27 de setembre del 2011

Roig (CiU) fa un balanç agredolç de la legislatura al Senat espanyol

El senador ampostí de CiU, Joan Maria Roig, ha fet aquest dimarts un balanç agredolç de la legislatura a la cambra alta espanyola. Una legislatura que es va tancar aquest dilluns, amb la dissolució del Congrés dels Diputats i del Senat, i amb la convocatòria oficial de les eleccions estatals per al 20 de novembre. En una entrevista al programa Primera Columna, l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, Roig ha destacat que durant aquesta legislatura, el Senat ha tirat endavant un bon grapat de mocions impulsades pel grup de CiU i per ell mateix com a portaveu en temes d’agricultura. És el cas d’un document consensuat amb 17 punts sobre agricultura, davant del repte que suposarà la nova política agrària comuna que s’ha d’aprovar el 2013 perquè entre en vigor l’any 2014. "És un document aprovat per unanimitat per tots els grups, i pactat per tant amb el Ministeri, que marca la pauta del que hauria de ser la política agrària comuna sobre aquests anys", ha detallat Roig. Segons el senador, cal fomentar l'agricultura activa, consolidar els pagesos al territori i garantir que reben una renda digna pel seu treball, sense deixar de banda el control dels mercats i dels gèneres i materials que arriben de països tercers. "Els mercats, per sí sols, no ho poden regular tot, i l'administració ha de tenir la possibilitat d'intervindre-hi", ha conclòs.

En aquest sentit, el senador ampostí ha explicat per què molt sovint ha reclamat una política agrària comuna que fos viable, perquè els pagesos no siguen ni jardiners, ni funcionaris, ni servidors públics de la natura. "Amb això volia dir que els pagesos s'han de poder guanyar la vida amb el seu treball, i no a partir d'unes determinades subvencions; el pagès no pot ser només un jardiner de la natura o una persona que es dedica només a omplir butlletins", ha insistit Roig: "Cal una agricultura sostenible i rentable, perquè la gent del camp es pugue guanyar la vida dignament".

En la mateixa entrevista, Roig ha assenyalat que el govern de l’Estat ha impulsat actuacions al Delta que no han acabat de prosperar, en lloc de destinar els recursos econòmics a lluitar d’una forma decidida en lluitar contra la regressió, l’enfonsament i la salinització de la plana deltaica. De fet, el grup de CiU al Senat ha presentat dotzenes d’iniciatives que no han acabat de prosperar, per culpa de l’aritmètica parlamentària. A banda, l’altra espina clavada de Roig, durant aquesta legislatura al Senat, és el retard en la reforma de la llei de règim local i la millora del finançament municipal. "El ministre Chaves, després de molts compromisos, ha incomplert que l'any 2010 havíem de tenir una llei que fixés les competències reals dels ajuntaments, ja que fan coses que no els pertoquen però generen una despesa important", ha retret el senador de CiU. "A banda, cal un millor finançament per als ajuntaments, que han estat una pleça clau per construir Catalunya i Espanya", ha asseverat.

Finalment, el senador de CiU ha recordat que el 2008 ja va advertir l’exministre Pedro Solbes que Espanya estava abocada a una crisi extraordinària. Roig ha conclòs que la crisi econòmica ha acabat afectant molt negativament tota la legislatura a l’Estat, i especialment el govern espanyol.

1 comentari:

  1. NO l'he vist especialment bel·ligerant. I una cosa m'ha sorprès: més d'un cop a parlat de l'ajuntament en primera persona. ( " a l'ajuntament trobem " a l'ajuntament estem" ) Home que ja fa 5 anys que ho varem deixar...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta