30 d’agost del 2011

Més de 230 cigonyes passen la nit a Flix durant el seu viatge migratori


Flix ha viscut en aquest inici de setmana un espectacle natural sense precedents. Més de 230 cigonyes van arribar aquest dilluns a la tarda a la població, durant un viatge migratori. Les aus van baixar en un estol immens a la vora del polígon de la Devesa de Flix, quan queia la tarda i s’estaven produint tempestes i ruixats arreu del territori. La baixada va provocar l’admiració dels veïns de Flix, que van fer nombroses fotografies. Primer, les cigonyes van descansar en una finca, però quan es feia fosc van anar aixecant el vol per posar-se en alguns edificis propers, com el Centre d’Empreses de Flix, la cooperativa agrícola o l’estació depuradora. Les cigonyes també es van posar en faroles i altres punts elevats.

Flix té una important colònia de cigonya blanca, la qual forma part del projecte de reintroducció d’aquesta espècie que va impulsar la reserva natural de Sebes. En aquest sentit, la presència de les cigonyes a Flix atrau sovint altres aus durant les seues migracions. Però és la primera vegada que tantes cigonyes, més de 230, s’aturen a Flix per descansar durant el viatge. Segon ha informat Ràdio Flix, el més destacat d’aquest grup és que un gran nombre d’exemplars de cigonyes joves i adultes portaven anelles de diferents països. Així, un grup d’ornitòlegs que estan fent la campanya d’anellament d’ocells a la reserva de Sebes, però també altres afeccionats de Flix, s’hi van desplaçar fins al polígon de la Devesa per poder fer el màxim de lectures amb l’ajut de telescopis.

Amb aquestes lectures, es podran tenir dades molt interessants sobre la ruta migratòria del grup i la procedència dels seus exemplars, que provenien de països com Suïssa, França i Alemanya. En aquest sentit, cal destacar que una de les cigonyes, amb una anella de Suïssa, també portava un emissor per al seguiment via satèl·lit.

Finalment, les cigonyes han marxat de Flix aquest mateix dimarts, cap a les onze del matí, dividies en dos grans estols i riu avall, en direcció a altres zones més càlides del planeta.

Imatge Reserva Natural de Sebes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta