30 d’agost del 2011

'El PP tirarà pel dret amb el transvasament'


L’alcalde de l’Ampolla adverteix que el PP recuperarà la política de transvasaments si Mariano Rajoy governa amb majoria absoluta ·

L’alcalde de l’Ampolla, el convergent Francesc Arasa, ha donat per fet que les Terres de l’Ebre hauran de fer front a una nova amenaça de transvasaments, si el Partit Popular aconsegueix la majoria absoluta a les eleccions estatals del proper 20 de novembre. En una entrevista a Canal 21 Ebre -s'emet este dimarts a les 22.00 hores-, Arasa ha valorat que el futur govern de Mariano Rajoy aprofitarà la sentència del Tribunal Suprem, una sentència que reconeix el dret de Castelló a reclamar l’aigua de l’Ebre, per recuperar els projectes dels transvasaments cap al sud. Segons l’alcalde de l’Ampolla, si el PP governa amb majoria absoluta, “garanties de què el transvasament no es durà a terme, n’hi han poques”, ja que el govern de Rajoy "tirarà pel dret amb el transvasament".

En la mateixa línia, Arasa ha recordat l’etapa que va viure com a regidor de l’Ampolla durant l’anterior polèmica pel transvasament, ara fa 10 anys, quan ell era regidor i l’exalcalde Francesc Sancho era el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. Segons Arasa, van ser uns moments molt durs, en què fins i tot van rebre atacs personals, tot i que ells també estaven en contra del transvasament de l’Ebre projectat pel govern del PP.

Imatge Canal 21 Ebre

25 comentaris:

  1. A veure si el govern de la Generalitat no ens traeix com va fer l'altra vegada a canvi d'estabilitat política per al govern de Pujol i dóna suport a la PDE. M'agradaria veure als alcaldes de l'Ampolla (el d'ara i el d'abans) encapçalant les manifestacions que s'apropen.

    ResponElimina
  2. Au, pos, ja sabem tots lo que ens toca!
    Lo que avisa no es traïdor!
    I hi ha que no ha parat d'avisar.

    ResponElimina
  3. Lo que farà el PP amb el transvasament de l'Ebre esta clar, no cal ser cap setciències.

    Lo dubte esta en que farà CIU?

    es baixaràels pantalons com la darrera vegada i en voldrà mes i mes com el darrer cop?

    o defensarà el territori i treballar per impedir els transvasaments?


    Gustau, podries fer una porra!

    ResponElimina
  4. Si el PP necessita Ciu per fer majoria al Congres, aquests canviaran aigua per pacte fiscal, sense dubte.

    ResponElimina
  5. Pos ja ho sap el Senyor Arasa(i altres politics de les terres de l'Ebre),quan arribe el moment q defensi els interessos del seu poble i no els dels jefassos dels seus partits,

    ResponElimina
  6. Sens dubte que ho intentaran, però d'on treuran la pasta? D'Europa ni en broma, i amb les finances publiques a la UVI no sé no sé. I la seguent bombolla immobiliària potser tardarà una dècada.

    ResponElimina
  7. però el canal del Xerta-Sénia ja el tindran a punt.............................

    ResponElimina
  8. Lluis, de moment, entre uns i altres l'aigua està al tocar lo riu Sénia.
    Ningú no ha fet cas la PDE, ningú ha fet cas de l'Ebre, ni del territori.
    La nostra terra, que no es nostra més que el tros que ens alimenta quan mengem els seus fruits, los rius o les muntanyes només son per especular, cobrar subvencions i rèdits.
    Vergonya els tindria que donar als catalanets de "a veure que trec" com han anat cebant la misèria.
    Primer amb los quatre poblets a tocar la conca del Segre... "Fot-li morro doña ACA!" després finançant obres fora de tot ordre, sense regants i pagada íntegrament per la conselleria d'agricultura ( a altres contrades los ulls se li devien sortir de les órbites, ja que tots los regants han de contribuir d'avançada a tot arreu menys a l'avançada Caradurunya), i no només el Xerta-???? sinó el Segarra-Garrigues, denunciat per la UE, reduit a la meitat i clar, amb la meitat de quotes de regants... un negoci rodó, però, per a qui???????? Tot finançat per la "Conselleria d'Agricultura", o sigue tots los contribuents. Per a que? Perquè?
    Qui no ho veies per on anaven els trets es que vivia sota terra com los taus.
    Però no, aquí, el "Sursum corda" polític, nedant i guardant la roba mentres especulaven en molins, abocadors, silurs i xonades d'altres planetes.
    I algú ho te que dir, més val no tindre cap polític! Total, per al que fan... Quan vinguen eleccions alguna boca s'omplirà, però de que?
    Qui pot creure que a qui?
    Per madurar la tomata, les cafeteres d'Ascó, perdent oli, radioactivitat, i piulant les alarmes cada setmana,(veure la seca pagina del CSN) però, ningú no diu res, emulant la peli "Nadie sabe nada", "Nadie ve nada", "Nadie conoce a nadie". Però els de sempre amb les butxaques plenes.

    ResponElimina
  9. Doncs, jo nosé que passarà, nosé ni si CIU estarà amb el PP o en canvi anirà amb nosaltres, el poble i tota la PDE.
    El que sí tinc clar, però val més que no sigui així, que tornarem a sortir al carrer a lluitar per lo que es nostre.
    Ara vull saber també la opinió del Gutijaume sobre aquest tema, espero que sigui una bona opinió, com també m'agradaria saber la opinió d'algun CIU que hi hagi comentant per aquí.

    Totes les opininos valen i vull saber que en pensa la gent.

    ResponElimina
  10. David a vore si Gutijaume o algun convergent opinar,però ho veig "xungo" que el 20n venen eleccions.
    Els politics(sobretot ebrencs) haurien de començar a donar la opinio de tot aixo per saber a qui votar el dia 20 i no donar-la despres d'eleccions

    ResponElimina
  11. Molta hipocresia és el que probablement veurem, CiU fent-se les víctimes dient que ells no volien a títol personal però després van ser los primers a baixar-se els pantalons davant els "jefes" de la capital...mireu si Sancho va dimitir o no, al menos al PP va haver gent que va tindre la delicadesa de dimitir. Jo no recordo a ningú de CiU que ho fes, corretgiu-me si m'equivoco. Me temo que se repetirà lo mateix, CiU i PP de la maneta com a novios, i ERC i PSC fotent merder per a traure rèdit electoral (i després quan estan al govern estos fent transvassaments de tapadillo!!), en fin, espero equivocar-me però sóc molt pessimista en este aspecte. Les declaracions del senyor Arasa me foten angunia, perquè ja vorem qui seran los primers que aniran a Madrid a fer-se la foto!Recordem que Sancho és un dels jefes "retalladors" de la Sanitat....como mos hem de fiar. Si vol retallar que vaiguen a retallar bous!!

    ResponElimina
  12. No ho dubteu, la lluita antitransvasament no serà ni de lluny la que va ser.
    "Lo riu es vida" si, però, i la vida de les persones ? i el treball ? i el pa?
    Dèiem.... "abans la sang que l'aigua". Tant de bo no arriben a reivindicar "abans la vida que l'aigua" i no ens toque canviar aigua per treball, però de debò.

    Al marge ( nomes una mica ):
    Niño Becerra, catedràtic d'estructura econòmica, escrivia ahir mateix:
    "Me han preguntado: ‘¿Y por qué España ha sido el primero después de la sugerencia hecha en la cumbre del 21 de Julio?’; también, ‘¿Y por qué en España se está corriendo tanto para aprobar todo esto?’. Pienso que la razón es doble y muy simple: porque España está mal, pero que muy mal, y porque el Otoño y el Invierno van a ser para meterse en un armario y no asomar la nariz hasta el 2015, por lo menos".

    Bones festes ( ironies a banda )

    ResponElimina
  13. Digueu-me ingenu, però el PP no pot deixar 8 dessaladores al PV morint-se de fàstic i justificar-ho davant dels ciutadans (que no estan informats), si funcionen intentarà treure'n rèdit electoral i apuntar-se el tanto. Encara més si econòmicament no és rendible moure aigua centenars de kilòmetres.

    ResponElimina
  14. El que menos importa, ara per ara, és moure l'aigua. Ja vagarà. El que ara interessa es que les empreses tipus Florentinus, facin diners immediats... com en el cas del S-G i el X-S.
    Que reguen els pagesos els hi fot tres pitos, inclús que es facen camps de Golf . Ara la moda en tots els llocs és esquilar els estats, és més fàcil que dependre de mercats.
    Després ja vindrà lo de fer la resta de negocis.
    Els grans empresaris valencians i els catalans, cosins germans. I amb els de Madrid, cul i merda tots.

    ResponElimina
  15. Pos si que tenen dessaladores morint de fastic ...
    http://www.nuevastecnologias.com/el-gobierno-valenciano-bloquea-la-mayor-desaladora-de-europa-17-07-2011/

    ResponElimina
  16. Que viene la derecha!!


    La forma més senzilla d'atemorir a la gent de les Terres de l'Ebre respecte a la pròxima victòria del PP a les eleccions generals, és desenterrar els fantasmes del transvasament. Paraules electoralistes per intentar esgarrapar alguns vots de cara al novembre.

    ResponElimina
  17. Pos si que donen temor ...
    http://www.lasprovincias.es/20110906/comunitatvalenciana/castellon/castellon-mini-trasvase-ebro-201109061437.html

    ResponElimina
  18. Molt bé Gutijaume, però hi ha motius per a la preocupació o no ? I per altra banda, que li contestes a David a la pregunta que et fa més amunt ? Seguiràs l'estela d'alguns dignes predecessors teus al PP de Tortosa que van anar-se'n del partit ?

    ResponElimina
  19. Jo ja he comentat en més d'una ocasió el meu posicionament contrari al transvasament i crec que ha quedat reflectit en les meves crítiques al tripartit quan l'aigua se'n tenia que anar a Barcelona o amb els diverses causes transvasites dels últims anys, promogudes sobretot pel PSC.

    ResponElimina
  20. Gutijaume, si fosses Rajoy, el teu pronunciament tindria cert valor. Ara nomes és un acte de bona voluntat,apreciat però, que no va més enllà de lo personal.
    Escoltar-lo en les veus de la Camacho o els Fabra, si els pots convèncer, seria la teva gran aportació a les nostres terres que tots, jo el primer, et reconeixeríem i agrairíem.
    Ara bé, recorda a l'Elvira inaugurant el canal de la banda de Castelló. Quatre peces mal posades per a una acció de pura propaganda electoralista. I recorda també la reserva dels terrenys de l'antic transvasament del PHN. O les demandes actuals de 90 HM3/any, tot fet pel teu partit.
    Evidentment, ho reconec, el tripartit ha fet molt poca cosa per l'Ebre. Ni l'ACA, ni la Conselleria d'agricultura. Política que continua CiU. amb el suport del PP.

    ResponElimina
  21. Gutijaume, lo de que "les causes transvasites han estat promogudes sobretot pel PSC", ho penses realment o o dius per dir alguna cosa ? Que no te'n recordes del PHN ? I si ho dius per Borrell, recorda que ho feia en nom del PSOE. I no amagues l'ou.

    ResponElimina
  22. Borrell es va sentir la reencarnació de Joaquin Costa. Si és que galifardeus en sobren a tots cantons.

    ResponElimina
  23. Cucafera personatges a banda, si ben és cert que el Reial Decret fou expedit pel Govern Zetaparo, la mesura fou impulsada pel tripartit, i el PSC era la força més votada amb 43 escons dels tres.

    El canal Xerta-Sènia fou inaugurat pel conseller Antoni Siurana (PSC) desprès que "su departamento ha hecho un proyecto adecuado a las necesidades del regadío, de forma que el agua de este canal no pueda ser traspasada hacia Castellón".

    I que dir dels pous de Vinallop? I del CAT? I Ballesteros (PSC) oferint l'aigua dels pous a Bcn¿?

    ResponElimina
  24. el x-s encara no esta innaugurat per sort

    responsables d'aquesta obra són els que la van impulsar com el PSC i els que miraven cap un altra banda per no quedar en lo cul a l'aire com ERC i ICV en el tripartit

    però aqussta obra encara no esta acabada i encara no ha portat ni un mililitre d'aigua,
    un cop finalitzat el govern del tripartit, ara la responsabilitat de que continue endavant i de que porte o no porte aigua mes enllà del riu Sénia, serà dels que tenen responsabilitats de govern, tan a nivell català com estatal,

    ResponElimina
  25. en una época de crisi, en que departaments com el d'ensenyament i sanitat pateixen retallades,

    qui te la responsabilitat que una bona part dels pressupostos que s'inverteixen en les TTEE es destinen a un canal que no te regants?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta