20 de juny del 2011

El concert de Serrat amb La Lira, des de dins


Joan Manuel Serrat ha cantat per primera vegada amb una banda, per ajudar l'escola de música de La Lira Ampostina, que passa per greus dificultats econòmiques. Ha estat aquest divendres a la nit, a les instal·lacions exteriors del pavelló firal d'Amposta i davant de més de 2.000 persones. Podeu veure el vídeo de la notícia al web de l'ACN, però també us recomano un apunt al bloc de Manel Zaera, qui ha viscut el concert de La Lira amb Serrat des de dins...

"Fa ben poc que hem acabat l'espectacle "La Lira versiona Serrat". Aprofito l'eufòria, el sentiment d'alegria del moment per escriure sobre aquesta gran nit. Un cop més La Lira ho ha fet, ho ha aconseguit, una concert per recordar. El punt àlgid, com no, la pujada de Joan Manuel Serrat a l'escenari per cantar Bendita Música i Paraules d'amor -aquesta amb la col·laboració del públic-, i l'agraïment de públic i músics als mestres Ventas i Grisó per la feina feta amb els arranjaments musicals.

Un músic de banda no acostuma a compartir escenari amb una personalitat com Serrat i això ja d'entrada és un fet important, i més tractant-se d'una banda humil com La Lira. No acostuma tampoc a escoltar el públic fent cors com avui. Emocionant, simplement.

Un cop més l'esforç ha tingut recompensa. Feina feta i ben feta, aplaudiments d'agraïment i podem marxar cap a casa feliços i amb el cap ben alt. Avui La Lira ha demostrat per què s'ha de fer el possible per preservar una entitat com la nostra, que aporta un valor afegit a la societat, quant a educació, cultura i valors. Valors que el nostre director, Octavi Ruiz, sempre remarca a l'hora de demanar l'esforç dels músics. Valors que ens recorden d'on venim, on som i on anem.

I ara ens toca pensar en la feina que ens queda. Aquest any hem preparat ja el repertori per al concert de Primavera, Belmonte, el repertori per al concert d'avui i ens queda preparar amb molt poc temps, el concert de Festes Majors. I ho farem, i tant que ho farem! Visca La Lira!"

Imatge: ACN

2 comentaris:

  1. Jo vaig assistir a l'espectacle de dansa Belmonte i vaig tenir una molt grata sorpresa. La música de Carles Santos interpretada per La Lira i la dansa de la companyia Gelabert Azzopardi amb perfecta harmonia. Un veritable espectacle.

    ResponElimina
  2. Les meves felicitacions als grans músics ebrencs!
    I a l'Octavi especialment i a gent que, calladament, treballen i treballen sense desmai a les escoles de música.
    La Lira és el nostre referent sense cap discussió possible.
    Tot el meu suport per a n'ells, tot i lamentant, profundament, no haver-hi pogut ser allí. M'hagués ENCANTAT! I ho poso amb majúscules perquè ho sento amb majúscules.
    A tots els amics de La Lira el meu suport incondicional. Tanmateix a totes les bandes ebrenques!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta