18 de novembre del 2011

Pere Vidal defensa el Xerta-Sénia i reitera que el govern rebutjarà qualsevol transvasament



El govern català s’oposarà a què el canal de regadiu Xerta-Sénia puga ser utilitzat per fer un transvasament. Així ho ha assegurat aquest divendres el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Pere Vidal, que ha rebutjat frontalment que el Xerta-Sénia puga ser utilitzat per transferir aigua de l’Ebre al nord del País Valencià. Durant el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna, Vidal ha remarcat que el canal Xerta-Sénia és necessari per garantir el reg de suport de les oliveres de la plana del Baix Ebre i del Montsià.

Vidal ha afegit que la sequera d’enguany farà perdre bona part de la collita d’olives, i que les últimes pluges també estan provocant que les olives estiguen donant un rendiment molt baix, de només el 13%. Una situació que s’agreujarà l’any que ve, ja que les oliveres no podran brotar amb força per la falta d’aigua. Així, el director territorial d’Agricultura ha volgut explicar com serà la línia d’ajuts que dijous va anunciar el conseller Pelegrí durant la seua visita a la Fira de l’Oli de Santa Bàrbara.

D’altra banda, com també va fer dijous el conseller, Vidal també va animar les cooperatives de Santa Bàrbara a fusionar-se, amb l’objectiu de controlar els preus i millorar la comercialització. En la mateixa línia, el director territorial d’Agricultura ha apuntat que la compra de la marca Nomen podria ser un bon motiu per assolir la fusió de les cooperatives arrosseres del Delta.

Finalment, Vidal ha valorat molt positivament la implicació de la Unió Europea en la lluita del Delta contra la plaga del caragol poma, amb l’aprovació d’un ajut de més d’un milió d’euros per intensificar els tractaments. El director territorial d’Agricultura també ha dit que esperen amb optimisme els resultats de la inundació dels camps amb aigua salada, com una mesura molt bona per combatre el caragol poma.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Este no era aquell caçador furtiu que usava les seues influències per apuntar-se a incomplir la llei?
    Si és així, ja pot cantar missa!
    La seua paraula te el valor dels fangs de Flix i desqualifica el Xerta-Sénia immediatament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta