28 de març del 2012

Els 'indignats' i altres col·lectius crítics de l'Ebre fan una crida a la 'vaga de consum' el 29-M


El moviment Acampada Tortosa 15M i altres col·lectius del territori, agrupats en l'anomenat Bloc Crític de les Terres de l'Ebre, han fet una crida a secundar la vaga general del 29-M, a la vegada que a practicar una vaga de consum. "Hem de dir no a la reforma laboral, així com exigir l’avanç en els drets laborals i socials i uns serveis públics de qualitat", han afirmat els 'indignats' de Tortosa a través d'un comunicat, així com altres entitats i organitzacions com la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre, el Casal Popular Panxampla,  Maulets, CATAC-CTS (IAC), USTEC, COS, Unió de Pagesos, la Plataforma per l’Educació Pública, SEPC, i l'Assemblea Amposta.

Segons aquests col·lectius, la vaga ha de ser l’inici d’un "procés de mobilització i lluita creixent i sostingut, que incorpore al conjunt de la classe treballadora i els sectors més desafavorits i afectats per la crisi capitalista, una estafa creada pel sector bancari i especulatiu i amb el beneplàcit d’una casta política que ja no està al servei del poble, sinó al servei dels interessos econòmics dels grans bancs i multinacionals". Així, amb motiu del 29-M també proposen una "vaga de consum". "El #29M no compreu menjar, no fiqueu gasolina, no utilitzeu el mòbil, restringiu al mínim la despesa elèctrica, telefònica i de gas. Feu la compra o ompliu el dipòsit el dia abans", assenyalen. També animen els ciutadans de les Terres de l'Ebre a no fer transaccions bancàries, no utilitzar els caixers automàtics ni les targetes de crèdit. "No aneu a bars ni restaurants. No feu que altres treballin el dia de vaga. Deixeu clar que no comprareu ni consumireu en aquells establiments que no secundin la vaga, o no deixin fer-la als seus treballadors. Ells poden triar no seguir la vaga, però vatros també on comprareu d'ara en endavant", conclouen.

Els col·lectius del Bloc Crític de les Terres de l'Ebre també animen la gent a "felicitar i premiar" al botiguer que sí que haja secundat la vaga, tot utilitzant el seus serveis a partir del 30 de maç. "Acabem amb la insolidaritat i l'individualisme. Si fem pinya derrotarem el capitalisme salvatge que ens està retallant drets, serveis, salaris i dignitat", sentencien els 'indignats' de Tortosa i la resta d'organitzacions que han signat el manifest unitari.

+Informació:
#29M Manifest unitari bloc crític de les Terres de l'Ebre


11 comentaris:

  1. Aquí, com en totes les manifestacions, succeiran dues coses ben distintes. Per un apart, el govern dirà que hi han anat quatre gats i per l'altra,la dels sindicats, es dirà que hihan anat fins i tot els gats del carrer i les carpes del riu ebre, fins i tot los siluros. La qüestió és saber quina de les dues serà la versió correcta o quina se li apropa més...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suma les dos xifres i divideix-les per dos i et sortirà una bona aproximació.

      Elimina
  2. Sí, Critòfol però, aquesta és la qüestió ? En tot cas serà una qüestió molt tangencial del que ens ocupa. O ens hauria d'ocupar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ten saró, Jotabe,però en virtut de quanta gent hi vagi tindrà més o menys importància o se li farà més o menys cas.

      Elimina
    2. Ni que anes tot lo mon. Los politics no trnen consiencia. L'unica manera seria acasar- los en una destral.

      Elimina
    3. Que t'has fet esllemenador, ignorant?

      Elimina
    4. La mala herva millor matar-la a principi, sino, despues costa mes.

      Elimina
    5. Los pesticidas, culpables de la muerte masiva de abejas: http://www.lavanguardia.com/medio-ambiente/20120329/54278646822/pesticidas-culpables-muerte-abejas.html

      Elimina
  3. Lo que si es segur; es que esta mes seguida que la ultima. Tan en piquets com en gent i colectius manifestanse.
    Si los politics no reconeixen la indignacio del poble, la cosa pot acavar molt malament. Jo soc partidari de ensenya ja les dents abans que sigue massa tart.

    ResponElimina
  4. Esta vaga arriba massa tard...si que hem d'ensenyar les dents però massa tard...perquè la reforma ja està feta, potser si s'hagués fet fa uns mesos (abans de Mariano) aquesta reforma no hauria estat tan dura...i lo que mos queda, que vos penseu que Europa i lo capital no demanarà mñes i més?però millor fer això que no fer res...

    ResponElimina
  5. Home, fer la vaga contra la reforma laboral de Rajoy abans de Rajoy, és discutible, com a mínim.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta