31 de gener del 2012

Comencen les obres al pont de Flix

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha informat aquest dilluns de l'inici de les obres de millora de l'eix de l'Ebre (C-12) al seu pas pel pantà de Flix, uns treballs que comportaran restriccions en el trànsit de vehicles durant els propers tres mesos i mig. En aquest sentit, les obres inclouen l'eixamplament de la vorera del marge dret de l'eix de l'Ebre en el pas de la carretera sobre la presa de Flix, així com la construcció d'un pas inferior per a vianants, que comunicarà per sota de la carretera el polígon industrial de la Devesa amb una zona verda. Aquesta era una reivindicació antiga de l'Ajuntament de Flix, que es va fer encara amb més força tot coincidint amb l'inici de les obres de descontaminació de l'embassament, amb l'objectiu de minimitzar l'impacte dels treballs i del trànsit de camions sobre la xarxa viària de la població.

Actualment, la C-12 discorre per sobre de la presa de Flix mitjançant un pas de 227 metres de longitud, que ara compta amb dos carrils de circulació i dues voreres per als vianants. Les obres van a càrrec del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en el marc dels treballs de la descontaminació del pantà de Flix. L'obra té un termini de 10 mesos en total, i constarà de dues fases. A partir d'ara, les tasques per eixamplar la vorera requeriran l'ocupació d'un dels dos carrils del pas sobre el pantà. D'aquesta manera, es donarà pas alternatiu als vehicles pel carril que quedarà lliure, durant un període de tres mesos i mig. Posteriorment, un cop conclosa la passarel·la, s'iniciaran els treballs de construcció del pas inferior, que comportaran noves restriccions en la circulació.

Per la seua banda, l'empresa FCC -que executa les obres de neteja de l'embassament- es va encarregar també dels preparatius dels treballs al pont de la presa de Flix, tot aplegant i dipositant material d'obra a l'esplanada de la zona de la Costa del Graner. En aquest sentit, l'Ajuntament de Flix ha explicat que amb aquesta actuació es vol assegurar el trànsit de vehicles i persones, sobretot durant el període d'obres de descontaminació de l'embassament, que comportarà un gran augment en la circulació amb els camions que transportaran els fangs cap a l'abocador especial del Racó de la Pubilla. Segons l'Ajuntament, les obres al pont poden tenir una durada de cinc mesos, durant tres dels quals la circulació de vehicles es veurà restringida a un sol carril amb regulació semafòrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta