15 de novembre del 2011

La UOC estrena el viver d’empreses de Tortosa amb una jornada sobre emprenedors i xarxes socials




El nou viver d’empreses ha estat l’escenari, aquest dilluns, de les jornades per a emprenedors Xarxes Socials, organitzades per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Les jornades estaven enfocades a destacar les possibilitats que tenen els nous emprenedors gràcies a les xarxes socials d’internet, i formen part del conjunt d’activitats que promou la UOC per donar suport a l’emprenedoria. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, el director de l’escola de negocis de la UOC, Joan Torrent, ha explicat que el teixit de microempreses de Catalunya està travessant problemes greus, a causa de la falta de finançament, de la falta de formació, i de la falta d’innovació. Tanmateix, Torrent ha destacat que les petites i mitjanes empreses tenen al seu abast uns instruments molt potents, gràcies a les noves tecnologies de la comunicació i les xarxes socials.

En la mateixa entrevista, el director de l’escola de negocis de la UOC ha advertit que és difícil establir una fórmula d’èxit, però que una bona campanya de comunicació per a les empreses és una garantia de bons resultats a les xarxes socials. L’altre factor important és la constància i mantenir una bona reputació. Fins i tot es dóna el cas de moltes empreses noves que, abans de nàixer, ja són presents i actives a les xarxes socials.

D’altra banda, Torrent ha destacat la importància que tenen els vivers d’empreses per facilitar les coses als nous emprenedors. De fet, ha celebrat la iniciativa de l’Ajuntament de Tortosa d’instal·lar-ne un a les antigues indústries Fabra. Finalment, el director de l’escola de negocis de la UOC ha remarcat que és molt important millorar la formació dels directius de les petites i mitjanes empreses. Segons Torrent, aquest és el gran drama i el gran repte que té l’economia catalana en aquests moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta