9 de juny del 2011

Pactes tancats a Ulldecona, Roquetes i Benissanet


A menys de tres dies de la constitució dels nous ajuntaments, arriben amb compta-gotes alguns dels pactes de govern que encara restaven pendents. És el cas de Roquetes, al Baix Ebre; d’Ulldecona, al Montsià, i de Benissanet, a la Ribera d’Ebre.

En el cas de Roquetes, l’actual alcalde, Francesc Gas, d’Esquerra, podrà tornar a governar gràcies al pacte que ha tancat aquesta setmana amb Convergència i Unió. La setmana passada, Gas va ser hospitalitzat d’urgència a causa d’una afecció cardíaca, però ja ha estat donat d’alta i ha reprès amb èxit les negociacions per tancar el pacte. Com en el mandat anterior, l’acord de govern prioritza els punts del programa en què puga haver-hi més consens, i arracona aquelles qüestions més ideològiques o de partit.

A més, Gas també ha pogut enllestir abans de dissabte el repartiment del cartipàs. Així, l’alcalde també assumirà les competències d’Urbanisme, Medi Ambient i Governació. Per la seua banda, el convergent Gerard Gas serà el primer tinent d’alcalde, així com el responsable d’Obres Públiques i de Serveis Municipals. El republicà Sisco Ollé serà el segon tinent d’alcalde, a més del regidor de Cultura, Educació, Joventut i Festes. Josep Codorniu, de CiU, serà el tercer tinent d’alcalde i responsable de Dinamització Econòmica i Esports. La republicana Teresa Moreso serà la quarta tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda. Maribel Belmonte, també d’Esquerra, serà la regidora de Qualitat de Vida i Turisme. Finalment, el republicà Jordi Baucells serà el regidor de Comunicació, Societat del Coneixement i Participació Ciutadana.

D’altra banda, l’alcaldessa d’Ulldecona en funcions, la socialista Núria Ventura, ha donat per fet l’acord entre Convergència i Unió, Partit Popular i UGI, que Canal 21 ja va apuntar dimarts. A través d’un missatge a les xarxes socials, Ventura ha lamentat que finalment CiU, PP i els independents hagin tancat un pacte en contra de la llista més votada, tot i l’oferta del PSC de formar un govern fort i estable.

En canvi, el socialista Ignasi Ballber serà proclamat, aquest dissabte, com a nou alcalde de Benissanet. El PSC, amb tres regidors, i Esquerra, amb dos regidors, han tancat un acord que els permetrà revalidar el pacte de govern actual en aquesta població riberenca. De fet, socialistes i republicans tornaran a repartir-se l’alcaldia, ja que el candidat d’Esquerra, Francesc Xavier Arbó, serà l’alcalde en els dos últims anys del mandat.

Publicat a Teveon.tv
 Imatge: Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta