10 de setembre del 2011

[Tribuna] 'La Diada Nacional de Catalunya a Tortosa', article de Jordi Roig

Anteriorment, a la nostra ciutat, la diada del poble català passava desapercebuda per a molts tortosins. A banda dels actes estrictament institucionals, les tortosines i tortosins que volien celebrar aquesta festa, no ho podien fer a les nostres terres, havent de marxar a Barcelona per gaudir i participar de l’11 de setembre.

Sortosament, això ha canviat. Ara veiem com a molts pobles i ciutats del nostre territori, es celebra la diada amb actes festius i reivindicatius, on l’estelada oneja de valent fent clar el sentiment de llibertat del poble català i ebrenc.

A Tortosa, Esquerra Republicana de Catalunya fa 5 anys que organitza una festa per celebrar la diada a la nostra ciutat. En diferents llocs de la ciutat, hem anat penjant l’estelada gegant per reivindicar la independència de Catalunya, el Parador, el ponts, la plaça Alfons XII, han sigut escenaris d’aquesta festa. 

Enguany el lloc escollit és la plaça Ramon Cabrera i Grinyó (darrera correus), on penjarem l'estelada gegant, a les 12:00 hores. L'acte, obert a tota la ciutadania i de caire festiu, comptarà amb música de grallers i tabalers, inflables per als xiquets, baldanada popular i refrigeri gratuït per a tots els assistents.

 Des d’ERC, també volem donar suport a totes aquelles entitats i associacions, que participen als diferents actes de l’11 de setembre. També, en especial, a la comissió 11 de setembre que porta organitzant, des de fa 4 anys, la baixada de torxes a la nostra ciutat.

Enguany més que mai, la Diada és un dia d'afirmació nacional català i de reivindicació dels nostres drets i valors, davant les retallades socials del govern de Barcelona i davant les constants agressions de Madrid contra Catalunya, atacant la nostra llengua i ofegant el nostre territori. És hora d'expressar el nostre dret a decidir, el nostre desig a ser lliures.

 Animem a tothom a treure l’estelada al carrer aquest cap de setmana, a penjar-la dels balcons i a lluir-la de valent durant els actes de la diada.

 Visca la terra !!!

Jordi Roig Valldepérez 
és el president d'ERC Tortosa

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta