29 d’agost del 2011

Assalten el bar de l’ermita del Coll de l’Alba


El bar de l’ermita del Coll de l’Alba ha estat objecte d’un robatori amb força durant el passat cap de setmana. En concret, els fets van tenir lloc divendres, 26 d’agost, cap a les onze de la nit. Segons han informat fonts de la Policia Local de Tortosa, un veí de la població va trucar al número d’emergències 112 per avisar que s’havia trobat el bar de l’ermita amb la porta forçada i amb tot l’interior revolt. Una patrulla de la policia local es va desplaçar fins a l’ermita del Coll de l’Alba i tot seguit va poder contactar amb els responsables del bar, que no eren conscients de la situació. Les mateixes fonts han explicat que la Policia Local estan pendents de la presentació de la pertinent denúncia, per saber exactament que és el que es van emportar els assaltants del bar de l’ermita del coll de l’Alba. Però este dilluns a la tarda, els responsables del bar encara no havien presentat cap denúncia formal, almenys a la comissaria de la Policia Local de Tortosa.

L’ermita del Coll de l’Alba és el santuari més popular de Tortosa, però també un dels espais més tradicionals del terme. L’actual ermita és la més antiga de les que es conserven al Baix Ebre, ja que data del segle XIV, tot i que el seu origen se situa fins i tot abans de la dominació sarraïna. El primer romiatge del que es té constància és del 1442. Amb motiu de la Pasqua, l’associació d’Amics del Coll de l’Alba hi organitza un romiatge i una caminada fins a la Creu de Coll Redó, en el marc de la tradicional festa de l’ermita. A banda, l’any passat, una escola taller de l’Ajuntament de Tortosa va rehabilitar i millorar l’ermita del Coll de l’Alba i el seu entorn, amb el suport de la Diputació de Tarragona i del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Imatge Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta