15 de març del 2012

L'alcalde de Rasquera abandona ERC i dimiteix al Consell Comarcal


L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha demanat la baixa de militància d'ERC per evitar una "politització" de la polèmica al voltant de la plantació de marihuana que l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA) promou en set hectàrees del banc de terres del municipi. A banda, Pellisa també ha fet arribar al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre una carta per comunicar la seua renúncia al càrrec de conseller comarcal. Fonts de l'ens comarcal han explicat que Pellisa s'ha limitat a al·legar "motius personals" amb una carta molt breu.  De fet, el govern de CiU al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre té previst aprovar una declaració institucional en contra de la plantació de marihuana de Rasquera en una de les properes sessions de l'ens, i ara mateix ignoren si Pellisa encara hi exercirà com a conseller comarcal.

D'altra banda, l'Ajuntament de Rasquera i l'ABCDA han iniciat aquest dijous l'Àgora Cannàbica, tot presentant davant més de 200 veïns els detalls i els suposats beneficis del projecte. L'assemblea s'ha celebrat a porta tancada i només per als rasquerans, per donar a conèixer amb exactitud el projecte i resoldre els dubtes que la plantació de marihuana genera entre els veïns, abans de la consulta popular vinculant convocada per al proper 10 d'abril. Segons ha dit Pellisa a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el suport popular al projecte està creixent i l'Ajuntament ja ha rebut més de 250 currículums per als 40 llocs de treball que haurien de crear-se. A banda, també ha inscrit 25 finques al banc de terres de Rasquera.


Imatge ACN

17 comentaris:

  1. Xeic, Bernat, cada cop m'agrades més!

    ResponElimina
  2. Ves que no li hagin demanat....
    Què vol dir polititzar el tema ?
    Què no era polític ja abans del rebombori mediàtic ?
    Què no era d'ERC ja quan va començar tot plegat ?
    Què es pensava que no tindria la repercussió que ha tingut ?

    I quasi el més important: Té alguna justificació lògica i democràtica no deixar entrar a la premsa a les assemblees ? Si algun veí no vol o no pot anar, no té dret a assabentar-se'n per la premsa ?

    Quant al Consell Comarcal, no és obligatori dimitir, si deixa de ser membre del partit que el va designar ?

    ResponElimina
  3. Ui, això sona a pressions des de dalt...a vore si serà lo que ha fet tantes vegades ERC, quedar-se a mitges...almenys algú que ha pensat en los seus votants abans de los jerifaltes de Barcelona o no, o simplement li anava gran la cosa...qui sap, estic en Desgarbellat de que los motius són una mica il.lògics, molt soroll per res, Rasquera no vora ni un euro, aqui quedarem com sempre com la Catalunya insòlita per a gust dels espectadors de TV3 que necessiten una reserva india per donar la nota floklorica, i d'aquí quatre dies ja ningú se'n recordarà de Rasquera a continuar sobrevivint...això si per a l'Eurovegas maniga ampla!!porte blanqueig de diners, hiperconsum d'aigua i energia, blanqueig de diners i proliferació d'activitats il.legals al voltant...però claro són més perillosos quatre pagesos donant material als fumetes..

    ResponElimina
  4. després de les declaracions de Monclús en contra de la marihuana, era d'esperar que rebés alguna pressió per deixar el partit.
    Encara que no li deixen fer, si guanya el referèndum, haurà demostrat que anteposa el benefici del poble a la seva carrera política.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No tinc clar que endeutar el poble amb la mitja de 2.000 €/hab. sigui pensar molt amb el poble. I, OCO que no s'incrementi tenint que pagar alguna que altra multa o indemnització.

      Elimina
    2. 70000000/36000= 1944 €/habitant a Tortosa.
      Gaire diferència no?

      Elimina
    3. Ergo......

      Passa que això li vaig sentir dir al regidor portaveu de CIU de Rasquera. No veig a la portaveu de CIU de Tortosa fent la mateixa comparativa.

      Elimina
    4. Clarificant.
      Veig que estàs en primera línia.
      No puc dir el mateix, només vaig de "segona mà".
      El que veig "natural" el que contes.
      Quanta "maria" s'hauria de plantar a Tortosa per a sortir del dèficit?
      376 Ha?
      Això subministraria a totes les associacions cannàbiques de l'estat i part d'Europa.
      Ja,ja,ja,ja.
      Llavors, si ens faríem coneguts al planeta sencer.
      Mira, donat l'equilibri actual de forces polítiques a la ciutat, probablement tindria mes "chances" de sortir-se'n.
      Encara que el referèndum hauria de baixar de percentatge de "si" necessari, tots coneixem quin peu gasta la nostra ciutat.
      Permet-me que en faci broma, però, lo tema sempre ens porta al "Jardí de l'alegria".
      Sense necessitat de consumir "maria", aquest cop.
      Sempre els nostres cervells poden produir endorfines "de bades" i sense necessitat de recursos aliens. Això si, li hem de posar una mica de predisposició.
      ;-)
      Mira que entretinguts que estem els "vells" del poble!

      Elimina
  5. Vergonya aliena lo d'aquest noi...

    ResponElimina
  6. Quan es divedeix un poble pel que sigue,penso jo que algo no s'esta fent be... i Bernat principalment i Ciu que es l'oposicio s'haurien de plantejar-se que esta fent malament per tenir un poble dividit

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rasquera no està dividida Kaesar.
      Pegat la volteta i comprova-ho tu mateix.
      Està, senzillament, ignorant del tema i al·lucinant de franc.
      Les divisions son només de les classes polítiques.
      Lo altre, més aviat és un tema més de xafardeig als bars, al banc del "si no fos" o la cua de l'atur.
      Em sembla que mai els han preguntat res de res sobre res. Tota una novetat.
      Per cert, als tortosins tampoc ens han preguntat mai res de res directament. Que jo sàpiga.
      No ho facis tan gros.

      Elimina
    2. no ho he fet tant gros, si és cert que fa dies que no pego una volteta per Rasquera.Però crec que si que comença ha estar divida (tot i que espero equivocar-me)ja que hi ha opinions diferents tot i que no he anat a preguntar a tots els rasquerans
      I tb és cert que als Tortosins no vos pregunten res i ho haurien de fer.

      Elimina
  7. Que fàcil és parlar sense conèixer la gent, sóc amic de Bernat i militant d'ERC, però hi ha dubte que és de les persones més íntegres que he conegut. Va baixar-se el sou quan va ser president del Consell Comarcal, és independentiste com el que més i no ha tingut mai vergonya d'acabar un discurs de festa major declarant un Visca Catalunya Lliure. Aquí hi ha massa hipocresia, i segueixo aquest bloc des de fa temps, i sempre hi ha vía lliure per atacar ERC i a la seua gent. Felicitats Bernat, amb gent com tu el nostre país anirà endavant1!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert, que fàcil és parlar desde psudòmins, i no donar mai la cara, cosa que aquí es fa sovint...

      Elimina
    2. Carles, no entris amb el tema pseudònims, "nicks", o "mals noms". Respecta les llibertats individuals.
      El que si pots analitzar son els comentaris. I, justament, aquesta tertúlia gosa de gran nivell de comportament sense gairebé cap`insult, que son rebutjats per tothom.
      Aviam si ens fixem més en els continguts ja que tots son respectables.
      No et l'únic que coneix l'alcalde de Rasquera, o el de Tortosa o el d'Amposta, posem per cas.
      Hi ha prou lectors i comentaristes d'ERC com per a que cap opinió quedi fora.
      De fet penso, donat el context del teu missatge, que on dius "hi ha dubte" volies dir "no hi ha dubte", això o li manca un interrogant final a la frase. Sinó, no s'entén.
      Però, caceres de bruixes no, si et plau.

      Elimina
    3. Sobre les lloances a un amic, res a dir. Ara, acabar un discurs per part d'un independentista amb un visca Catalunya lliure, no és res digne d'especial admiració ni molt menys de sentir-se avergonyit. La vergonya a casa nostra, en general, cal reconeixeu la tindria un que l'acabes amb un Viva Espanya. Respecte a si el país anirà endavant amb gent com Pellisa, no ho sé, el que no sé si aniria molt endavant és ERC. Per la dimissió ho dic.
      Quant als anònims, sempre he dit el mateix. Mentre no és falti al respecte ( com passa a La Marfanta el 99 % de vegades ) res a dir. I què hi ha via lliure per atacar a ERC....la mateixa que per atacar a qualsevol. A més, potser abans quan erets director territorial de la Generalitat no era el cas, però ara ? Pots participar tantes vegades com vulgues, com tothom, per a dir la teua i discrepar del que calgui.
      En qualsevol cas, segur que s'enriquirà el nivell dels comentaris. NO ho dic irònicament.

      Elimina
  8. Jo solament vull dir, que qui es pensi que a Bernat la fet dimitir algú, és que no el coneix. Si ell dimiteix, és per que vol, i solament vol despolititzar el debat, que la gent no estigui a favor o en contra segons de quin partit sigui. I sobre l’independentisme de Bernat, ho deia perquè ell no renega del partit ni dels seus ideals.

    Per cert, sobre el deute de Rasquera, suposo que la gent sabrà que la major part és un deute heretat, pel tema de la benzinera.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta