14 de juliol del 2011

La XVI Festa del Renaixement manté l'aposta per la qualitat i la producció pròpia


L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, han presentat aquest dijous el programa de la setzena edició de la Festa del Renaixement. Trenta-dues companyies; una seixantena d’espectacles; sis campaments; dotze tavernes i dos mercats d’època, amb prop de dues-centes parades, i la col·laboració d’un miler de voluntaris, faran retornar a la ciutat l’esplendor del segle XVI, des del 21 al 24 de juliol. De fet, tant Bel com Tomàs han assenyalat que el programa de la Festa del Renaixement manté la intensitat i l’aposta per la qualitat de les edicions anteriors, tot i la contenció pressupostària. Si l’any passat la Festa del Renaixement va tenir un pressupost de 327.000 euros, enguany el cost total de la festa no hauria de superar els 300.000 euros.

Entre els actes més destacats del programa, el regidor de Festes ha volgut recomanar ‘La Taverna d’Enrico’. L’espectacle produït per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebrarà enguany els quinze anys amb algunes novetats. Tomàs també ha destacat una producció catalano-francesa que es farà a la plaça de l’Absis, titulada ‘La gàrgola i la donzella’. També l’actuació del grup francès Savoi, una formació de trompetes heràldiques que es podrà veure per primer cop a la Festa del Renaixement. D’altra banda, la festa torna a recuperar enguany el mercat d’època del carrer del Vall, que l’estiu passat es trobava tallat per obres. L’altre mercat d’època arribarà fins a la torre del Célio i el camp de la Torreta, al barri de Remolins. A l’antic escorxador es recupera l’espectacle ‘Domus Horribilis’, que feia cinc anys que no es representava. Paral·lelament, al pati interior de l’Escola Oficial d’Idiomes es podrà veure una mostra d’oficis de l’Associació d’Artesans de les Terres de l’Ebre.

El pregoner de la Festa del Renaixement d’enguany serà Xavier Solà, secretari general de Cultura, mentre que la directora dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, inaugurarà Lo Taulell al Carrer. Finalment, l’Associació Cultural Terra d’Aigua rebrà l’estendard de la Festa per haver impulsat el campament de les Quincalles, el primer campament de producció pròpia de Tortosa. La Festa s’acabarà el 24 de juliol amb la gran desfilada i amb el tancament de les portes del segle XVI al portal del Romeu. Enguany no hi haurà ni focs artificials ni tronada final, com a gest de responsabilitat i d’estalvi pel context econòmic.

Programa de La XVI Festa Del Renaixement

1 comentari:

  1. Induptablement, l'espectacle de La Taverna d'Enrico és digne de destacar, però si despres de 15 anys que es fà, resulta que és el mes destacable i recomanable.....no sé si anem bé del tot.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta