26 de gener del 2012

Els bous de l'illa dels Bous, salvats de moment

La quinzena de bous de l'illa dels Bous de Tortosa estan sent alimentats i ja són fora de perill, segons ha informat la protectora AnimaNaturalis. Fa unes setmanes, l'entitat va denunciar l'abandonament d'una vintena de toros que des de fa anys viuen desatesos en aquesta illa fluvial, així com l'aparició d'almenys cinc cadàvers dels animals, els quals van ser descoberts per membres del Club de Rem de Tortosa. Així, un equip d'AnimaNaturalis va acudir a l'illa per copsar la informació de primera mà, i van comprovar que una quinzena de bous presentaven un greu deteriorament físic, a causa de la falta de pastures i les malalties. La notícia va provocar una gran atenció mediàtica, per part de mitjans de comunicació catalans i d'arreu de l'Estat.

D'altra banda, una delegació d'AnimaNaturalis es va reunir amb el director dels serveis territorials d'Agricultura i Medi Natural a les Terres de l'Ebre, Pere Vidal. Segons fonts de l'entitat, Vidal es va comprometre a alimentar adequadament els animals fins que siguen traslladats fora de l'illa, una actuació que anirà a càrrec de Costes. La sortida dels bous tinrà lloc a la primavera i seran acollit per alguna ramaderia de la zona, on se'ls faran les proves veterinàries pertinents per determinar el seu veritable estat de salut. El govern també s'hauria compromès a què el trasllat fora de l'illa serà segur i el més còmode possible per als animals. De fet, primer es construirà un tancat i després els bous seran anestesiats, abans de ser transportats amb una plataforma fins a terra ferma.

Per la seua banda, AnimaNaturalis va reclamar que, un cop evacuats de l'illa dels Bous, els animals puguen seguir vivint en semi-llibertat, en un espai adequat, i que no siguen utilitzats en cap espectacle taurí. Mentretant, AnimaNaturalis farà un seguiment del cas i realitzarà viatges regulars fins a l'illa, per verificar l'estat de salut dels bous i la disponibilitat d'aliments.

4 comentaris:

  1. Com sempre, fins que no passa alguna cosa greu, ningú no es preocupa d'arranjar els errors que es puguin fer per deixadesa en allò en concret que s'ha descuidat...

    Com a mínim aquests animals poden descansar tranquils de moment, ningú no els fotrà foc davant els ulls, els punxarà a l'espatlla com si fossin olives guarnides amb anxoves i coses així per l'estil. La qüestió és, ara l'ajuntament els recordarà sempre o només quna els ho digui la gent que de debè s'ha preocupat sempre per ells, o sigui, la protectora d'animals AnimaNaturalis?

    Si no sabem cuidar les nostres pròpies mascotes, que és el que en realitat són aquests bous de l'illa de Buda, llavors no sabem cuidar res en absolut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Illa dels Bous o, segons l'ICC, de Vinallop. Jo diria que a la foto es poden ataüllar los bous.

      Elimina
  2. Posat a escriure quan sàpigues de que parles. Jo que no en sè tant com tù, callo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, no fotem. Si dius això deu ser que, com a mínim del tema este saps alguna cosa ( per dir que l'altre no en sap ), per tant, com a lector m'agradaria que ens fessis llum. Ara que, tampoc sé si parles de la noticia o del comentari....
      Si tu no en saps, com saps que l'altre no en sap ?

      Elimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta