15 de juliol del 2011

Una empresa de poms i tiradors de mobles s'instal·la a l'antiga Acristallats Guardiola



Una fàbrica de poms i tiradors de mobles arriba a Tortosa per instal·lar-se al polígon industrial Baix Ebre · L’Ajuntament garanteix l’aigua i el gas a tot el polígon Catalunya Sud amb l'aprovació del pla especial·

Tortosa tindrà una nova empresa a partir del setembre. Es tracta de l’empresa Juan José Vergés SA, dedicada a la fabricació de poms i tiradors per a mobles, que s’instal·larà a les naus que l’antiga Acristallats Guardiola tenia al polígon industrial Baix Ebre, a Campredó. La implantació d’aquesta fàbrica suposarà, d’entrada, la creació d’una quinzena de llocs de treball. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha afirmat que es tracta d’una molt bona notícia, i que feia més d’un any que estaven en converses amb l’empresa.

Al maig passat, l’Ajuntament de Tortosa ja va tramitar la llicència ambiental sol·licitada per Juan José Vergés SA per a una fàbrica de panys i ferramentes. L’empresa té actualment una planta a Esplugues de Llobregat, però la tancarà a partir del 29 de juliol i aprofitarà tot el mes d’agost per fer el trasllat fins a Tortosa. El principal motiu del trasllat des del Baix Llobregat al polígon Baix Ebre és el creixement residencial que ha tingut la zona on hi ha la fàbrica actual, molt a tocar de Barcelona, i el cost del lloguer de les instal·lacions a Esplugues de Llobregat. L’empresa exporta la seua producció a Europa, l’Orient Mitjà, Estats Units i Austràlia, i això li ha permès resistir en bones condicions l’actual crisi econòmica.

Juan José Vergés té 2.000 punts de venda a l’Estat espanyol. Els clients més importants de Juan José Vergés SA són distribuïdors de ferreteries o magatzems de fusta, i també fabricants de mobles a mida. De fet, té 400 distribuïdors i clients en 80 països dels cinc continents. En aquest sentit, l’empresa també es planteja iniciar contactes comercials estables amb el clúster del moble de la Sénia.
En declaracions a Canal 21 Ebre, l’alcalde de Tortosa ha afirmat que l’arribada de Juan José Vergés contribuirà a refer el teixit industrial del Baix Ebre. De fet, Bel també ha anunciat que en els propers mesos es podran anunciar noves implantacions industrials al municipi.

Aigua i gas al polígon Catalunya Sud · D’altra banda, la junta de govern local de Tortosa ha aprovat el pla especial per garantir el subministrament d’aigua i gas al polígon Catalunya Sud, la reserva de sòl industrial més important del sud del país. Al març, el ple de l’Ajuntament va encarregar a la societat municipal de gestió urbanística, la Gumtsa, la redacció dels projectes per subministrar gas i aigua a tot el nou polígon, inclosa l’ampliació que s’ha de fer en el futur. Tortosa ha de fer un segon pou i tota la xarxa d’aigua amb una part dels 4,5 milions del fons d’industrialització de les Terres de l’Ebre. Bel ha explicat que les obres s’enllestiran durant el 2012. D’aquesta manera, Tortosa ja no necessitarà l’actual concessió del Consorci d’Aigües de Tarragona. L’aigua dels pous serà de major qualitat i més barata, ja que requerirà menys tractaments. El polígon Catalunya Sud també ha de quedar connectat a la xarxa de fibra òptica.

Imatge: J.J.Vergés SA

2 comentaris:

  1. Benvinguts siguin. El que em crida l'atenció és que al Web digui "FABRICANT POMS I TIRADORS DES DE 1298". Fa molts d'anys això, eh ?

    ResponElimina
  2. Durant més de tres quarts de segle a J.José Vergés hem dedicat el nostre esforç a la recerca constant de l'excelència en la creació de ferramenta per a mobles i decoració, unes petites obres d'art per als seus mobles. (de la seua web).
    Seria molt tant de pedigrí, ni els Borbons, lo que no et dic que algun Berenguer, o Montcada, o Ben Saruq, posem pel cas.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta