3 d’agost del 2011

Tortosa vol tenir acabada la renovació de la plaça de Sant Joan a finals d'any


La reurbanització de la plaça de Sant Joan i del carrer Replà, un dels últims projectes importants del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), continua a bon ritme perquè les obres puguen estar a punt abans de final d'any. El projecte d'ordenació inclou la mateixa plaça de Sant Joan, així com el carrer Replà i el carrer Tras Puríssima. Aquest dimarts matí han fet una visita a les obres l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora del barri de Santa Clara, Ana Algueró, acompanyats de representants de l'empresa constructora, de l'arquitecte de l'empresa municipal Gumtsa, Felip Carles, i de l'arquitecte que dirigeix l'obra, Xavier Gilabert.

El projecte contempla la urbanització de l'espai que ocupa actualment la plaça i l'enderrocament de les dues edificacions que hi ha a la zona central. L'obra continua amb la urbanització dels carrers esmentats. La superfície total d'actuació és de 1.266 metres quadrats. L'obra planteja la recuperació de la plaça de Sant Joan per als vianants i usos públics, diferenciant els diferents espais amb diversos nivells, per tal d'adaptar-se al desnivell existent. A banda, a tocar dels jardins del convent de Santa Clara, on s'arribarà una vegada finalitzats els enderrocs d'habitatges, es construirà una grada de granet rematada amb un mur de pedra d'Ulldecona.

Per la seua banda, l'alcalde ha afirmat que aquesta obra ve a resoldre el principal nexe d'unió entre els barris de Santa Clara i del Rastre, tot recuperant i ordenant l'emblemàtica plaça de Sant Joan, que esdevindrà un nou escenari a l'aire lliure per al nucli antic, per fer-hi  tot tipus d'activitats. Tota la pavimentació es farà amb granet gris, en la línia del criteri estètic que s'ha seguit en tot l'àmbit d'actuació del Pincat. En canvi, el carrer Replà i el primer tram del carrer Tras Puríssima, tenint en compte que serà de prioritat de vianants sobre els vehicles, combinarà una pavimentació a un únic nivell, amb llambordins a la zona central i amb unes faixes laterals de pedra granítica de format gran.

Finalment, la il·luminació de la plaça es resoldrà amb una filera de faroles de peu i dos grans fanals amb diversos punts de llum. Les lluminàries actuals dels carrers també seran substituïdes per unes de noves. L'obra va ser adjudicada a l'empresa BECSA per 409.976 euros, sobre un projecte de l'arquitecte Dolors Forés. L'actuació està gestionada per l'empresa urbanística municipal Gumtsa.

Imatge Ajuntament de Tortosa

3 comentaris:

  1. I una plaça enjardinada no estaria bé?
    És que de grades ja en tenim i d'espectacles pocs i de públic encara menys.

    ResponElimina
  2. Parlant de places, encara estan a temps de fer alguna cosa que donarà sombra al parc infantil que estan posant a la Plaça del Carrilet .... a vegades penso que els dissenyadors de places, els seus xiquets no deuen jugar a les places publiques ni ells tenen intenció asseure's-hi.

    ResponElimina
  3. No et preocupis, Brian, si els xiquests agafen una insolació tenen el servei d'urgències del CAP allí mateix, mentre no el tanquin.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta