5 d’abril del 2011

Mobilització i política a l'hospital de Tortosa


El PSC, ERC i Iniciativa critiquen les “tisorades” de CiU en la sanitat pública ·

La junta de personal en funcions de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta va decidir convocar ahir la primera de les mobilitzacions contra les retallades del govern català. Serà demà dimecres 6 d'abril, a partir de les onze del matí, a les portes de l'hospital. En declaracions a l'ACN, la presidenta de la junta de personal, María José Codoñer, va remarcar que les mobilitzacions no seran només per defensar els llocs de treball, sinó “la qualitat assistencial”. Per això, els professionals han demanat la implicació de tots els ciutadans i usuaris de la sanitat pública en les mobilitzacions que es convocaran. Segons Codoñer, les retallades seran especialment greus a l'Ebre, ja que l'hospital de Tortosa és el centre de referència. Així, es preveu reduir un 12,9% el pressupost i, en el cas del Verge de la Cinta, tancar dues de les cinc sales d'operacions, les consultes externes a les tardes i reduir uns 35 llits.

D'altra banda, les reaccions polítiques no s'han fet esperar. El candidat tortosí del PSC, Joan Sabaté, va afirmar que les retallades en el sector públic són “intolerables”, i va acusar CiU d'estar “jugant amb la salut de les persones”, per beneficiar el sector privat. També l'alcaldable d'ERC, Josep Felip Monclús, va recordar que a l'Ebre el mapa de clíniques i mútues privades és molt pobre, i que no hi ha alternatives. Monclús i el candidat d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jaume Forcadell, van reclamar a l'alcalde, Ferran Bel, que siga capaç d'anteposar els interessos de Tortosa i del territori als de CiU.

Publicat a El Punt

Imatge: PSC de les Terres de l'Ebre

2 comentaris:

  1. Anterposar els interesos de Tortosa als seus propis? Espereu-vos sentats! Que no heu vist la foto que surt al darrera de Mas? Més prop impossible!

    ResponElimina
  2. Tanquen serveis i així els poden concertar en la privada, a preu d'or.

    Compreu accions de clíniques i escoles privades....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta