25 de juliol del 2011

Alerta d’alt risc d’incendis a l’Ebre


La Direcció General de Protecció Civil ha alertat de l'alt risc d'incendis forestals al sud de Catalunya, a causa de les altes temperatures acompanyades d'una baixa humitat relativa i l'entrada de vent de component nord-oest. En aquest sentit, Protecció Civil ha demanat que s'extreme la precaució i ha emès l'avís de prealerta del pla Infocat a les quatre comarques de l’Ebre: el Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. També en altres comarques catalanes com ara el Baix Camp, les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, el Segrià i el Priorat. A banda, també s’han suspès les autoritzacions per fer foc tant al Baix Ebre com a la Ribera d’Ebre, a més del Baix Camp.

L'entrada de vents amb velocitats sostingudes d’entre 40 i 45 quilòmetres per hora, i amb ratxes que poden arribar als 70 o 80 quilòmetres per hora, suposa un còctel que afavoreix la propagació del foc, si es combinen amb un grau d'humitat baix, d'entre el 30 i el 35%, i temperatures que superaran els 30 graus.

Imatge MeteoTortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta