2 de setembre del 2011

Malràs, crític amb la proposta del PSOE de suprimir les diputacions provincials


L’alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs, que també és diputat provincial i president de l’Organisme Autònom de Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona, ha defensat aquest divendres el paper de les diputacions. En una entrevista al Canal 21 Ebre -divendres, 20.00 hores-, Malràs ha afirmat que la Diputació de Tarragona és un organisme molt útil per als ajuntaments, per la gran quantitat de serveis que presten als municipis, i sobretot als més petits. En aquest sentit, l’alcalde de Prat de Comte, el poble més menut de les Terres de l’Ebre, ha criticat la proposta electoral del PSOE de suprimir algunes diputacions provincials. De fet, Malràs ha valorat que abans de prendre una decisió tan transcendental com aquesta caldria escoltar l’opinió del món local, i saber qui hauria d’assumir tots els serveis que ara presten les diputacions."Primer caldria fer una valoració des del punt de vista dels ajuntaments, per saber què pensem, ja que la Diputació també assessora els municipis en els àmbits jurídics i econòmic", ha remarcat Malràs. Segons l'alcalde de Prat de Comte, potser el que hauran de fer les diputacions es replantejar-se la seua participació en alguns projectes i actuacions d'ensenyament i de cultura, però no aquells serveis que faciliten el funcionament dels ajuntaments més petits.


Imatge Canal 21 Ebre

9 comentaris:

  1. A veure, per assessorament i suport, no calen institucions i estructura política, calen tècnics.

    No me volgut entretindre buscant lo del mandat actual. En aquest enllaç es pot veure alguna cosa interessant del mandat 2007/2011. Això sí, per justificar l'alegria pressupostaria, ho comparaven amb les altres tres diputacions catalanes. Mireu, mireu:

    http://www.diputaciodetarragona.cat/houdipu/noticiesintra/view.php?ID=3035

    Fora diputacions i fora Consells comarcals !!! El que puguin fer els ens "provinciales" ( segons per a que no volem ser província, oi ? ) que es traspasse a la Generalitat, i lo dels consells, als ajuntament i/o mancomunitats.
    Però clar, per a un president d'un organisme autònom o vicepresident territorial, a banda de considerar ( resulta obligat ) que "és un organisme molt útil per als ajuntaments", és obvi que personalment també és molt útil. Però MOLT.
    És més, personalment, no m'ho negareu, sempre serà preferible tancar una planta d'un hospital o les urgències nocturnes d'un CAP que no pas les diputacions.

    ResponElimina
  2. Què ha de dir Juanjo Malras, que fa anys que "viu" de la Diputació ?.

    Ara bé, l'oportunisme dels socialistes és demencial.

    Si han manat 7 anys a Catalunya i 8 anys a tot l'Estat, perquè no han fet res en aquest sentit ? Han esperat a perdre la "seva bicoca" de la Diputació de Barcelona ?

    Es que el plumero se'ls veu de lluny, tan als de dretes com als d'esquerres.

    Com deia mon iaio, " la pela és la pela ..."

    ResponElimina
  3. Ah, i també penso que sobren les Diputacions i els Consells Comarcals, tal com estan "parits".

    És cert que s'hauria de crear un nou organisme supramunicipal, amb competències i pressupost propi, per mancomunar serveis, però això són figues d'un altre paner ...

    ResponElimina
  4. L'acusació d'oportunisme polític té la seua lògica, sobre tot si s'analitza sense mirar més enllà del nas. Ara bé, quan parlem de la situació en la que ens trobem, amb unes expectatives per als pròxims mesos gens esperançadores, independentment de l'oportunisme o electoralisme polític, el que cal veure és si la mesura pot ser adient o no. Tot recordant que, als menys a Catalunya, tret del PP, tots els partits havien estat, des del restabliment de la democràcia, en contra de les diputacions, clamant per la seva desaparició, si ara, amb unes altres excuses, s'acaba amb el mateix resultat, benvingut sigui l'oportunisme.

    Abans m'ho havia deixat. Per inaugurar fires, firetes, tallar cintes, fer pregons i pregonets etc. no en calen tants de càrrecs i sous. Crec.

    ResponElimina
  5. Si a Bèlgica encara no tenen Govern, i no ha passat res, perque aquí no es pot desmantellar algun nivell o subnivell de l’administració…?

    ResponElimina
  6. I el govern també. Je, je. Si los que curren son los de baix. Los altres van de "floreros", u "estampetes". Menys mal que ens en donem compte de que el que calen son professionals i no "Titelles pèssims".
    Per cert alguns professionals de "merit" també sobren, com el cas dels urbanistes tortosins. Que pitjor "impossible". Que posen un "mestre d'obres"!Quins diners més llençats!

    ResponElimina
  7. Jo començaria per suprimir el Senat . lo qual ens representaria un estalvi d’uns 3.500 mil.lions d’euros l’any.
    Ja que volen reformar la “consti” pel tema del dèficit, per mi poden incloure la meva sugerència.

    ResponElimina
  8. aaahh costara que suprimeixen un ens com les diputacions, quants politics tenen carrecs o enxufats de partits a les diputacions, serien incontables, es clar que fan coses pero seria menys sous de politics si fusionesin diputacions i consells comarcals en vegueries. hi haurien menys gastos.
    Cal recordar q abans les diputacions eren part de caixa tarragona i alguns politics cobraven de la diputacio + Caixa Tarragona

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta