18 de maig del 2011

Josep Bo: ja no el podrem oblidar


El músic Josep Bo, autor de la popular cançó 'Lo Carrilet de la Cava', ha mort aquest dimarts a l'edat de 86 anys. L'Ajuntament de Deltebre ha emès una nota oficial per lamentar la mort de Bo, així com per expressar a la família el condol per la seua pèrdua. Al llarg de la seua vida, Bo ha deixat un important llegat musical, ja que a través de les cançons ha retratat mig segle de la història de Deltebre i dels altres pobles del Delta. A més de Lo Carrilet de la Cava, entre el seu repertori destaquen temes com Gegant de ferro, Terra d'arròs terra de fang, Delta del Ebro o Una mica d'història. El funeral en memòria de Bo ha estat previst per aquesta tarda de dimecres, a partir de les sis, a l'església de Sant Miquel de Deltebre. L'orquestra L'Espiga d'Or, de la qual en va ser membre durant molts anys, i el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han de participar en aquest homenatge.



De fet, els Quicos van popularitzar la cançó que Bo va dedicar al Carrilet, tot convertint-la en un veritable himne de la lluita de les Terres de l'Ebre en contra dels transvasaments. De fet, una de les últimes aparicions públiques de Bo va ser l'11 d'abril passat a Tortosa, amb motiu de la presentació del CD-llibre 10 anys de lluites i cançons, per l'aigua i per la terra, que ha editat la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i que inclou una versió de Terra d'arròs, terra de fang a càrrec de Terrer Roig. D'altra banda, el seu llegat ha quedat recollit en el llibre-CD Lo carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo. Un paisatge musical per al Delta de l'Ebre, amb una vintena de versions de les cançons escrites pel músic. El disc va ser premiat als Premis Enderrock 2011 en la categoria de millor disc de folk.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta