27 de febrer del 2012

La Generalitat estudia instal·lar serveis de turisme fluvial a la Masada de Bítem



L’EMD de Bítem està negociant amb la Generalitat l’aprofitament de l’antiga colònia Gassol, més coneguda com la Masada de Bítem. L’edifici pertany al govern català des del 1936, ja que hi preveia fer un centre d’experimentació agrícola. De fet, la Masada de Bítem és una de les poques propietats de la Generalitat que no va ser requisada per l’Estat franquista després de la Guerra Civil, i l’any 2005 el Departament d’Agricultura va cedir-la a Benestar i Família. Fa poc més de dos anys, el govern tripartit va desestimar la instal·lació d’una residència per a persones amb discapacitat psíquica i trastorns de la conducta a la colònia Gassol, ja que el cost del projecte era massa car si no s’afectava greument el patrimoni cultural. El president de l’EMD de Bítem, Josep Cugat, ha afirmat que en breu s’anunciarà un projecte per instal·lar a la Masada algunes dependències de la mateixa Generalitat, a més de serveis turístics relacionats amb el turisme fluvial. Cugat ha fet aquest anunci durant l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre.

En la mateixa línia, Cugat ha explicat que durant aquest mandat esperen poder aprofitar el Mas del Bisbe, que és l’altre element més característic del patrimoni de Bítem. En aquest cas, el Bisbat de Tortosa és el titular de l’edifici, que està estudiant diverses possibilitats de recuperar el Mas del Bisbe en diferents fases. Sobretot, la capella romànica amb el rosetó, que és l’origen de la construcció dels primes masos que posteriorment van formar la població de Bítem. L’altre projecte important del mandat a l’EMD de Bítem serà la reforma i eixamplament de la carretera T-301, entre Tortosa i Tivenys. Segons Cugat, la Diputació de Tarragona hi invertirà més d’1,7 milions d’euros, i només falta un informe de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per iniciar les expropiacions i poder començar les obres, dins d’aquest 2012.

També durant l’informatiu matinal Primera Columna, Cugat ha fet una valoració molt positiva del primer any de vida de l’EMD de Bítem. La principal diferència és que ara Bítem té un pressupost propi, que enguany serà de mig milió d’euros, i que pot accedir pel seu compte a les diverses línies de subvencions i ajuts de la Generalitat o la Diputació de Tarragona. Tanmateix, Cugat ha afirmat que l’EMD de Bítem també està patint els efectes de la crisi econòmica. En aquest sentit, el president de l’EMD ha justificat que el pressupost de l’Ajuntament de Tortosa no haja previst inversions a Bítem, i que encara no s’haja pagat l’aportació de 70.000 euros que estableix el conveni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta