20 de juny del 2011

Judici popular dels 'indignats' de l'Ebre als 'culpables' de la crisi


Mig miler de persones van respondre a la crida dels col·lectius d'indignats i per una democràcia real de les Terres de l'Ebre, el Matarranya i les terres del Sénia, aquest diumenge al migdia a Tortosa. La manifestació va començar a la plaça d'Alfons XII i va recórrer el centre de la ciutat sense cap incident, amb un to marcadament festiu i alhora reivindicatiu, fins a la plaça dels Dolors, on hi ha la Delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Ni els Mossos d'Esquadra ni la comissió de seguretat dels indignats van haver d'intervenir en cap moment. Entre les moltes pancartes, en sobresortia una de molt gran, amb el lema 'La banca ens asfíxia, la patronal ens explota, els polítics ens enganyen, els sindicats ens venen. Prou', i que els manifestants van penjar a la façana d'un edifici de la mateixa plaça dels Dolors. En aquest sentit, el més destacat de la protesta va ser la performance que simulava un judici popular a la banca, a la patronal, als sindicats majoritaris, als polítics i a la mateixa justícia. El veredicte d'aquest judici satíric va ser de culpabilitat per als que els manifestants del moviment 15-M consideren els veritables causants de la crisi.

Imatge: Jordi Canalda

7 comentaris:

  1. Menys judicis populars i més judicis reals!Ara que el moviment dels indignats està actiu, per què no es porta a judici als qui mos han estat gobernant estos darrers anys, independenment del seu color polític?Creieu que no hi ha inconstitucionalitat en les retallades a Sanitat i Educació?tots sabem que no surtiran condemnats, però només l'emprendre accions judicials contra certs estaments pot tenir un valor simbòlic de veritat i fer que algunes coses canvien...si aquests moviments no passen a l'acció real res no canviarà, ara tenen una oportunitat d'or! no la pergueu!

    ResponElimina
  2. Saberut, encara que pugue pensar com tu, mai m'atreviria a demanar a un recent nascut que faci coses que altres amb anys i panys a les esquenes no s'atreveixen a fer.
    Aviam si t'animes i encapçales una comissió amb aquest objectiu.
    El que ens ha de quedar clar a tots, si voleu, és que això que ens passa no és una crisi, és una estafa. I que la paguem els desgraciats de sempre.
    Mentrestant els actors de la pel·licula de marcians que ens venen continuen cobrant dels nostres 25% dels sous.
    Indignant, estressant i per llogar-hi cadiretes.

    ResponElimina
  3. Un 25 % pagues, pos si que guanyis, xeic.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Però soc ebrenc i vull viure a la meua terra!

    ResponElimina
  6. Ves espai que no se't constipe, la garrofa, vull dir. 1.200 € i el 25 %, no sé no sé...
    Quant a que ho pagues per anticipat, que ho vols pagar a final d'anys ? Recorda que els mestres, metges etc. també volen cobrar tots els mesos, no a final d'any. Inclús tu mateix.
    Per cert, mai ho hauria dit que tens tantes "varies formacions universitàries" . Jo en canvi no en tinc cap. A més això de "formacions" no sé que vol dir. Seran estudis, cursos....

    ResponElimina
  7. La garrofa ja te prou faena i som a l'estiu, i no di la paraula que et diria.
    Que tu, com a batxillera tortosina, t'hi fixes més en les misèries dels sense res que en els souassos dels teus "admirats".
    Volies que t'ho digués amb més raons?
    Au, a pelar la garrofa que et queda!
    I surt al carrer, que no et costiparas.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta