7 de novembre del 2011

La fibra òptica de Tortosa, a partir d'aquest 10 de novembre

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat aquest dilluns al maí la imminent "il·luminació" de la xarxa de fibra òptica a la ciutat, instal·lada en els últims mesos. De fet, l'encesa de la fibra òptica anticipa dos anys l'arribada d'un servei que en els propers dies començarà a comercialitzar-se, i que "farà més competitives" les empreses i institucions del municipi.

L'empresa concessionària Xarxa Oberta de Catalunya no contemplava posar en servei la fibra òptica fins al 2013, però ha avançat la seua entrada en funcionament dos anys, d'acord amb la petició formulada per l'Ajuntament de Tortosa i pel Govern de la Generalitat. El primer objectiu era connectar l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i el Campus Terres de l'Ebre de la URV, però finalment la fibra òptica s'il·luminarà en tota la ciutat, de manera que a partir del 10 de novembre s'iniciarà la seua comercialització, per oferir el servei a empreses i particulars. La xarxa del municipi està connectada a la de la Generalitat, que discorre en paral·lel a l'autopista AP-7.

"Un projecte que vèiem encara llunyà s'ha convertit en realitat abans d'hora. Ens hem de felicitar perquè això ens farà ser més competitius a tots plegats. Aquesta és una infrastructura que en sitúa al món", ha valorat l'alcalde de Tortosa, qui ha recordat que el president de la Generalitat, Artur Mas, es va comprometre a anticipar l'arribada de la fibra òptica a la ciutat. Bel ha explicat que hi havia grans empreses, com YKK, però també institucions públiques com la URV, que reclamaven l'arribada d'aquesta tecnologia al municipi. Amb l'obertura del servei de fibra òptica, Tortosa s'afegeix a municipis com Sant Cugat, Cardedeu, Masquefa, Mataró, la Pobla de Segur, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Callús o Viladecans, que han apostat per desplegar la xarxa de nova generació al seu municipi.

11 comentaris:

  1. Si no estic equivocat (que estic segur que no) aquesta fibra òptica es el projecte que va aprovar el "maleit tripartit" i que estava previst que arribés a tot el territori l'any 2014...!!
    Que ha passat ara... les retallades fan que només arribi a Tortosa... i que s'ha atorguen com a feina de Ciu i el Molt Honorable...!!!
    No hi ha dubte... son el Govern dels millors... (m'estalvio més adjectius)..

    ResponElimina
  2. Muntsa,
    Nosé qui va aprobar-ho, si tu dius que el tripartit, pos el tripartit, però s'atorguen la feina CiU perquè ha sigut duran el seu mandat quan s'ha fet, per molt que ho aprovès un altre.

    I no em diguis que no és bo, la fibra òptica és el millor, i considero que està bé que es fasi a Tortosa, en primer lloc de les Terres de l'Ebre, perquè a altres llocs ja funcionen.

    ResponElimina
  3. David.... El que es va aprovar va ser la instal·lació a "tots i cada un dels pobles" de les Terres de l'Ebre...!!! Com a projecte pioner de tot Catalunya per fer arribar la fibra òptica a tothom ...!!no només a Tortosa.... !!!
    I es clar que es bo que es faci... però molt me temo que la fibra acabarà aquí...!! "auto-bombo" abans de les eleccions i s'acabo...

    ResponElimina
  4. Home, és una obra que va iniciar l'anterior executiu, en concret estava Carles Pasqual (d'ERC) de dir. de serveis. I l'Aj. de Tortosa no només no va ajudar, sinó que va cobrar (crec que 400.000 euros i ho dic de memòria i em puc equivocar) a la Generalitat per fer-ho. Pot semblar un bon recurs, però es van treure de km de fibra que tocaven a Tortosa (Per què el seminari o l'IES Cristòfol Despuig no tindran fibra?).
    Altres ajuntaments (Roquetes, Amposta...) van facilitar la fibra òptica (i no van cobrar!)
    Crec que CiU no es pot penjar només les medalles dels projectes i cal informar la ciutadania.

    ResponElimina
  5. Sí l'Institu Cristòfol Despuig sí que tindràn fibra, ho dic per què hi soc a dins de l'institut, sinó ho han canviat a última hora en teoria, sí que en tindrem!

    ResponElimina
  6. Primavera de Praga, suposo que el que dius va passar amb l'anterior ajuntament de Tortosa, del qual ERC formava part del govern. Si vols que s'informi a la ciudatania fes-ho amb totes les dades, no només en les que t'afavoreixen...

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. N’estic segur que la implementació de la fibra óptica a la ciutat de Tortosa no dependrá del Ajuntament, ni del Consell Comarcal, ni de la Diputació ni de la Generalitat de Catalunya, sino com sempre haurem de esser els particulars els qui els hi treguin les castanyes del foc.

    ResponElimina
  9. 2012. On es sol·liciten les altes?

    ResponElimina
  10. Los usuarios de entrecasa seguimos sin poder contratar fibra en tortosa. Basta con llamar a telefónica para comprobarlo

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta