5 d’abril del 2011

Monclús (ERC) reclama a Bel que deixe de justificar les tisorades


L'alcaldable d’Esquerra a Tortosa, Josep Monclús, ha anunciat que ERC serà "bel·ligerant" per evitar les retallades anunciades a l'hospital Verge de la Cinta, ja que s'està posant en joc "la salut i la paciència de la gent". Segons Monclús, les mesures previstes per l'Institut Català de la Salut (ICS) i “l’eliminació en primària de punts d’atenció continuada com Sant Jaume d’Enveja i Xerta pretenen afavorir un model basat en les mútues i la privatització de la sanitat”. El republicà ha posat com a exemple una persona que porti una sonda per problemes de pròstrata i s'hagi d'operar, l'endarreriment de la intervenció pel col·lapse del sistema públic l’obligarà a operar-se per la privada o bé a portar la sonda durant més temps del que seria habitual. En aquest sentit, Monclús ha denunciat que "un hospital saturat com l’actual no pot patir una retallada tan dràstica com la que pretén CiU, perquè això afecta de manera important la prestació del servei de salut a Tortosa i al conjunt del territori".

El candidat republicà també ha recordat que “les millores que s’havien fet aquests darrers anys a l’hospital i el projecte de nou hospital regional intentaven subsanar uns dèficits històrics que patíem les Terres de l’Ebre". "Però ara, amb la retallada de CiU, reculem tant que tindrem més llistes d’espera, menys serveis per oferir i pitjors prestacions per la manca de personal, de quiròfans i material”, va concloure. Per tot plegat, Monclús ha demanat al candidat de CiU a l’alcaldia de Tortosa que “deixi de justificar totes les retallades que CiU vol fer a les Terres de l’Ebre i que anteposi els interessos i la salut dels ciutadans als interessos del seu partit”. Segons Monclús, “cal que tothom defensem el manteniment d’uns bons serveis de salut per a Tortosa i les Terres de l’Ebre, com tenen a Reus i Barcelona, i que no tornem al passat o perdem el tren del futur acumulant dèficits històrics també en sanitat”.

Imatge: Web de Josep Monclús

2 comentaris:

  1. Senyor Monclús; portar una sonda mes temps de lo estrictament necessari es una “putada” efectivament!!

    ResponElimina
  2. Com pot ser, més d'abril, que s'estigue funcionant amb els pressuposts prorrogats i que no es compleixen.
    Suposo que per a poder retallar el pressupost de Salut, o qualsevol altre, s'hauria d'esperar fins que els nous siguen aprovats amb totes les partides especificades.
    Els podran aprovar?
    Serà el PP capaç de recolzar-los?
    El meu suport total als treballadors de la Sanitat i, per suposat, als usuaris.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta