28 de març del 2012

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre rebutja la plantació de cànnabis de Rasquera

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat aquest dimecres al vespre, amb els vots del govern de CiU, una moció que rebutja el projecte de la plantació de marihuana de Rasquera. La proposta presentada per l’equip de govern de Jordi Jardí, tal i com estava previst, ha rebut el vot contrari dels consellers d’Esquerra, i l’única incògnita era saber què faria el PSC, que finalment ha optat per l’abstenció. Així, la declaració institucional reclama a les autoritats judicials que es pronuncien amb “celeritat, claredat i contundència” sobre la viabilitat legal del projecte. Però sobretot, insta l’Ajuntament de Rasquera a paralitzar el projecte fins que no arribe el pronunciament de la fiscalia. La moció, que entra en discutir els valors “ètics i morals” del projecte cannàbic, també exigeix al consistori governat per Bernat Pellisa el màxim respecte per les normes democràtiques, i l’acusen de falta de transparència. Finalment, la declaració del Consell Comarcal també rebutja el model de desenvolupament proposat per l’Ajuntament de Rasquera, ja que no s’adequa a l’acord que van signar tots els partits polítics de la Ribera d’Ebre, precisament durant el mandat anterior de l’alcalde de Rasquera com a president comarcal.


Un altre dels punts de la moció manifesta la preocupació de l'ens comarcal per la "imatge distorsionada" que s'està donant de la comarca cap a enfora i que està afectant, segons diuen, de manera molt negativa a la preservació d'un identitat cultural, agrícola, turística i industrial, eixos bàsics de desenvolupament socioeconòmic. De fet, el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí, ha assegurat, un cop acabat el plenari, que l'objectiu de la moció no és altres que "aplicar el sentit comú". Jardí ha lamentat que l'alcalde de Rasquera estiga portant als veïns de poble "cap a un abisme en forma de referèndum". "Sabem que ells votin el que votin no decidiran res. Serà la justícia qui ho farà, i tots els indicis ens fan creure que estem parlant d'una qüestió il·legal", ha afegit Jardí. A banda, ha deixat clar que la proposta s'ha fet des de la vessant constructiva i positiva i respectant l'autonomia municipal, però ha qüestionat que la plantació de cànnabis siga una proposta de futur. "Demanem a l'Ajuntament de Rasquera que recapaciti, rectifiqui, i deixi de jugar amb la voluntat d'un poble treballador. Aquesta proposta s'allunya del model que volem i de la legalitat", ha reblat.

Per la seua banda, des d'ERC, el portaveu Francesc Barbero ha lamentat l'ús fet per CiU de l'acord per al desenvolupament econòmic i social a la comarca, assolit a principis del 2011, per rebutjar un projecte local de Rasquera, que està immers en un procés de participació ciutadana que encara no ha acabat. Barbero ha demanat que es tingui respecte pel poble de Rasquera i es deixi acabar el procés de participació ciutadana amb la menor interferència possible. "La moció hauria pogut esperar a debatre's i plantejar-se en altres termes", ha retret Barbero. Finalment, els consellers comarcals del PSC han optat per l'abstenció ja que estan d'acord en què es suspengui el projecte fins que es pronunciïn les autoritats judicials, però no en la resta de punts de la moció.

Imatge Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta