4 de juliol del 2011

Les regidores Meritxell Roigé i Esther Vidal, al '30 minuts' sobre els correbous


Avui toca felicitar els companys Joanna Pardos, Santi Valldepérez i Guille Barberà per la bona feina feta amb el reportatge 'Els altres bous', que TV3 va emetre aquest diumenge a la nit en el marc del programa '30 minuts'. Un dels moments més curiosos del reportatge és quan els activistes del Partit Antitaurí i de l'organització Anima Naturalis estan fent campanya en contra dels correbous a Tortosa, i a l'inici del carrer Cervantes es troben amb la regidora Meritxell Roigé i amb Esther Vidal, alcaldessa pedània dels Reguers. Les imatges són de l'abril del 2011, un mes abans de les eleccions municipals. Ni Roigé ni Vidal accepten els futllets informatius que estan repartint els antitaurins.



Imatge: TV3

12 comentaris:

  1. Pos que soses!
    Segur que tenen les busties de casa plenes de pro-pagandes i fins i tot les miren!
    Xiques! Més dignitat i menys orgull!

    ResponElimina
  2. M'ha agradat moltíssim el reportatge.

    ResponElimina
  3. Pos fes-me un resum que no tinc ànims d'enrabitejar-me (paraulot)

    ResponElimina
  4. El reportatge està molt ben fet, hi ha varietat d'opinions i un bon "timing", trobo jo, que no en sé gaire d'aquestes coses.
    Potser feia falta unes opinions cientifiques més clares, ja que, per mi, la ciencia sempre aporta algo més que opinions - pero, bé, el veterinari ho ha deixat prou clar. Que ningu dubti de que els bous pateixen i sofreixen, diu l'unic expert en parlar - altre qüestió és si a natros aixo ens sembla bé.
    La pregunta és : ens sembla bé que , per a passar-ho bé (com igual ho volen passar bé a tots els pobles del mon des de Helsinki fins a Chicago passant per Cadaques) aqui hem de fer patir animals??

    El més fort - les paraules claves del Delegat admetent que tot és una questio de vots (implicitament admetent que de ciencia i fets, res, sino "que voleu?" ´l'unic que van tenir en compte al Parlament on no va poder parlar ningu en contra de la proposicio de llei) - tot dit amb una somrisa de complicitat.

    Els altres arguments, ja els hem repassat mil vegades, que si son una millonada (100.000€ a Amposta), que si els veterinaris miren que el bou està bé (des de fora de la tanca com s'ha vist!!), que si no pots estar en contra d'aquest lobby visiblement, que si no hi ha festa sense bous (anem a Vilaseca a vore que fan), i al final "tot el territori esta unit, les TTE son un territori taurina" (bé, haurien de haver dit "potser la meitat de la gent..").

    I les imatgens quan surten els bous, i la gent està en una estat d'excitació em recorden a l'antiga Roma, o si Barça guanyes els Champions, o canta el Justin Beiber - amb el fet diferencial que als ultims dos cap animal esta patint.

    ResponElimina
  5. Conclusió: mentre la gran majoria de politics locals i catalans només pensen en les cadires, i la meitat de la gent a que no li agraden es queda callada, i els ajuntaments no fan el minim esforç de ficar varietat i imaginació a les festes, i acceptem mitges veritats sobre fets cientifics o "tradicions", i ara començarem a copiar el model frances, pos, tenim patiment de bous per a rato .... :(

    ResponElimina
  6. El polític serveix al poble, si el poble vol bous, dóna-li bous.

    A mi m'ha sobtat la prepotència dels anti-taurins...repartint follets a qui saben que no els volen (a la manifestació d'Amposta), fent fotos a les persones contraries a la mani (i no crec que fossen de per aquí, devien venir de la culta i elegant Barcelona)...ara tampoc crec que sigui la màfia siciliana això, i que si ets animalista a les TTEE et despertis amb un cap de bou de lidia al llit..

    ResponElimina
  7. "El polític serveix al poble, si el poble vol bous, dóna-li bous."

    I después diuen que Hugo Chávez és populista...

    ResponElimina
  8. Lo que dius Gutijaume és lo que penses o la conclusio que has tret del video? Es un tema molt més complicat ....... si resulta que la meitat dels ebrencs no volem bous, pero no fem sorroll? Qui es fa vore té més rao que els que no? Els politics a qui representen, a tothom o als seus votants, o als lobbies xx? Si la gent vol salaris de politics a zero, i gasolina gratis cada divendres ?

    ResponElimina
  9. I quina funció ha de fer el polític segons tu?

    ResponElimina
  10. No pateixis Brian, si estesem a l'Empordà potser si que veuríem una explotació turística dels correbous amb tots els recolzaments oficials com passa a França. Però estem a la "Catalunya insòlita" i amb aquest "reconeixement", per temor a la pèrdua de vots, de moment en tenim prou.
    Això sí, TOTS, ( incloent animalistes i Pilar Rahola ) mentre tant comprarem, sabent-ho o sospitant-ho, productes fabricats per menors d'edat o adults explotats fent jornades de 14/16 hores diàries. Per exemple.
    Si Brian, com tu dius, és un tema molt més complicat. Tant complicat, amb tantes arestes, amb tantes interpretacions que, no es casualitat que hi hagin antis i pros en tots els colors polítics. Inclús el podríem emmarcar en qüestions, aparentment tant dispars, com ara l'avortament o el monument del riu. Nomes cal pensar-hi una mica.
    Ah, jo, per veure correbous, no aniria ni d'aquí a Campredo.

    ResponElimina
  11. No sóc jo qui ha estudiat ciències polítiques.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta