6 de novembre del 2011

Duran (CiU): 'El transvasament que volem és el de diners cap a Catalunya'

El candidat de CiU per Barcelona, Josep Antoni Duran i Lleida, ha estat la principal atracció del míting d’aquest diumenge al nou pavelló de Tortosa. Al costat de l’alcalde Ferran Bel, candidat convergent al Senat per Tarragona, Duran ha aprofitat els atacs a la candidata socialista Carme Chacón per deixar ben clar que ara CiU s’oposa al transvasament de l’Ebre, i que la seua aposta seria fer un transvasament des del riu francès Roine. Així, Duran li ha demanat a Chacón que en lloc de parlar del transvasament de l'Ebre parli d'un altre transvasament: "el de diners, els diners que el PP i el PSOE impedeixen que es transvasin cap a Catalunya, malgrat que són nostres". Duran també ha lamentat la "demagògia" que practiquen els socialistes en temes com les retallades o el transvasament de l'Ebre, tot i que el tripartit també va voler transferir aigua de la conca de l'Ebre cap a Barcelona, a través del transvasament del Segre.



 Imatge Duran2011.cat

25 comentaris:

  1. Quan parla del transvasament que no acceptarà, quin és - el que anirà a Barcelona, atraves del canal Segarra-Garrigues?
    Em sembla perfecte que tots els partits ens diuen el que no volen ... pero, i el que volen? Que farà Ciu, i els altres, sobre els cabals que necessita el Delta, i els sediments - com pensen fer-los baixar fins al Delta?

    ResponElimina
  2. Però ells tossuts i volen el transvasament del Roine.No els hi va quedar clar que no volem cap transvasament ni aqui ni en lloc!
    I com a dit Brian el Segarra-Garrigues o el Xerta-senia o la interconexio de xarxes?

    ResponElimina
  3. L'heu vist al cap de gabinet de l'alcaldia , amb la jovenalla ? És fantàstic, com sigui que és tracta d'estar a prop de l'alcalde, que millor que posar-lo juntament amb els de la bandera i la samarreta de darrera.

    ResponElimina
  4. Segons m'ha dit un moixonet, Bel ha criticat que Carme Chacón no hagi vingut com a ministra a les nostres terres. Jo pregunto: Com el Sr. Bel, sobiranista ell, demana a una ministra d'Espanya, -i de defensa- que vingui a Tortosa ?. A fer què, a inspeccionar on pot vindre l'exercit a fer maniobres ?
    La qüestió es criticar.....

    ResponElimina
  5. Sembla de cajon que no vingue la Chacon
    Al menys el "militarisme" no és gaire acusat en el territori.
    Gracies a Mart.

    ResponElimina
  6. No caldria cap transvasament de diners de Madrid cap a Catalunya tampoc si fossem un pais indepdendent .....

    ResponElimina
  7. El cas és que si fóssim un pais independent no es que no caldria cap transvassament de diners des de Madrid a Catalunya, Brian. Si fóssim un estat independent, és que ens hauríem d'espavilar tot sols en tots els aspectes, com ho fan tots els estats independents! Hi haurien dues capitals al que ara es diu Espanya, Madrid (capital d'Espanya) i Barcelona (capital de Catalunya). O potser n'haurien més si el Pais Vasc (Bilbao, capital d'Euskadi) es fes independent, cosa que desitjen amb tota la seva voluntat. I ja serien tres capitals diferents, si no més si les altres comunitats s'animen a fer el mateix...

    També és cert que les institucions catalanes estan prou desenvolupades per a aspirar a la Independència, són prou antigues i tenen el precedent de la Corona d'Aragó (fins al 1714 i el denigrant Decret de Nova Planta, que entre altres coses va desterrar la vida universitària de Tortosa fins que s'obrí la Uned fa poc més de 40 anys, gràcies Felip V!). Crec que Catalunya podria ser independent però áixò és un tema delicat i s'hauria de pensar amb més deteniment i atenció. Si les coses es fan ràpid i sense pensar, bé millor no pensar en les coseqüències...en tot cas els polítics diuen que Catalunya seria rica, bé ells saben més que jo en això de la política i no sóc ningú per dir que s'erren, les sevs raons tindran per dir-ho. En tot cas això dependria del partit que governés, en definitiva...

    ResponElimina
  8. Ells es pensen que això és un fenomen NYMBY, que per a qui no ho sàpiga son les sigles en Anglès "No en mi patio trasero". Es a dir pensen que sí que ho volem però a casa nostra no. I no és així nosaltres no volem el transvasament ni aquí ni en lloc.
    Per desgràcia de la demagogia que parlava l'altre dia el PP i que també ho va dir CiU aquest miting del diumenge, la utilitzen ells. Segurament aquí diuen una cosa i allà en diuen una altra.
    Una altra cosa vaig sentir al míting que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, criticava a la ministra Chacón que no ha acudit aquí ni a la Diputació de Tarragona en aquest últims 4 anys de govern, però que l'hem vist a Duran i Lleida? Nosé jo al menys no, sol ha vingut aquí ara per fer un míting.
    I parlan de diversos temes, aprofito per dir que sí que estic d'acord, en part, del que va dir Jordi Jané "No pot ser que els que segurament seran els guanyadors de les eleccions a l’estat espanyol ho hagin fet sense mèrits propis”, crec que no s'han treballat veritablement el PP guanyar aquestes eleccions, i s'han aprofitat d'aquesta crisi mundial, que recordo que ells tampoc sabran fer molt més.

    Per últim, més igual, CiU, PP que PSOE, per què fan una política tan crítica als seus mítngs?, per què no parlen del que ells faran?, del que ells volen, a més de excusar-se i criticar als altres paritts, que és el que fan als seus mítings, sol cal comprovar el contingut del de l'altre dia per part de CiU i del que farà el PSOE aquest dimecres a Deltebre!

    ResponElimina
  9. Quina poca imaginació tenen TOTS els partits polítics amb el tema del transvassament...quan TOTS (CiU, PP, ERC..i fins i tot IC!) han fet maniobres clarament transvassistes, ningú posa les canyeries però tots posen l'aixeta per a que l'aigua surtigue!!vaja colla d'hipòcrites...i ja poden transvassar diners a Catalunya que aqui a les Terres de l'Ebre no veurem ni un puto euro!!tot demagogia amb el transvassament...qui ha parlat d'un pla de desenvolupament econòmic amb cap i peus, qui s'ha preocupat de les infraestructures de les nostres terres?(bueno "casualment" en campanya electoral se torna a fer la variant de l'Aldea...), qui parla de l'agricultura, de la industralització de l'atur, de la inmigració?...tristament NINGÚ!!

    ResponElimina
  10. Per què no els interessa, saberut, no interessa dir la veritet, intenten amagar coses, es pensen que la gent és tonta,i perdó per l'expressió, sas perquè ningú parla d'això? Perquè si parlessen d'aquest temes la gent ens tirariem damunt d'ells.
    Sempre he considerat que a les T.E no existim per a Catalunya ni molt menys per Espanya, però ALERTA! Quan volen fer alguna cosa que els interessa, les T.E si que existim, El PHN, minitransvasaments, residus nuclears...

    ResponElimina
  11. David, si escrius en català, per traduir una frase de l'anglès no cal passar per un altre idioma: " No al meu pati de darrera ", per exemple. Passa molt.

    ResponElimina
  12. Gràcies per la rectificació.

    ResponElimina
  13. Bueno, com sol passar, per desviar l'atenció tota la culpa és de Madrid i no de Barcelona... Que no dic que en part sigui així, però en només en part...
    Ells voldrien algo millor per Catalunya i per les T.E. però el malvat tripartit va ser molt dolentet i en Madrid són molt dolentots.
    Quin xollo això de governar la Generalitat, pots passar-te anys sense assumir responsabilitats, i encara hi ha gent que li segueix el missatge...
    Les retallades socials no les han fet ells i els transvassaments, mentrés sigui el del Roine fantàstic! El sr. Duran, no es dona compte que és un error de concepte, no és un tema tribal. Si no pensem en global en temes medi-ambientals i de aprofitament de recursos anem malament.
    Bueno, que dic ell ja ho sap (suposo), només fa la demagògia pròpia del polític en campanya electoral.

    ResponElimina
  14. David, això em sona a les últimes lligues que va guanyar el Madrid, que els culés deien que no l’havíem guanyada, sinó que l’havien perduda ells. Quan parles de que “ells no sabran fer molt més” et recomano que et peguis una ullada a les més de 400 propostes que emprendrà el PP si guanya les eleccions.


    I jo no sé a quants mítings del PP hi has estat però t’asseguro que als que jo he anat sí parlen del que faran, pot ser et confons amb els mítings de les noves generacions socialistes: Felipe González, Rubalcaba, Alfonso Guerra, Griñán..., i en part ho entenc, és l’única forma d’esgarrapar alguns vots indecisos.

    ResponElimina
  15. Cristòfol imaginar és molt bonic, i pensar en un Estat català que funcioni a la perfecció pot resultar molt estimulant per alguns. Però no tot és tan fàcil i bonic, per a començar no complim amb els requisits per poder entrar a la Unió Europea, és més, com apunten molts economistes, la independència de Catalunya podria ser un negoci ruïnós per aquesta.

    ResponElimina
  16. perdona, Gutijaume, parlant de noves generacions ( t'ha traït el subconscient, però és igual ) Vols dir que Rajoy no feia política, allà per Galícia, abans inclús que Aznar ?. Amb la diferencia que Gonzalez i Guerra no es presenten. Amb tota la legitimitat i dret, recolzen.

    Respecte a la independència de Catalunya, em fa molta gracia que els que hi esteu radicalment en contra empreu l'argument de la inviabilitat econòmica ( altres economistes diuen que sí ) o la del rebuig de la UE. Jo, que en principi tampoc hi estic a favor, et pregunto: Què si fos viable econòmicament estaries a favor ? I respecte a lo d'Europa, en un hipotètic i potser improbable resultat del 90% de catalans favorable a la independència, sota quin argument és podria negar aquesta ? que no ets demòcrata, tu ?. I per favor no em diguis allò de que hauria de votar Espanya, davant d'una immensa majoria de catalans a favor, no tindria cap sentit.

    ResponElimina
  17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  18. Gutijaume, ja sé que somniar no és viure a la realitat...somniar que es tenen ales no vol dir que es pugui volar quan et despertis al dia següent al matí...

    No sóc un idependentista cec, Gutijaume. Si aquest procès no es pot dur amb la seguretat d'arribar a bon terme...milllor no fer-lo fins a estar segurs que no ens tirarem a una piscina buida creinet que és plena i ens trenquem el cap! No acostumo a fer les coses sense pensar si surtiran bé o malament...

    ResponElimina
  19. En una hipotètica Catalunya independent li interessaria tant a uns com als altres seguir mantenint relacions comercials, potser hi hauria boicot de la banda espanyola però també hi hauria contraboicot, penso que en poc anys tot tornaria a la normalitat, esperem que com a bons veins. Moltes parelles trenquen i segueixen sent amics, no ?

    ResponElimina
  20. Sí, Lluis, tens raó, hi ha moltes parelles que trenquen i segueixen sent amics. I el pressupost que tú presentes és idèntic al que va passar després de la Independència dels Estats Units (1776) quan els principals clients dels anglesos varen seguir sent les seves antigues colònies. Personalment crec que és perfectament possible que això passés, més aviat n'estic gairebé segur que això passaria.

    Sobretot si es té en compte el llarg període de temps durant el qual Catalunya i Espanya haurien estat unides el que crearia un vincle gairebé inesborrable, com va passar després del 1824 (revolta de les colònies espanyoles d'Amèrica contra la metròpoli), a travès del temps.

    Però hi hauria un "petit" problema que ningú pensa quan parla d'independència. Estic parlant de l'exércit. Tota nació té, malauradament, una enorme despesa militar ja que costa molt mantenir aquest cos professional (armes, avions, etcètera). Per molt que la Generalitat ho tingués en compte, els pressupostos patirien molt amb aquesta brutal despesa...seria un enorme problema...

    ResponElimina
  21. Ximo està clar que a Rubalcaba i la Chacón els hi són més útils els barons socialistes de tota la vida, el nucli dur de l’esquerra, que el propi Zapatero denigrat pels seus propis companys.

    Si fos viable econòmicament també hi estaria en desacord evidentment, jo sóc més partidari d’unir que de separar. Clar que sóc demòcrata, i com a demòcrata que sóc, defensaré el que està escrit a la Constitució Espanyola, votada per tot el Poble espanyol. La independència de Catalunya trencaria la unitat d’Espanya i això seria un acte d’agressió contra una Constitució votada democràticament, si en canvi, es votés una nova Constitució que inclogués la possibilitat de una independència futura de la “nacionalitat” catalana “otro gallo cantaría”.

    ResponElimina
  22. Aconseguir la independència és gairebé impossible, ara per ara. Ho dic per algunes raons que ara raonaré. L'any 1996 es va fer un estudi sobre quanta gent, en tant per cent, era partidària de la monarquia, quina d'una república qui era indiferent i qui NS/NC. Es van usar tres anys consecutius (1996, 1997, 1998) i els resultats van ser reveladors. La monarquia va assolit un 66% l'any 1996, un 65% l'any 1997 i un 72% l'any 1998. La república va assolir un 13% l'any 1996, un 15% l'any 1997 i un 11% l'nay 1998. Els indiferents van assolir un 20% el 1996, un 12% l'any 1997 i un 10 % l'any 1998. Finalment els NS/NC van assolir un 1% l'any 1996, un 8% l'any 1997 i un 7% l'any 1998.

    Aquests resultats revelaven que la monarquia cosntitucional guanyava adeptes a marxes forçades, llavors. Primer de tot, per a aconseguir una Catalunya independent hauríem de lliurar-nos de la figura del rei i establir un república (De la Corona. Artículo 56. El rey es el jefe del Estado, símbolo de su unidad y permanencia. Arbitra y modera el funcionamiento regular de las instituciones, asume la más alta representación del Estado español en las relaciones internacionales especialmente con las naciones de su comunidad histórica y ejerce las funciones que le atribuyen expresamente la Cosntitución y las leyes.), cosa que, segons revelava l'estudi de DEMOSCOPIA podria fer esclatar Espanya en una catalanofòbia prou expressada des de l'assumpte dels papers de Salamanca i el seu retorn a la Generalitat catalana fa un temps. Així que s'ha d'anar amb compte, molt de compte...

    Els poders que li concedeix la Constitució al rei són:

    -sancionar y promulgar las leyes (arts. 62a, 91 y 151.2, 4o. CE, este último acotado sólo a los estatutos de autonomía) y expedir decretos acordados en Consejo de ministros (art.62f CE).
    -convocar y disolver las Cortes y convocar elecciones (ats.62b, 99.5 y 115 CE); convocar referéndums (arts.62c y 92.2 CE).
    -nombrar y poner fin a las funciones del Presidente del Gobierno (arts.62d, 99.3, 114.1 y 2CE); nombramiento y separación delos miembros del gobierno a prpuesta de su Presidente (arts.62e y 100 CE).
    -nombramiento de los presidentes de comunidades autónomas (art.152.1 CE).
    -nombramiento del Presidente del Tribunal Supremo y de los miembros del Consejo General de Poder Judicial (art.122 CE), del Presidente del Tribunal Cosntitucional (art.160 CE) y des us miembros (art.159 CE).
    -conferir los empleos civiles y militares (art.62f CE)
    -conceder honores y distinciones con arreglo a las leyes (art. 62f CE).
    -ejercer el derecho de gracia (arts. 62i y 102.3 CE).
    -acreditar al os embajadores y otros representantes diplomáticos y recibir la acreditación de los representantes extranjeros (art. 63.1 CE)
    -manifestar el conocimento del Estado para obligarse internacionalmente por medio de tratados (art. 63.2 CE)
    -declara la guerra y hacer la paz (art. 63.3 CE)


    Això vol dir que els poders del Rei són molt amplis i establir una república seria molt complicat, ja que s'hauria de reconstruir tota l'estructura de l'estat republicà que es creés llavors, ja que sense rei res tindria sentit i res funcionaria. Resultat: el caos i la guerra civil. I ja n'hem passat una de guerra civil i patit prou durant aquesta, diria jo!

    L'estat i el rei són tan units que gairebé són un de sol. si desapareix un desapareix l'altre i un anarquisme crònic és pitjor que qualsevol altra cosa imaginable possible.

    Per tant, companys, abans de damanar la independència pensem molt bé el que fem...no sigui cas que per fer les coses ràpid ens arrepentíssim més tard i ja no tinguin remei el sdesatres que se'n derivessin d'uns actes irreflexius i prematurs...

    ResponElimina
  23. Gutijaume, respecte la Constitució, ( sí, aquella que rebutjava el teu admirat Aznar ) no et parlaré d'allò tan socorregut de la vivenda i el treball, que podria. És més, la Constitució, com saps, va ser retocada no fa gaire sense cap problema i per raons que venien "suggerides" des de fora. Però la meva reflexió va més enllà de tot això. Tu, ja veig que no, però a mi, en nom de la Constitució se'm faria molt difícil no atendre la sol·licitud de independència d'una part d'Espanya -dis-li Catalunya o dis-li País Basc- si la immensa majoria ( no estic parlant d'un sondeig d'un diari ni de percentatges del 51 % ) dels seus ciutadans i estan d'acord. No pot ser que una qüestió de forma ( constitució ) per important que sigui, tapi el fons.
    I vist des d'un altre prisma, quina classe de democràcia seria la que a un estat li permetis mantenir sota la seva bota, encara que disfressada de constitució, una part que de manera unànime demostres no voler-ho ?

    ResponElimina
  24. Si guanya el PP no pots comptar amb que la petició d'independència de Catalunya sigui mai atesa, ja saps que és centralista a matar aquest partit hereter d'Aliança Popular, i si guanya el PSOE, bé, potser amb una mica de sort escoltaràn als catalans però no creguis gaire en això, tampoc. Zapatero, quan va arribar a president, va dir que crearia un Estat Federal i després s'hi va repensar. Tan bons són els uns com els altres...i CiU, que diu que és tan independentista fa tractes amb el PP. Guanyi qui guanyi anem fins. Si el govern de Zapatero va votar en contra de la creació de Montenegro quan es va separar de Sèrvia fa poc fou per por que a la Península li demanéssin el mateix si els donaven suport als montenegrins!

    Madrid no acceptarà mai la independència de Catalunya...només cal recordar-se'n de com van retallar el recent estatut fet pel tripartit fa pocs anys, que va ser una vergonya...i si guanya el PP, Rajoy ja ha anunciat que retallarà els poders de les comunitats autònomes!

    ResponElimina
  25. La meua pregunta és si amb la independència de Catalunya, les TTEE en sortirien beneficiades o el contrari?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta