2 d’abril del 2011

ERC acusa CiU de voler 'desmantellar' les Terres de l'Ebre



Puigcercós afirma que les retallades del govern de Mas retornen el territori al passat · Els republicans rebutgen el fre al nou hospital i a la vegueria ·

Joan Puigcercós va acusar ahir CiU de fer retornar les Terres de l'Ebre al passat, a causa de les retallades. El president d'ERC va alertar que el govern d'Artur Mas està perjudicant l'Ebre des del punt de vista “social i territorial”, mentre que els set anys dels republicans a la Generalitat van servir per resoldre molts dèficits històrics. “Esquerra no només va millorar les inversions i els serveis a les Terres de l'Ebre, sinó que els vam donar força i legitimitat, fet que passava per la constitució de la vegueria”, va precisar. Puigcercós va visitar Tortosa per fer una trobada amb els alcaldables d'ERC a les Terres de l'Ebre.

El president d'Esquerra va rebutjar amb contundència que el govern vulga tancar dues sales d'operacions de l'hospital Verge de la Cinta, on també es calcula que uns 60 treballadors aniran al carrer. I va assenyalar que CiU està “desmantellant peça a peça” les Terres de l'Ebre, pel fet d'haver aturat la vegueria i projectes importants com el nou hospital regional de Tortosa, la variant de Sant Jaume d'Enveja i l'ampliació de l'hospital de Móra d'Ebre.

Delegats “mansos i servils” · El president d'ERC, Joan Puigcercós, va criticar ahir que el govern haja unificat les gerències de l'Institut Català de la Salut (ICS) del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. A banda, va dir que CiU ha posat gent “mansa i servil” al capdavant dels serveis territorials de l'Ebre “perquè Tarragona i Barcelona puguin fer el que vulguin”. Segons Puigcercós, “els interessos de l'Ebre no els defensaran des de Tarragona”.“Es comença desmantellant la gerència de l'ICS i s'acaba per tancar sales d'operacions o per no fer la variant de Sant Jaume”, va sentenciar.

Publicat a El Punt

Imatge: ERC Terres de l'Ebre

14 comentaris:

  1. Precisament la força i la legitimitat que va donar ERC en forma de govern tripartit a la Generalitat de Catalunya , es la que ara recollim en forma de dèficit galopant, mes atur i misèria. Una legitimitat en la que tot era susceptible de celebrar amb el millor cava, mentre l’anterior delegat arengava a la població contra el victimisme d’un poble que veia plegar empreses tant importants com Learn , Acristal.lats Guardiola etc, sense fer res per solucionar-ho…Un Delegat que l’any de la sequera no va saber estar a l’alçada de les circumstancies, fent prevaldré abans el seu carreg que dimitir per l’espoli que finalment representava per aquestes terres la idea del Conseller Baltasar de portar mes aigua a Barcelona vorejant l’autopista. Un Delegat que al cap i a la fi no va saber posar-se al costat del seu poble i que finalment la saviesa del poble va saber excloure’l a les darreres eleccions.
    Parlar de Delegats mansos i servils, per part de qui ho fa, es desconèixer el que tots hem conegut per proximitat.

    ResponElimina
  2. Contra Salvadó es vivia millor, veritat Mc Calan?. Clar què això és una mera qüestió de consum propi i personal, res extrapolable, necessàriament, al conjunt de la ciutadania.
    Ara, si a tu et serveix per fer una dels comentaris més llargs des de que el bipartit està al govern....endavant.
    No negaré alguna de les teves afirmacions, però et recordo que l'actual delegat, gens de servilisme, a la primera setmana i amb el tema de l'hospital, no n'ha demostrat poc precisament. Per no parlar de la presidència del CAT. Culpar del dèficit galopant, l'atur i la misèria al tripartit, ho trobo un pel exagerat, que vols que et digui.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Recordem quin partit dona suport a CiU a l'ajuntament de la Capital del Marquesat perdut.
    No son precisament el PSC ni ICV, que també podria ser.
    Amb bipartit és viu millor que amb tripartit?
    Sabia Bel que Pujol i Mas=menys es farien independentistes en l'art de la distracció?
    Quatre anys que el partit de Salvadó li besa allò al del Mas=menys.
    Parlant de Puigcerós=l'enterrador, a que ve este a parlar de l'Ebre? Ara? Ara que ja s'ho munten prou bé els Boi Pallarés fent la seua faena.
    No me'n ric perquè perd lo Madrid i la lliga ja no te al·licient.
    Que faran ara los intermediaris del govern sense obres que adjudicar?
    Ah si! Catalunya=país de les financeres!

    ResponElimina
  5. Apreciat Jotabé; t’asseguro que he estat breu i ponderat en la meva exposició anterior, dons d’haver estat mes prolífic i extens, de ben segur que t’hagués agradat menys…

    ResponElimina
  6. Vist aixi, Mc Calan, gracies per la generositat i benevolència... i visca el Barça.

    ResponElimina
  7. Pos si jotabé si el gol ha sigut all minut 78 dis-me "adivina", o bruixa. (quin "farol" m'he pegat!)

    ResponElimina
  8. Ah, tenim delegat de govern?

    Jo proposo que, per a reduir despeses, el suprimeixin. Més notarem a faltar els quiròfans

    ResponElimina
  9. Me sembla que aviat mos trauran la delegació del govern a les Terres de l'Ebre, de fet alguns càrrecs com la gerència de l'Hospital s'estan centralitzant a Tarragona...en l'angle que porten aquests catalanets de barretina i butifarra que voten que si a la independència quan després fiquen al president d'Espanya a la poltrona o bé se passen la vida pidolant a Madrid com a causant de les seues desgràcies...una mica de serietat senyors!!També estirada d'orelles a ERC per parlar tant de boquilla de la vegueria i quan van estar al govern del trispartit que van fer?...res!!

    ResponElimina
  10. Com sempre, Mc calan ha parlat i el seu missatge és dogma de fé ...

    Perquè no parla de les "actuacions" de l'inefable Sr. Sancho amb el tema "transvasament" ???

    Potser ERC no dóna suport a l'inefable (també) Sr. Fer-ho Bé ???. O què han pintat durant aquest 4 anys els Srs. Forés i Marín ???

    Podia fer alguna cosa concreta el Delegat pel tancament d'empreses a les Terres de l'Ebre ??? I a tot Catalunya ??? I a tot Espanya ??? I a la resta d'Europa ???

    Home, que ja està bé ( ha!!!, i no he votat mai ERC )...

    ResponElimina
  11. Xeic, pel que estic veient, tothom per tu es inefable..! Curiós no?

    ResponElimina
  12. Igual volies dir inflable...

    ResponElimina
  13. Sr. Mc Calan, com vostè sap molt bé, ja que sempre "està molt ben informat", l'adjectiu inefable es refereix a tot allò que no es pot explicar amb paraules ...

    També deu saber ( la duda ofende ) que és un sintagma que ve del llatí ( IN-EX-FA-BILIS ) i que s'aplica normalment a personatges ...

    Per tant, he escrit el comentari amb tots els ets i uts ...

    No serà que vostè està darrerament una miqueta "inflat" ???...

    ResponElimina
  14. “Xeic”, li agraeixo els seus aclariments que han estat molt ben rebuts, però com en dos paràgrafs utilitza la mateixa paraula amb fruïció, havia pensat que l’havia après en divendres… Espero no haver-lo molestat..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta