28 de setembre del 2011

Alerta del Col·legi de Periodistes per la situació de la professió a l'Ebre

El Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre ha denunciat, a través d’un comunicat oficial, l’onada d’acomiadaments, l’ajustament de les plantilles i les retallades de sous que durant els últims mesos estan afectant les empreses periodístiques que operen al territori. Segons aquest comunicat, la crisi econòmica ha provocat que alguns mitjans de comunicació, tant públics com privats, aprofiten la conjuntura per reestructurar les plantilles i fer fora els treballadors. A banda, altres professionals de la comunicació es veuen immersos en expedients de regulació de feina que els obliga a tenir dies d’atur o reduccions salarials.

El periodista Josep Baubí, tresorer de la junta del Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre, ha aprofitat el seu pas pel programa Primera Columna, l'informatiu matinal del Canal 21 Ebre, per assenyalar que la precarietat amb què treballen alguns professionals al territori és fruit, moltes vegades, de la mala gestió de les empreses. Així, el Col·legi de Periodistes ha demanat als empresaris de la comunicació, tan públic com privats, una millor gestió per evitar que el periodisme siga un ofici residual a les Terres de l’Ebre."Hi ha crisi; no entra publicitat i la que entra costa molt de cobrar, i els mitjans públics també pateixen les retallades perquè depenen de les administracions", ha remarcat Baubí. "Hi ha empreses amb problemes econòmics, de vegades per una mala gestió, que estan fent acomiadaments de gent que feia 15 anys que treballava en un mitjà; empreses d'abast estatal que estan retallant gent; i d'altres que presenten expedients de regulació d'ocupació que fan que els treballadors hagin d'anar un temps a l'atur i cobrar menys sou", ha relatat el tresorer del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta