22 de juny del 2011

Tortosa rebaixa els sous dels regidors i recupera el cap de gabinet de l'alcaldia


El primer ple del mandat de l'Ajuntament de Tortosa ha servit, aquest dimarts al vespre, per aprovar la nova organització municipal. El govern de Ferran Bel (CiU) ha tirat endavant la desaparició de les antigues comissions informatives i la creació de cinc de noves, les quals es corresponen a les cinc àrees en què ha passat a organitzar-se el consistori: Serveis al Territori, Serveis a les Persones, Promoció de la Ciutat, Serveis Centrals i Espai Públic. Aquestes cinc comissions estaran presidides per cadascun dels cinc tinents d'alcaldes que coordinaran aquestes àrees: Meritxell Roigé, Anna Algueró, Emili Lehmann, Matilde Villarroya i Domingo Tomàs. Segons Bel, les comissions estaran integrades per vuit regidors: tres de CiU, un del PSC, un d'ERC, un d'ICV, un del PP i un de PxC.

Retribucions als regidors · En el mateix ple, l'Ajuntament també ha aprovat les noves retribucions als regidors i als grups municipals. Així, cada grup polític percebrà una aportació mensual fixa de 250 euros, més 125 euros més per cada regidor que tinga cada grup. Això suposa una rebaixa del 22% respecte del mandat anterior, quan l'assignació per grup polític era de 320 euros, i per cada regidor, de 160 euros. D'altra banda, per assistència al ple, els regidors cobraran 470 euros, una xifra inferior als 500 euros del mandat anterior i als 474 euros del període 2003-2007. Però els regidors només podran cobrar cada mes per haver assistit a un ple, per dues juntes de govern, per dues comissions informatives, per una junta de portaveus i per dues juntes de coordinació dels regidors de barri. Això suposa que els regidors de l'oposició cobraran un màxim de 870 euros mensuals; els regidors de l'oposició que siguen portaveus de grup, fins a 1.105 euros al mes; els regidors del govern municipal, un màxim de 1.250 euros mensuals, i els tinents d'alcalde, fins a 1.800 euros. D'altra banda, la primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, només cobrarà del consistori per assistències, ja que el sou com a regidora és incompatible amb la seua retribució com a diputada al Parlament de Catalunya.

Dedicacions exclusives · Per la seua banda, Ferran Bel mantindrà la seua dedicació parcial del 75%, amb una retribució de 59.784 euros. El tinent d'alcalde d'Espai Públic, Domingo Tomàs, serà l'únic regidor amb dedicació exclusiva, amb un salari de 48.000 euros. En total, l'Ajuntament destinarà 107.784 euros anuals a dedicacions, la qual cosa, segons ha destacat Bel, representa un estalvi del 39% respecte del mandat anterior, i del 46% en relació a l'últim mandat del socialista Joan Sabaté (202.000 euros). Així, comptant tot el mandat, l'estalvi del període 2011-2015 respecte del mandat anterior serà de 279.000 euros. Però si la comparació és amb el segon mandat de Sabaté, la diferència és de 377.000 euros.

Càrrecs de confiança · El ple de l'Ajuntament també ha aprovat els nous càrrecs de confiança. El govern de Bel manté com a personal eventual el cap de premsa -seguirà Albert Mestre- i el gerent, tot i que l'alcalde ha precisat que, després de la baixa voluntària de Cèsar Saura, aquesta plaça no es cobrirà com a mínim fins a l'1 d'octubre, i "sempre que es trobi la persona adequada". La novetat, però, és la recuperació de la figura del cap de gabinet d'alcaldia. Segons Bel, serà una persona jove i de la seua absoluta confiança política, que s'incorporarà al seu equip a partir de l'1 de juliol. L'alcalde no ha avançat qui serà el nou cap de gabinet, però ja se sap que cobrarà 34.000 euros. En total, els càrrecs de confiança del govern de Bel costaran 144.000 euros anuals si es cobreixen les tres places. Una xifra que l'alcalde ha volgut comparar amb els 120.000 euros del mandat anterior (només hi havia cap de premsa i gerent) i, sobretot, amb als 170.000 euros del període 2003-2007.

Imatge: Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Algo és algo, i m'alegro si realment estan estalviant diners amb aquests canvis. Clar, trobo que encara es podria apretar una mica més ...!

    ResponElimina
  2. Mesures com aquestes sempre són benvingudes, ja que retallen al menos se retallen algo ells mateixos. A ells correspon donar exemple als ciutadans en moltes coses.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta