13 de maig del 2011

Els instituts de Tortosa també es mobilitzen contra les retallades

Les protestes es repetiran cada dimecres en centres de tot l'Ebre ·

L'institut Joaquim Bau i l'institut de Tortosa, els dos centres públics de secundària de la capital del Baix Ebre, s'han sumat aquesta setmana a les mobilitzacions en contra de les retallades anunciades pel govern català. Així, bona part dels professors dels dos centres va sortir aquest dimecres al carrer per denunciar la política de tisorades en el sector de l'educació pública. Altres centres públics de l'Ebre han fet, aquests dies, accions de protesta, com ara l'institut i l'escola L'Assumpció de Deltebre; l'institut d'Ulldecona; l'escola de Miravet; l'escola Consol Ferré d'Amposta i l'escola de Ferreries, a Tortosa. Així, han penjat pancartes i s'han fet segudes i concentracions als patis, o als voltants del centre. A més, moltes d'aquestes activitats han tingut el suport dels alumnes i de les associacions de mares i pares.

En el cas dels instituts de Tortosa, els professors es van concentrar a les portes dels dos centres amb pancartes. A més, ahir a la tarda hi havia convocada una assemblea del sector docent al Joaquim Bau. Els professors recorden que ni els serveis públics ni els seus usuaris han provocat la crisi, i que altres agents socials són els que haurien de pagar els plats trencats.

Publicat a El Punt


Imatge: Cedida

8 comentaris:

  1. Gustau, crec que aquesta notícia es mereix un lloc més adequat. L'ensenyament públic està amenaçat, si no de mort, de greus ferides.
    Els dimecres seran les mobilitzacions. A veure si la setmana vinent, encara que només faltin quatre dies per a les eleccions, reservis un racó més gran.

    ResponElimina
  2. A les classes ja es parla de les pròximes retallades a les universitats públiques.

    Mala tisorada, estem hipotecant el futur de tots dels joves universitaris catalans i això ala postra significa hipotecar el futur de tota Catalunya.

    Apujar els preus de les matrícules i disminuir les beques sumat a l’encariment dels mitjans de transport i del nivell de vida pot suposar que moltes famílies, ja de per sí tocades es trobin amb més d’un impediment, alhora de donar uns estudis universitaris o de postgrau als seus fills.

    Tenint en compte que la majoria d’estudiants universitaris de Tortosa ha tingut que marxar a estudiar fora, Tarragona, Barcelona, Terrassa crec adient que a aquesta futura retallada en ensenyament sigui substituïda per una ajuda en los costos del transport, mesura que el PP de Tortosa inclourà al seu programa; una beca per la mobilitat dels seus màxims valors; els futur metges, advocats i en definitiva professionals de la ciutat.

    ResponElimina
  3. I les escoles públiques i instituts tortosins????
    Preguteu als directors els pressupostos amb els que han de sobreviure des de fa anys.
    Us quedaríeu de pedra!
    Lo del menysteniment dels ciutadans "rurals" és que també és de llibre. Però, cap govern, cap, ho ha posat mai sobre la taula ni ha fet res per remeiar la discriminació. I n'han passat de tots colors,
    Res de nou ni, francament, creïble.

    ResponElimina
  4. Guti,sempre menspreant a la megua case social.Maxims valors! quines xorrades! I als demes que?
    No patixques que un metge i un advocat ja seu cobrara,no cal que pesigues tant en esta clase alta i mes mirar per la par pobre que t'envolta.
    Aixo d'estudiar te puja al cap o que?

    ResponElimina
  5. ignorant, no sé que em molesta més si el presumpte elitisme ( en este comentari ) de Gutijaume o la teva demagògia. Home, avui dia son molts els estudiants del territori que no son " de casa bona " i que per tant qualsevol ajut per transport o pel que sigui no els aniria malament. Altra cosa és que discutim la universalitat de les ajudes, jo no estaria d'acord que fossin per a tothom. No tothom no s'ho pot pagar. Tampoc estaria d'acord que aquest cost hagi de ser suportat pel l'ajuntament.

    ResponElimina
  6. No sé que entens tu per classe mitjana, però no crec que els estudiants es puguin encasellar dins la classe alta, el seu nivell adquisitiu depèn de les aportacions familiars, doncs la gran majoria no ha cotitzat el suficient per rebre cap tipus de subvenció estatal o autonòmica i aquestes famílies no són riques ni molt menys.

    Potser un metge i un advocat ja se ho cobraran però una gran part dels titulats universitaris serà mileurista, això al meu parer, no entra dins els paràmetres de classe alta. La iniciativa que hem proposat des de NNGG va encaminada a l’ajuda d’aquests, doncs a nivell estatal hi ha ajudes familiars, subvencions a l’atur però a un gran gruix de la població activa, amb edat de treballar però que s’ha decidit per encaminar el seu futur en l’estudi d’una carrera universitària no rep cap tipus d’ajut econòmic tret del ajut dels pares, que com ja he dit pateixen com ningú la crisis i el mantenir estudiant fora de la ciutat al fill/ filla o en alguns casos fills/filles.

    Per tant no deixa de ser una ajuda més a la maltractada classe mitjana, centrats amb tu, significa que estem centrats en les persones i cada grup d’individus té inquietuds i problemes que des d’una política local efectiva poden tenir solucions diverses, com a president de nngg el paper futur dels estudiants tortosins considero, mereix ser tractat des d’un punt de vista de recolzament i suport cap a la seva formació.

    Això no significa que el partit, amb una perspectiva local més amplia no tingui en compte als més de 2.600 jubilats que hi ha a Tortosa i que veuen perillar les seves pensions, a les quasi 3.000 persones que es troben en situació d’atur a la nostra ciutat o als més de 2.000 autònoms que veuen perillar el seu negoci.

    ResponElimina
  7. Cucafera crec que la veïna ciutat d’Amposta ja disposa d’un tipus d’ajut similar als seus estudiants, tot i no ser una ciutat universitària, com si ho és i sobretot serà a partir d’ara la nostra ciutat.

    De totes maneres dita retribució serà solsament disposada en funció d’objectius i de l’esforç, és a dir tenint en compte el tant per cent de crèdits aprovats, una persona que es matriculi de 70 crèdits i sol aprovi un 50% d’aquests no podrà optar a l’ajuda econòmica, les quantitats de l’ajuda no podran superar un màxim i aquesta quantitat estarà determinada també pel nivell d’ingressos dels pares/mares.

    ResponElimina
  8. Ei, que la notícia parlava de l'ensenyament obligatori.
    Si no el cuiden ningú arribarà a la universitat. Bé, de fet diuen que els estudiants cada vegada hi arriben més mal preparats

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta