14 de novembre del 2011

Fabra reclama 'aigua' a Rajoy davant de 20.000 valencians

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va aprofitar ahir el míting del PP a la plaça de bous de València, davant de 20.000 persones, per reclamar aigua a Mariano Rajoy, però sense esmentar directament el transvasament de l'Ebre. "Necessitem un govern del PP que aposte per la solidaritat hídrica, i que porte l'aigua d'on sobra fins allà on hi falta, perquè a la Comunitat tenim set i volem que tota Espanya ens done de beure", va proclamar Fabra. Aquest és el tema de portada d'aquest dilluns al diari Levante-El Mercantil Valenciano. En aquest sentit, segons el mateix rotatiu, el consell, el govern i els regants discrepen sobre la superfície de regadiu i el cabal que caldria. D'altra banda, en el míting de València només Fabra va recordar, durant el seu discurs, la figura de Francesc Camps, que no va participar en l'acte. El míting de València també va servir perquè Rajoy desfermés per primer cop la seua eufòria, tot i que va demanar als militants i simpatitzants del PP que no es confien. Paral·lelament, el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, feia ahir míting a Saragossa, on va dir que el corredor ferroviari central serà prioritari si guanya les eleccions. Ho podem veure al diari Heraldo de Aragón.

20 comentaris:

  1. Els del PP podrien tornar a l'escola i que els hi tornen a explicar el cicle hidrològic. Fins i tot els xiquets de P3 saben que no sobra aigua a cap riu però a aquest ritme segur q canvien els llibres de text de les escoles. Mr Gutijaume, que en dius d'això?

    ResponElimina
  2. Aigua de Valéncia.....

    ResponElimina
  3. Trobo que Fabra deu anar errat perquè a natros Gutijaume ens va jurar en arameu que això no era veritat i que els deien aquestes coses sobre el transvasament feien demagogia.

    (modo ironia: per a qui no ho pille!!!)

    ResponElimina
  4. Total per a que...Guti mos dirà que lo sinyo Fabra en cap moment ha parlat de transvassament de l'Ebre, que pobret només ha demanat aigua però no ha dit d'on...ademés ha dit TOTA ESPANYA,i si m'apures hasta vindra aigua del Roina... que no home, que no que són gent maja i bona i mos estimen molt i no mos tocaran lo nostre riuet...abans de demanar també els hi hauriem de dir que han de saber beure!! (aigua, és clar)

    ResponElimina
  5. Perquè Guti no és valent i "con un par" mos diu que si, que ells són transvasistes, que no passa res que mos donaran centims i igual lo nombren regante mayor del reino...trobo que serien més honrats dient que són partidaris del transvassament que venent-mos motos rares de que no, que ells no volen tocar lo riu...meeeuuu, feia el gat!!

    ResponElimina
  6. Fabra ja va caure en aquest tema i el PP encara no s'ha recuperat a les TE. Fixe-us que repeteix i repeteix amb Bertomeu, que, com tots sabem, fa anys que està perquè no tenen ningú més.
    Se'n guardaran molt i prou d'obrir la boca.
    Encara que tots sabem de que va la troca, com desfer la margarida, aquí no, allà si, etc.
    Total, ni calaix, ni faixa.
    Volare....
    Fins que Guti es faci més gran i tingue la carrera aprovada.

    ResponElimina
  7. El PP és un partit nacional, però està clar que en cada regió els polítics han de defensar el seu territori, és per això que el senyor Fabra demana una solució al problema hídric d’Espanya, que entre d’altres territoris afecta també a la Comunitat Valenciana. No sols passa amb el PP, mentre la Chacón ens fica la temor al cos d’un possible transvasament a les TTEE, a València, els seus homònims del PSPV diran algo lleugerament diferent.

    És per això que el dirigents ebrencs del PP són contraris al transvasament d’aigua del riu Ebre, i tenim el suport de la direcció del partit. Però aquí, el senyor Fabra pot dir missa, ja he comentat que no depèn ja del poder estatal, sinó que la possibilitat d’un transvasament tindria que passar forçosament per la direcció de la Generalitat de Catalunya, a més, no existeixen sobrants d’aigua suficients per satisfer les necessitats d’aigua del PV i això suposaria unes infraestructures ineficients per complir l’objectiu inicial.

    Repeteixo que el transvasament no es produirà, perquè és inviable, perquè no solucionaria els problemes hídrics reals, perquè és competència exclusiva de la Generalitat i perquè el PP de les TTEE lluitarà a Madrid per a que no es porti a terme, amb Joan Bertomeu al cap.

    Sento haver-me fet esperar.

    ResponElimina
  8. Gràcies Gutijaume, ara podré dormir més tranquil sabent que el partit NACIONAL que és el PP, té un tipo de 180 que lluitarà pq no es face el transvasament. Tant tranquil com que el Psc en té 25 a Catalunya i així mos han anat les coses. I quant d'il·luminat, xiquets, quant d'il·luminat.

    ResponElimina
  9. Esperem que no t'equivoquis, Gutijaume. Et refíes massa dels polítics, confíes que són lleials al que prometen i que ho compliran...bé, crec que ja no hi queda gairebé ningú en tota Espanya que cregui tant en l'acció dels polítics com tú ho fas. Si els polítics fossin tan fidels a les promeses que fan com els votants com tú ho són a ells el món seria tota una altra cosa...seria molt millor per a viure. Ho dic de debò, company.

    ResponElimina
  10. Hem de reconèixer que Guti és un alumne avantatjat de la política. Una de les primeres coses que fa un polític és delegar lo mort en un altre, en aquest cas ha delegat la responsabilitat d’un possible transvasament a la Generalitat de Catalunya.

    Pos xato t’equivoques!!!! L’Ebre és un riu que travessa una quantes comunitats i per tan la responsabilitat de les decisions és del Ministeri de torn, no pas de la Generalitat.
    Així va ser en el 2000 i continua vigent ara.
    Els estatuts semblava que havien dinamitat aquesta unitat de conca. A Andalusia amb la interpretació del seu estatut, la gestió del Guadalquivir va passar temporalment a la Junta d’Andalusia, però els tribunals van negar la raó a la comunitat autònoma i ara el Guadalquivir, com tota la resta de rius que passen per varies comunitats, són de competència estatal, entre ells l’Ebre.
    En l’estatut català, la única cosa que podia fer la Generalitat era un informe preceptiu (sense cap tipus de incidència pràctica). Es curiós que el PP, un dels articles que va recórrer de l’estatut català va ser aquest, però encara és mes curiós que acceptés l’estatut andalús que en aquest aspecte anava molt mes lluny, ja que no es conformava amb un informe preceptiu, si no que deia que les competències eren de la comunitat.
    Lo de sempre quan els convé, ample per un puesto i estret per l’altre, la putada és que a natros sempre mos toca l’estret.

    Per cert, si a les Terres de l’Ebre ens ha de defensar Juanito Bertomeu, espero que ho faci millor que fa 10 anys quan anava de la maneta de Fabreta, Joel Bonet i Macià a Madrid a vendre l’aigua de l’Ebre.

    ResponElimina
  11. No és lo mateix la ràdio nacional a Catalunya que la radio nacional de Catalunya. Obviament pel PP nació nomes n'hi ha una (y no 51).

    ResponElimina
  12. Cristòfol em sembla que ets mes moixarra que jo, creus de debó que Guti és creu als polítics tan cegament?
    Home que aquest xic preten ser un d'ells en el futur!!!!

    Lo de moixarra bé perque a la ràpita a la gent que peca d'ingenua li diuen "si fosses moixarra sempre estaries engantxada a l'ham"

    ResponElimina
  13. jjja bé del verb benir jaja
    uuuuuuuuuuuuuffffffffff que malament

    ResponElimina
  14. Tan sols feia revisió a l’article 117 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya sobre aigua i obres hidràuliques, què a diferència de l’andalús ha estat ratificat pel Tribunal Constitucional.


    De totes maneres he esgrimit raons de pes per a que el transvasament no es fiqui en marxa. És perfectament constatable que Espanya té un greu problema hídric, però és igualment constatable que un traspàs d’aigua d’un riu que ja està desmembrat per vuit transvasaments de les seves conques i subconques és inviable. Inviable perquè com detallava el PHN, sols els sobrants d’aigua (establint un cabdal ecològic mínim, tasca que ha d’exercir la Generalitat) serien destinats a les conques deficitàries, com ja es fa actualment.

    Els sobrants d’aigua del riu Ebre són insuficients per solucionar el problema de l’aigua i per tant, unes infraestructures d’aquesta magnitud no es poden tirar endavant sense la certesa d’una mínima eficiència. El PP ha parlat d’un gran pacte nacional, donant preferència als territoris pels quals passa el riu per garantir les seves necessitats presents i futures, com deia Arias Cañete en“Los desayunos de la primera” amb l’Anna Pastor.

    Per cert, aquesta frase teva “Home que aquest xic pretén ser un d'ells en el futur!!!!”, sona força despectiva. És curiós perquè quan es parla de que la classe mitjana es va endeutar i va viure per sobre de les seves expectatives, tothom et recomana no generalitzar. Quan parlo de que el cos de mossos d’esquadra és un cos policial polititzat, mal organitzat i mal dissenyat, sempre salta algú i t’obliga a no generalitzar. Quan és parla que molts funcionaris no treballen com tindrien que treballar, algú et posa fre i et diu que no generalitzis (i podria continuar amb mil exemples més) però quan és parla dels polítics no hi ha respecte algun, tots són uns xoriços, tots estan aquí per al seua butxaca. No pot haver gent honrada a la qual li agradi la política que vulgui accedir a un càrrec per poder ser útil al seu territori i a la seva gent? Sols demano una mica de reflexió en aquest sentit.

    ResponElimina
  15. Home, Guti, estudiant ciències polítiques...bé, que vols que se't digui, que més que vols ser polític, vull dir. I amb la fama que tenen actualment...no pots esperar altra cosa! Que quan Risto va fer aquell famós satíric programa a Telecinco, em sembla, només va poder trobar un polític honrat entre més de trenta o quaranta!

    I Sussanna et diria que Gutijaume té confiança en els polítics, cosa ben estranya que, actualment, és com trobar una agulla en un paller!

    En tot cas encara que em prometin el cel i em donis proves jo no hi creuré mai! Encara me'n recordo de quan Sabater va perdre contra Bel...Bel li deia que no es fiés de ningú, que l'atacarien per darrera a la primera de canvi. I quan va sortir ell fou en primer a dir que Sabater no havia fet res de bo el sanys que va governar!!!

    Ai, quins personatges...

    ResponElimina
  16. Estàs molt segur de que la gran majoria de la gent està desencantada amb la classe política? Això te ho rebatre el dia 21 desprès de contrastar-ho amb el percentatge de participació i seguiment d’aquestes eleccions nacionals.

    No t’equivoques Cristòfol, molts dels que han estudiat història avui són professors i no historiadors. Quan acabi els meus estudis serè un politòleg llicenciat, desprès ja veurem que em depara el futur. Disculpa que desconegui el programa, però no solc mirar molta televisió, i menys Telecinco.

    De polítics honrats te’n podria fer una llista força extensa, i no sols del PP, sento admiració per molts polítics i alguns de formacions ideològicament contraries al meu pensar, però ser reconèixer aquesta actitud independentment de les sigles a les que representin.

    Et puc assegurar que desprès de llegir com esdeveniments històrics concrets són descrits d’una manera per uns historiadors i d’una altra per d’altres, jo tampoc podré creure mai en aquests historiadors, que a la fi i al cap retoquen la història per adscriure-la al seu pensar, vaia personatges...

    ResponElimina
  17. Bona resposta, Gutijaume, molt bona! Gairebé Jaque Mate...

    Però jo també et puc dir que molta gent no creu en la política, i no s'amaga a l'hora de dir-ho a les entrevistes de televisió als telenotícies quan els ho pregunten!

    Si la gent va a votar crec que serà per a que la situació canvïi a millor, que prou negra està per ara...però d'això a creure en els polítics, bé, això és un altre tema una mica diferent...ja m'ho diras quan es vegi l'abstenció de vot...qui tingui raó es veurà allí i llavors, no ara...

    I en això dels historiadors tens raó. Hi ha moltes versions sobre un mateix tema, molts cops realment diferents, que no sembla el mateix fet...tot depèn del signe polític que tingui aquest historiador determinat. És una vergonya, però passa molts cops, massa...i no hauria de ser així!

    Tens raó, Gutijaume, en això del futur, ens hem d'esperar a veure que ens depara...tot arribarà al seu temps.

    ResponElimina
  18. Curiosament en les variacions de certs historiadors a l'hora de relatar els fets pesa sovint més la seva adscripció política que la necessitat d'exposar els fets tal com van ser...es veu a l'hora d'escriure sobre la Guerra Civil, sobre la colonització d'Iberoamèrica...si fins i tot s'ha dit que Leonardo da Vinci era català!! i que Cervantes es deia Sirvent i el Quijote en valencià...i parlant del valencià, també hi ha que el reconeixen com una llengua totalment separada del català...ja veieu quant de mal pot fer la política mal usada per tergiversar la història. I que conste que estes tergiversacions les fan historiadors, no polítics...pero la seva influència es massa gran.

    ResponElimina
  19. Als dos, teniu als resultats de les eleccions la prova del nou.
    Només mireiu quina columna ha augmentat més els darrers esdeveniments polítics. És la columna d'abstencions que, de bon troç supera a qualsevol partit.
    Hi han més indicacions, com per exemple el grau d'endeutament dels propis partits i les institucions que regeixen.
    Si han de vendre a Deu i sa mare per a fer màrqueting!
    Per cert, amb que paguen el seu deute de màrqueting? Amortitzen o s'endeuten més per pagar interessos?
    Qui estira més el braç que la màniga qui es?
    I perquè l'ha estirat el poble?
    O no us han incitat mai al consum i a subscriure hipoteques a XX anys?
    A més, la mediocritat de la classe política, evidentment una flor no fa maig, és tanta que quan parlen tots correm, en direcció contraria, o canviem de canal.
    És una estimació des de les primeres eleccions fins ara.
    Els partits també poden fer-ne un seguiment a partir del nombre d'afiliacions.
    Algú el coneix?

    ResponElimina
  20. Tranquil M.D.A, que els partits polítics han dit que han gastat menys que mai fent publicitat electoral i mitings per això de la crisi i tota la pesca (algú s'ho creu, això, de debò?)...

    Qui estira més el braç que la màniga són els partits polítics, que encara tenen mànigues a les seves jaquetes, que el poble, amb la crisi i l'atur que hi ha, bé, va sense jaqueta perque no té amb que comprar-la...ni jaqueta ni camisa, vull dir!

    Per cert, qui és el RUC que ha dit que Da Vinci era català? Pitjor que això, hi ha algú, encara més ruc, que s'ho hagi cregut, sent tanat català el cognom Da Vinci, tan comú a les terres de l'ebre com qui es diu María Cinta? Ostres, quin historiador, tú! Aquest paio encara deu creure's que els marcians han construït les piràmides egípcies, segur...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta