7 de novembre del 2011

Lizárraga defensa l’acció de govern socialista i avisa de l’acord CiU-PP per transvasar l’Ebre



La candidata ebrenca del PSC al Congrés dels Diputats, Lluïsa Lizárraga, ha defensat aquest dilluns l’acció de govern dels socialistes a les Terres de l’Ebre. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, la diputada ampostina ha recordat que només el Ministeri de Medi Ambient ha fet una inversió de més de 500 milions d’euros al nostre territori, tot i la crisi econòmica. Lizárraga ha destacat que aquesta setmana s’han de reprendre les obres de la variant de la carretera N-340 al seu pas per l’Aldea, la compra de la finca Bombita a Deltebre, i que el govern de l’Estat ha construït diversos passejos fluvials i vies verdes en el tram final del riu.

D’altra banda, Lizárraga ha recordat que van ser els socialistes els que van derogar el transvasament de l’Ebre. En aquest punt, la número 3 del PSC per Tarragona ha volgut contestar les declaracions del candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que diumenge va reclamar a Tortosa un transvasament de diners cap a Catalunya. Segons Lizárraga, el debat sobre el transvasament de l’Ebre continua ben viu perquè al País Valencià continuen reclamant l’aigua, i perquè potser CiU necessitarà el PP per seguir governant a Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona.

Finalment, la candidata ebrenca del PSC ha justificat que els socialistes no hagen pogut aprovar encara ni el nou pla hidrològic de la conca ni el cabal mediambiental del riu. Segons Lizárraga, és molt complex posar d’acord les necessitats i els interessos dels diversos territoris banyats per l’Ebre. A banda, ha afirmat que la principal proposta del PSC és la lluita contra l’atur i aconseguir la sortida de la crisi. Però la candidata ampostina ha reconegut que els socialistes ho tenen molt complicat en les properes eleccions del 20 de novembre. Lizárraga ha assenyalat que els socialistes estan molt desgastats a causa de la crisi, tal i com els ha passat a d’altres governs europeus.

2 comentaris:

  1. És molt complex preparar el nou Pla de l'Ebre i cabals, però no tant complex per acumular anys i panys de retards en aquesta questió. Fins i tot és prou facil. No cal mirar tan els interssos politics,sino es comença per aplicar la normativa europea que diu que primer s'ha de decidir cientificament el cabal ambiental minim. Despres, amb aixo garantitzat, els "interessos politics" es poden pegar per repartir "allò que sobra" si volen!

    I sobre l'obligacio del govern de Madrid de contestar a la peticio de Castello d'un transvasament? També es complex? Tant costa dir que no?

    Pos, ja ha passat el temps - com han volat aquests anys, ei! - i ara tocarà al partit que guanyi el 20N contestar a la peticio, i publicar el Pla Ebre, i "calcular" els cabals. O sigui, ens podem anar preparant!!

    ResponElimina
  2. Escoltant avui a l'Alícia Sánchez Camacho a la Cambra del Comerç de Tortosa, tinc la certesa que el PP no apostarà pel transvasament.


    Quan sento als socialistes ficant-nos la temor al cos sobre un possible transvasament per part del govern de la Nació, si guanya el PP clar, m'entra el riure, per no dir una altra cosa, i és que alguns socialistes o tenen mala memòria o molt poca vergonya!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta