Bel, em podries aconseguir una entrevista amb Javier Dalmau, el cap de llista de Tortosa? Així pot ser aclariria assumptes sobre la ciutat, però amb el degut respecte."
    "et passo l'enllaç: http://periodismejuvenil.blogspot.com/

    allí veuràs la entrevista a Joan Sabaté

    Si parles amb el cap de llistes, recorda-li que és una entrevista juvenil (és de dir no utiltzar paraules molt tècniques, respostes curtes... Sabaté no ho va fer i no va interessar tan l'entrevista"

    ResponElimina
  2. Xavier Dalmau és l'Administrador de l'Administració de l'Agència Estatal d'Administració Tributària de Tortosa. No el director com surt a diferents llocs.

    ResponElimina
  3. Ah no? I qui és llavors el director?

    ResponElimina
  4. Jo encara no se qui és qui,
    algú em pot dir qui son els de la foto, la xica està clar, però els altres...

    ResponElimina
  5. Que serio que esta el nostre contertuli, la foto deu ser d'abans de la final de Copa.

    ResponElimina
  6. Jo nomes puc desmentir que el primer per la dreta, no és LLangostera ( si sembla o no? ), és Adolfo Criado; el del mig ( a ell no li agrade aparèixer a l'esquerra, encara que sigui en fotos ) és el company Gutijaume; i el primer de l'esquerra és el candidat per a L'EMD de Jesús, Pau Fernandez.
    La xica dius que ja la coneixes i l'encorbatat suposo que també.

    ResponElimina
  7. Cucafera,

    gràcies per resoldre els meus dubtes però l'encorbat tampoc sé qui és (suposo per eliminació que és Javier Dalmau, però no ho sé, i a gutijaume no el coneixia sol per les meves últimes discussions, però ja m'ho pensava que era ell, no se per que.

    ResponElimina
  8. I Gutijaume ha desaparegut? No se'l veu pel món de marfanta des d'ahir. Encara deu estar celebrant la victòria del Madrid, que per cert, per a tirar-la (la copa) i que un bus la xafi, que m'ho la donen. No en serio gutijaume, enhorabona, tot i que Mou va tornar a acabar en 10 jugadors, com sempre.

    ResponElimina
  9. Perdoneu he passat un dia a Lleida i he desconnectat.

    David, facilita’m una adreça per a que es posin en contacte amb tu.

    ResponElimina
  10. Gutijaume,

    Aquí tens el correu: dbenito@instortosa.cat; i em pensava que no et veuríem més; i m'he amoïnat perquè he pensat sinó en qui em discuteixo... és broma :) bon rotllo, que avui ja n'he tingut prou de discusions, bueno pues que allí et deixo el correu, ens parlem!

    ResponElimina
  11. He de dir que no sóc gens fotogènic, per si algú encara no ho ha vist.

    ResponElimina
  12. únicament estàs serio, devies pensar en les teves coses, bueno a l'altra també estàs igual, dos ja nosé... pot ser sí tens raó, tranqui, jo quan surto a les fotos tampoc surto bé

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta