5 d’abril del 2011

[Tribuna] 'Les retallades de CiU i les eleccions municipals', per Jaume Forcadell


Cada dia ens arriben noves notícies sobre les retallades en tots els àmbits, però especialment en relació a l’educació i la sanitat. Amb la informació que tinc mentre escric aquestes ratlles, es parla d’uns 110 acomiadaments només a l’Hospital Verge de la Cinta, entre ells, més del 50% del personal de quiròfan. D’altra banda, llegeixo que la nova Consellera d’Educació es planteja acomiadar 5.000 mestres al conjunt del país. Queda clar que s’ha iniciat el procés per tal de desmantellar el nucli dur de l’Estat del Benestar que hem estat construint en els darrers anys i que, ara que semblava que el capitalisme salvatge es posava en qüestió, CiU aposta pel neoliberalisme extrem sense complexos.

L’excusa de la crisi i del dèficit és una bona cortina de fum per tapar el programa ocult de CiU. Queda clar, també, que les insistents (i justificades) reclamacions a Madrid per que l’Estat compleixi els seus compromisos financers amb Catalunya encara reforcen més l’excusa de la manca de recursos i de la insostenibilitat del sistema. En realitat, però, es tracta d’una decisió política: s’aprofita la situació econòmica per donar prioritat a l’entrada massiva del sector privat en la prestació de serveis públics. De fet, bona part d’aquest sector privat ha estat actuant durant anys com a “lobby” per tal d’afavorir els interessos electorals de CiU, i ara toca tornar el favor. Un altre govern, amb unes altres prioritats, hagués preservat l’educació i la sanitat de les retallades que s’estan produint, o bé hagués fet ajustos molt menys traumàtics per uns sectors que, en endavant, difícilment podran prestar el servei amb la qualitat desitjada. Mentre, el bipartit de en Mas i en Duran vol eliminar l’impost de successions, i acorda ampliacions de concerts educatius amb escoles d’elit. Per a això sí que hi ha diners.

El nomenament del nou Conseller de Sanitat, que ve de la patronal de la sanitat privada, ja feia preveure mesures d’aquest estil, però jo no m’hagués imaginat mai que es fessin amb aquesta violència i d’una manera tan indiscriminada. Això tindrà conseqüències molt negatives al conjunt del país, però sobretot al nostre territori: potser a algunes parts del país el Conseller aconseguirà el seu objectiu d’incrementar la contractació d’assegurances mèdiques privades, però això al nostre territori és impossible, ja que no tenim cap hospital privat. Aquí la sanitat serà pública o no serà, i tal com van les coses, va camí de no ser.

Davant d’això l’Alcalde es mostra comprensiu amb els seus, i amb aquesta actitud no fa cap bé al territori i a la ciutat. Si això ho promogués un govern d’un altre color polític posaria el crit al cel, i ara la resposta és el silenci. Aquesta actitud mereix una penalització, i el 22 de maig hi ha partit. Com a mínim, targeta groga.

Jaume Forcadell
és candidat d’Iniciativa – Entesa per Tortosa

4 comentaris:

  1. Espero que així no sigue.
    També lamento que s'use el tema com motiu electoralista pels partits que haurien de baixar tots el coll per com han anat les seues gestions fins ara.
    Si el Sr. Forcadell te dades concretes, que ens explique la seva font i que si els sindicats també es senten al·ludits que ens expliquen exactament que saben o les propostes que han rebut específicament.
    A banda del 12,3%, com es reparteixen aquestes retallades: %metges, %infermeres, %cel·ladors, %administratius, %serveis, etc. Igualment amb fixes, eventuals, interins i serveis contractats.
    Crec que la ciutadania ho necessita.
    Com també crec que te que haver una resposta clara seua.
    Que el Delegat de Salut done la cara immediatament!
    O per a que està?
    Haurem de demanar la supressió de les delegacions ja que només fan de superflus mal administradors de l'hisenda pública?

    ResponElimina
  2. Desastre, dos quiròfans de cinc són un 40% menys de quiròfans.

    ResponElimina
  3. Un altre cop les fonts. I si retallen un 40% de quiròfans, la resta, Yuca?
    Repeteixo, on és el Delegat de Salut?
    Estarà demà a l'Hospital per a donar la cara?
    Per a que serveix?
    No fotran fora entxufats des de Jordi Pujol, no. I dels altres partits (pacte de cavallers).

    ResponElimina
  4. Des de sempre la politica de CIU és la de potenciar els serveis privats/concertats, no és res nou.

    Si la gent els ha votat, no serà per què volem pagar-se de la seva butxaca tots aquests serveis?

    Pos a rascar-se-la. SC

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta