5 de març del 2012

ICV pretén que aturen la central d'Ascó fins que es revise la seguretat


La diputada al Congrés dels diputats i portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha demanat aquest dilluns que “s'aturi la central nuclear d'Ascó i es revisi a fons el sistema de seguretat”. Ortiz ha fet aquestes declaracions a partir d'una notícia publicada dissabte a El Periódico de Catalunya, en què s'assegura que l'accident del 2007 va tenir conseqüències més greus de les que es van comunicar en el seu moment, i que per tant confirmaria que s'han trobat partícules radioactives 20 mesos després de l'accident. Segons Ortiz, això constata “la falta de seguretat de la instal·lació". Per això, des d'ICV es demana que es revisen els sistemes i es tanque la central d'Ascó, "fins que no es confirmi que el seu funcionament és satisfactori”. Per a la diputada, “s'ha posat en risc la salut de les persones i l'entorn agrícola, per això no podem permetre que torni a succeir una situació similar”. “Aquest és un més en el llarg historial d'accidents de la central d'Ascó, i lamentem que malgrat les constants i abundants proves de la perillositat extrema d'aquest tipus d'energia, el Govern continua fent una aposta clara per les nuclears”, ha afegit Ortiz.

Per la seua banda, la diputada al Parlament per Tarragona, Hortènsia Grau, ha introduït una proposta de resolució en  que insta el govern català a iniciar les gestions necessàries davant del govern de l'Estat, per aturar la central nuclear d’Ascó fins que no s’haja fet un anàlisi rigorós de les instal·lacions, "amb observadors externs”. En aquesta mateixa iniciativa, la diputada tarragonina també demana la compareixença dels directius de l''ANAV, l'empresa que gestiona Ascó, i del president del Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

Imatge ICV

1 comentari:

  1. Per fi algo coherent!
    Les cafeteres estan foradades, destorbades, mal emprades, i duren menys en marxa que Alexis sense lesions.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta