28 de setembre del 2011

Els plens de l'Ajuntament en directe, principal novetat a Ràdio Tortosa

L'emissora municipal Ràdio Tortosa estrena la nova temporada el proper dilluns, 3 d'octubre, amb una graella farcida de programació pròpia, molt centrada en la en la potenciació de la identitat cultural i social de Tortosa i les Terres de l'Ebre, i en la informació de proximitat. Així, amb l'objectiu de "continuar creixent", Ràdio Tortosa amplia enguany la graella amb 'La Magnitud de la Tragèdia', el programa d'humor de Alberto Lamote i Carlos Martorell, que es converteix en un programa despertador diari (de 8.15 a 9.00) amb l'objectiu d'encetar la jornada amb humor i de llegir la realitat d'una manera divertida i crítica. Amb tot, la principal novetat és la retransmissió en directe dels plens ordinaris de l'Ajuntament, el primer dilluns de cada mes, "amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania l'activitat municipal des del màxim òrgan de representació política local".

La 'Punta del Diamant', dirigit i conduït per Núria Mora, es manté com el magazine que ocupa bona part de la franja matinal -d'11.00 a 13.00- amb dues hores de durada. Enguany inclourà nous espais temàtics, així com entrevistes, tertúlies i blocs ja consolidats com el 'Biblioones', 'Fem un tast' o 'Menjar és salut', entre d'altres. La informació guanyarà pes dins del magazine. A banda es mantenen els butlletins horaris i també s'ofererirà la informació d'àmbit nacional amb l'informatiu d''Antena Local', que produeix la Federació de Radios Locals de Catalunya.

Ràdio Tortosa té en total 14 programes de producció pròpia i compta amb una trentena de col.laboradors. Com l'any passat, es manté el programa 'En clau esportiva', conduït per Vicky Maigí; 'DO de l'Ebre' amb Ignasi Vidal; 'Lo rustifaci i les pitances', a càrrec del cuiner Joan Forcadell; 'Montcada 27', conduït per Josep Baubí; 'Bufandes grogues', amb Montse Castellà; 'La Veu de l'experiència', amb Bendi Suàrez; i 'La Pèrgola' i 'Ebre Musik', tots dos conduïts per Albert Melero.

La graella es completa amb microespais com el 'Racó Gastronòmic' que repassa la cuina dels restaurants de casa nostra i 'Descobrim Tortosa', que et revelarà els petits secrets del nostre patrimoni natural i cultural. A nivell musical, Ràdio Tortosa vol enguany reforçar la programació amb una selecció molt acurada, actual i de qualitat en la franja 'Sentim la Música' i també franges temàtiques de jazz a la tarda i música electrònica a la mitjanit. La franja de nit, de 23.00 a 24.00, serà l'hora cultural i musical de Ràdio Tortosa, amb programes especialitzats en aquests àmbits. Així de dilluns a divendres es podran escoltar: 'Magnetòfon', 'Murmuri', 'Catsons', 'Cultura Viva' i 'Bufandes Grogues'.

Un altre programa que s'incorpora a la graella de Ràdio Tortosa és 'L'internauta', produït també per la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, per estar al dia del món de les noves tecnologies. A banda, Ràdio Tortosa reforçarà també la seua presència a les xarxes socials (al Facebook i el Twitter) i a la pàgina web radiotortosa.cat. Allí es podran trobar les noticies del dia, o els podcast de tots els programes. Ràdio Tortosa arrenca la programació de la nova temporada amb el repte de ser "el referent informatiu i d'entreteniment de la ciutat".

2 comentaris:

  1. És curiós això. A Jesús, que a "L'Infotmatiu Jesusenc" sortia la transcripció de tots els plens de la Junta Veïnal, ara no surt i, qui ho vulgui llegir, el remeten al Web, com si tothom tingues Internet. En canvi a Tortosa, per primera vegada es retransmetran els plens per la radio. Per cert, igual al Web de Tortosa com al de Jesús no aniria malament que l'actualització fos més àgil.

    ResponElimina
  2. Home, Ximo, que no hi ha diners ... ( bé, per el que es vol, si que n'hi ha ...)

    Però, clar, prioritzen, prioritzen ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta