1 d’agost del 2011

Tortosa preveu el copagament en l’ajuda domiciliària


L’Ajuntament aprova el nou reglament del Servei d’Ajuda Domiciliària, que els beneficiaris amb rendes més altes hauran de cofinançar ·

L’Ajuntament de Tortosa s’ha vist obligat a introduir el copagament per garantir que la prestació del Servei d’Ajuda a Domicili siga sostenible des de punt de vista econòmic. L’equip de govern de CiU aprovarà en el ple d’aquest dilluns al vespre el nou reglament d’aquest servei públic, una prestació que s’ha encarit des de l’entrada en vigor de la llei de la Dependència. Tanmateix, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assenyalat que el copagament només s’aplicarà als beneficiaris amb les rendes més altes, i sempre en base a diverses escales d’ingressos. A banda, el Servei d’Ajuda a Domicili continuarà sent gratuït per a les persones i famílies amb menys recursos econòmics.

Durant l’any 2010, el Servei d’Ajuda a Domicili de Tortosa va suposar un cost de 410.000 euros. Una tercera part del pressupost va ser assumit per l’Ajuntament, mentre que els altres dos terços van ser finançats per la Generalitat. Segons l’alcalde, els paràmetres del copagament en el Servei d’Ajuda a Domicili es faran de manera que ningú no quedarà exclòs del servei a causa del seu nivell de renda. Amb tot, els càlculs encara estan per determinar, ja que la fórmula del copagament s’aprovarà a la tardor.

Rehabilitació del barri de Sant Jaume i nova junta de pobles · D’altra banda, el ple de l’Ajuntament també ha d’aprovar la modificació puntual del pla d’urbanisme al barri de Sant Jaume. Aquest és un pas previ per avançar en la reconstrucció del barri, que impulsen l’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl. L’objectiu és presentar un projecte de rehabilitació d’aquest sector del nucli antic quan hi hagi una nova convocatòria de la llei de Barris, previsiblement al 2012. Un altre punt que s’aprovarà aquest vespre és la creació de la nova junta de coordinació dels pobles del municipi. La nova junta es reunirà dos vegades al mes, i a més de l’alcalde i del regidor Domingo Tomàs també hi participaran els alcaldes pedanies i els presidents de les entitats municipals descentralitzades de Jesús, Bítem i Campredó.


Liquidació del 2010 · Finalment, el ple també ha d’aprovar la liquidació del pressupost municipal de l’any 2010, amb un pressupost ajustat d’1,8 milions i un romanent de tresoreria negatiu de 4,1 milions d’euros. Segons l’alcalde, aquesta diferència ve donada pels nous criteris aplicats per la intervenció de l’Ajuntament en relació als saldos de dubtós cobrament, els quals han passat d’1,4 a 6,2 milions d’euros. A banda, el consistori també ha d’aprovar les factures fora del pressupost o sense prou consignació pressupostària, les quals ascendeixen a un total de 897.747 euros.

Imatge: Ajuntament de Tortosa

16 comentaris:

  1. La Llei de la Dependencia ha estat la Llei Aparador per excelencia del PSOE. Una Llei carregada de bones intencions i buida de “cacaus”.

    ResponElimina
  2. Com sempre, McCalan, demagògia barata.

    Si vols parlar amb coneixement del que ha suposat l'anomenada Llei de la Dependència, pregunta-ho als milers de persones que estan rebent una ajuda que mai havien tingut.

    Que encara hi ha molt per fer, d'acord, però totes les administracions, totes, haurien de colaborar, i no posar pals a les rodes com varen fer els teus mentre eren a l'oposició.

    Per cert, com és que sempre hem de ser els tortosins i els ebrens els primers en rebre les garrotades, com aquest copagament, les retallades en salut, etc., etc. ???.

    ResponElimina
  3. 43ferrera, estic amb tu i la resposta es ben facil,pq alguns politics sol sen recorden de les terres de l'ebre quan volen i natros som algo mès que el cul de Catalunya, tot i que durant anys ens han tingut ben abandonadets i sobretot durant 23 anys!!

    ResponElimina
  4. Mirant la foto observo que a la regidora li cau la cara de vergonya i no n'hi ha per a menys.
    Sr Bel, com pot dir que les rendes "més altes" hauran de fer el copagament pels serveis d'ajuda a domicili?
    Però de quí està parlant, sr. Bel?
    Jo li contestaré: de jubilats i altres persones dependents que no es poden valdre per si mateixes, i que tampoc poden anar a una residència pública perquè no n'hi ha!

    Això és un alcalde que es preocupa pels seus ciutadans?

    ResponElimina
  5. Així podrem pagar lo sou del "cadellet" de Bel, que no se sap exactament quin càrrec té, peró com l'alimentació infantil i els bolquers són cars...bravo senyors de CiU, per vestir uns sants n'hem de despullar d'altres. Benvinguts a l'estat del "malestar".

    ResponElimina
  6. Yuca, no mires molt la foto, que és d'arxiu.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Conillets de vellut

    ResponElimina
  9. Gràcies Gustau per l'aclariment.
    Encara que sigui d'arxiu si es mira bé, es nota que l'alcalde no diu la veritat ja que no està mirant la cara desl interlocutors.
    Ës un gest que li he vist sovint

    ResponElimina
  10. Molt be Yuca, Gustau t'agafa en una errada greu d'apreciació, i com no en tens prou en rectificar, tornes a utilitzar la demagogia barata habitual.

    El copagament en el servei de SAD ja fa anys que s'aplica, en altres llocs, i fins i tot en la llei de la dependencia esta implicit el copagament per aquest motiu, depenent de la pensió que tinguis pagaras alguna cosa o no.

    En serveis socials es fonamental el copagament, hem estat vivint amb un govern que apostava per la irrealitat de la universalitat de serveis, cosa que es totalment injusta amb les persones de rentes mes baixes.
    Quants diners tindriem ara si no s'hagues pagat durant anys les ajudes per fills a carrec a tothom?

    ResponElimina
  11. Josep Maria, que sàpigues que l'alcalde i Dalmau les van tindre ahir al Ple perquè el del PP deia que d'aquesta forma, amb el copagament, s'acabava la universalitat. Bel es va possar com una moto.
    Tot i que sembla una qüestió mes semàntica que altra cosa. És universal, quan tothom i pot accedir, o quan tothom ho cobra ?

    ResponElimina
  12. Josep Mª, el que et sap greu del meu comentari no és que jo hagi tingut una errada greu d'apreciació, segons dius, sinó que no combrego amb les decissions del teu alcalde.

    És demagògia denunciar que no hi ha residències públiques per a persones dependents?
    I les privades que hi ha són insuficients. La gent de Tortosa que les necessita, i cal matissar que no és per gust, ha de marxar a les residències dels voltants, la Ràpita, Alcanar, Perelló, amb el consequent desarrelament de la persona.

    Què fa l'ajuntament al respecte? Utilitzar la crisi com a excusa per la seva ineficàcia.

    I em torno a preguntar de quina crisi estem parlant.

    ResponElimina
  13. Posats a estalviar diners, jo me pregunto com és que hem de mantenir a tota una oficina d'especialistes (GUMTSA), i tenir una regidora d'urbanisme que no fa lo seu treball. Les obres que s'han estat portant a terme a la ciutat d'un temps cap aquí justificarien en qualsevol altre lloc que els principals responsables d'urbanisme es passessin les nits en blanc. Però aquí tenim una regidora vedette que col·lecciona càrrecs i acumula poder. No m'agrada tenir la sensació de que amb diner del meu municipi s'està promocionant la carrera política d'una persona, i al mateix temps me retallen qualitat de vida.

    ResponElimina
  14. Totalment d'acord amb tu Krupp, el problema no és que es facin pagar serveis que abans eren gratis, en la que cau pos més o menys coses d'estes tenen la seua lògica. El que no té lògica és que el primer que retallin siguen serveis socials (dependència, sanitat, ensenyament) mentre continuen creant càrrecs que no serveixen per a res (com el del "cadellet) i dedicacions exclusives, i organismes com el consell comarcal en el que s'augmente el sous (i que fan exactament?, damunt no subvencionaran perquè diuen que no tenen calers) o el cas de la vedette Roigè i GUMTSA...perquè retallen tan aviat unes coses i els costa de retallar tant unes altres?CiU pensa que Tortosa i Catalunya són el seu xiringuito i fa i desfà com si fossen la seua empresa.

    ResponElimina
  15. 43ferrera;
    I si et digues que encara estic esperant un PIA del any 2007.
    I si et digues que encara no han abonat els drets reportats a un Grau III nivell 2, des de la seva petició (juny 2007) fins la mort del beneficiari ?
    I si et digues que fa uns mesos varen trobar a Catalunya 7.000 expedients als calaixos ja qualificats però pendents de PIA solsament perquè no hui havien fons suficients?
    I si et digues que el PRODEP (organisme extern Jordi Tudela en cap ) van cometre molts de fallos en subcontractar determinats serveis ?
    I si et digues que tenint reconegut el deute no hi ha forma de cobrar-lo?
    Exposar aquest fet es fer demagògia ?
    Com diu una participant en aquest blog “ no em contes sories” dons parlo amb el suficient coneixement de causa que em dona els viatges a BCN a la Conselleria , a Amposta a la Delegació Territorial i el gruix de documentació que tinc a casa.

    ResponElimina
  16. Mc Calan,

    Si és veritat tot el que dius, anem per pams .

    En primer lloc, el Pia, si està pendent des del 2007, és per incompetència de la regidoria de benestar social de l'Ajuntament o del Consell Comarcal on resideixes .

    Lo dels 7000 expedients trobats al calaix, els has vist ?. Perquè el Sr. Cleries SI que en va deixar prop de 40000 de l'antic "Viure en família", segurament perque no eren amiguets de l'ànima.

    És posible que tant el Sr. Tudela com alguns altres membres del PRODEP tinguèssin alguns fallos, i més tractant-se d'un servei de nova aplicació, amb tot el que comporta.

    Jo, que també soc una dona participant a aquest i altres blogs, però no soc comedianta ni "conto sòries", també en tinc de coneixement de causa en aquest tema, disortadament, però tot i les seues mancances, continuo pensant que ha estat una de les millors lleis aprovades per una govern progressista.

    I si vols et donaré xifres exactes de les persones que actualment estan rebent algun tipus d'ajuda gràcies a aquesta Llei.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta