22 de juny del 2011

La tisorada de Salut també arriba als CAPs de l’Ebre


El Departament de Salut també reajustarà els punts d’atenció continuada als centres d’atenció primària (CAP) de les Terres de l’Ebre. El director dels serveis territorials de Salut, Albert Gómez, ha anunciat aquest dimarts que els canvis s’implantaran a partir de l’1 de juliol, per acomplir amb la rebaixa del 10% en el pressupost sanitari que ha fixat el govern català. Gómez ha fet aquestes declaracions en acabar la reunió ordinària del consell de direcció de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

El director territorial de Salut ha matisat que la nova planificació encara no està tancada del tot, però que l’objectiu és evitar la duplicitat de serveis. De fet, Gómez només ha concretat que el CAP de Sant Jaume d’Enveja tancarà a les nits, en caps de setmana i en dies festius. Segons ha dit, l’existència del pont Lo Passador permet concentrar l’atenció nocturna al CAP de Deltebre. Amb tot, es mantindrà el servei d’ambulància a Sant Jaume, per garantir el trasllat dels malalts al centre de Deltebre. Altres municipis afectats pel tancament del CAPs podrien ser l’Aldea, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara i Tortosa, on hi ha la possibilitat de tancar les urgències nocturnes del CAP del Temple. En aquest cas, l’atenció sanitària nocturna se seguiria fent a l’hospital Verge de la Cinta i a la clínica Terres de l’Ebre de l’Aliança.

Gómez ha afegit que s’han de fer més reunions amb els alcaldes dels municipis afectats i amb el nou gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Julio García Prieto. A banda, Gómez ha anunciat la creació d’una xarxa a través del telèfon 061, que coordinarà l'atenció urgent en casos greus com infarts, vessament cerebrals o accidents amb politraumatismes.

Nou reglament de la llei dels correbous · D’altra banda, en el Consell de Direcció d’aquest dimarts també han tractat temes com el procés que està seguint la comissió tècnica de la llei dels Correbous. El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat que ja hi ha un esborrany del nou reglament de la llei, amb la voluntat que es pugui presentar durant el proper mes de setembre.

2 comentaris:

  1. I fa un temps ens recomanàven que acudim als serveis del CAP per no col·lapsar el servei d'urgències de l'hospital. Espero que no ens trobem als passadissos esperant el nostre torn!

    ResponElimina
  2. Segur que els que han decidit des de dalt retallar les urgencies, pos, no els trobarem mai fent cua en cap lloc public .... es increible, patetic, penos, lamentable el que estan fent. I la gent que hem votat per a "defensar" els nostres interesos, que? Estan d'acord en les Grans Decisions dels partits de govern, o es ficaran al costat de la gent? No puc entendre que aqui no s'arma "un follon" (com diu APM) ....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta