12 de maig del 2011

[Tribuna] 'L'oportunitat del canvi', article d'Antoni Espanya

Enfilem la recta final de la campanya electoral després de dies intensos, de contacte amb la ciutadania, en què, de forma clara i pausada, des del mes de febrer, hem explicat el nostre projecte per Amposta. Ho hem fet personalment i també a través de la revista mensual gratuïta 4 Cantons. El nostre és un projecte per a vuit anys, en què hem incorporat moltes aportacions de les entitats de la ciutat, però també de persones que estimen Amposta i que ens han fet arribar les seves idees.

En aquests moments de dificultats econòmiques per a moltes famílies i empreses, la nostra prioritat serà la millora de l'eficiència de la gestió dels recursos municipals i donar un suport decidit a aquelles activitats econòmiques que poden dinamitzar l'economia local i generar ocupació: comerç, indústria i turisme. Però també caldrà resoldre dèficits importants com la millora de la mobilitat, la recuperació dels nostres espais públics i zones verdes i més seguretat ciutadana. Volem fer una aposta decidida per la música i l'esport, dos trets que ens donen identitat pròpia respecte a altres ciutats mitjanes de Catalunya.

Em sento orgullós de poder dir que, tot i haver estat a l'oposició durant aquest darrer mandat, he treballat tant o més que l'equip de govern per millorar les condicions de vida i els serveis de la gent d'Amposta. La inversió dels Governs del Generalitat i de l'Estat a la ciutat els darrers 4 anys no té precedents en la història local: prop de 100 milions d'euros dedicats a la millora de les comunicacions viàries; nous i millors equipaments educatius, sanitaris, culturals i esportius, i una gran inversió al Delta en infraestructures turístiques i ambientals i modernització dels regs dels arrossars.

Tot i això, i en exercici també del nostre paper d'oposició i de control de l'acció de govern municipal, hem denunciat els casos de mala gestió que malauradament han estat molts: el greu perjudici al comerç local per la manca de planificació de les obres del centre; el forat d'1.700.000 euros de l'escorxador municipal, i que encara està per resoldre; la demanda de prop de 5 milions d'euros interposada contra l'ajuntament per haver permès funcionar els multicinemes durant vuit anys sense la preceptiva llicència; la manca d'interès en resoldre el finançament de les escoles de música de les Societats Musicals; la poca transparència en l'adjudicació d'obres i contractació de personal, i la pujada de l'IBI urbà en un 70 % en els darrers deu anys, entre altres. En definitiva, 24 anys al govern de la ciutat amb còmodes majories absolutes han derivat en una fatiga i una relaxació que, a la vegada, han comportat una pèrdua d'eficàcia i il·lusió per respondre les expectatives de la gent d'Amposta.

El nostre equip per Amposta està format per un grup de gent renovat, jove, d'un perfil professional molt solvent amb ganes de demostrar que podem i volem fer les coses millor per Amposta. Persones que aglutinen les diferents sensibilitats de la nostra ciutat. El dia 22 de maig tenim l'oportunitat de canvi a Amposta. Entre tots i totes, el podem fer possible.

Antoni Espanya
és el candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta

1 comentari:

  1. Blogger ha tingut aquest divendres una avaria general que ens ha esborrat els apunts de dijous i, per tant, també els comentaris que alguns de vosaltres havíeu fet. Disculpeu les molèsties.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta