28 de setembre del 2011

Projecte pioner per impulsar el voluntariat entre la gent gran de Tortosa

Tortosa posa en marxa el programa E3, per incrementar les tasques de voluntariat actiu entre la gent gran del municipi ·

L’Ajuntament de Tortosa i l’Institut Cerdà, així com altres poblacions de Catalunya, han posat en marxa el projecte E3, que busca fomentar i incrementar les tasques de voluntariat actiu entre la gent gran del municipi, per augmentar el seu nivell de salut física i mental. La regidora d’Acció Social, Anna Algueró, i el director de l’àrea de Territori, Infraestructures i Transport de l’Institut Cerdà, Lluís Inglada, ja han presentat el projecte E3 al Consell de la Gent Gran de Tortosa, per informar-lo de les seues característiques principals.

El programa E3 té la col·laboració de les diputacions de Barcelona, Lleida i Girona, i del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat. La regidora Anna Algueró ha afegit que es tracta d'un “projecte de voluntariat, i no d'un programa laboral”. Per exemple, es pot demanar als participants que hi col·laboren durant dues hores a la setmana, per poder aprofitar la gran experiència acumulada d'aquestes persones. L’objectiu és que puguen transmetre-la a d'altres més joves, o bé ajudar altres persones que ho necessiten. Per la seua banda, Inglada ha explicat que l’Institut Cerdà és una fundació privada que treballa amb projectes innovadors, i que la seua idea era aprofitar el potencial de la gent gran d’una manera més estructurada i amb vocació de servei útil i eficaç a la vida dels municipis.

Inglada també ha assenyalat que fins ara el voluntariat s’ha centrat en temes socials o culturals, però que cal fomentar el voluntariat en temes de promoció i dinamització econòmica, el suport als emprenedors o l’orientació laboral als joves, però també en la gestió municipal de la mobilitat, la protecció del patrimoni i els equipaments. Per la seua banda, la regidora d’Acció Social ha conclòs que caldria agrupar els diferents voluntariats i fer que siguen una realitat més visible des del punt de vista social. 

1 comentari:

  1. Pos al meu Casal no han explicat res de res ...

    Com tampoc ens varen explicar perquè es va deixar de celebrar el carnaval de la gent gran ...

    Com tampoc ens han explicat de què va allò del copagament de serveis socials ...

    Com tampoc ... ( la veritat és que s'expliquen poc, molt poc ) ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta