15 de març del 2012

El Parlament dóna suport al projecte Zèfir, amb el vot en contra d'ERC



El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous a la tarda, tal i com estava previst i amb una ampla majoria, una moció transaccionada del grup de CiU en favor del projecte Zèfir, que preveu la instal·lació d’una plataforma d’assajos en energia eòlica marina davant de la costa de l’Ametlla de Mar. El diputat de CiU que ha defensat la moció, Antoni Fernández Teixidó, ha remarcat que el text té en compte la necessitat de cercar el consens amb les adminstracions competents i amb les "administracions locals afectades", en clara al·lusió a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, que no té competències mar endins. En aquest sentit, això és el que havia demanat fa uns dies l'alcalde de l'Ametlla de Mar, el convergent Andreu Martí; el president d'ERC al Baix Ebre i regidor republicà a la població, Jordi Gaseni, i també la coordinadora ciutadana que s'oposa al projecte Zèfir.

De fet, la moció havia estat pactada amb el PP, PSC, Esquerra i Iniciativa, però a última hora els republicans s'han desmarcat de l’acord perquè demanaven que el projecte Zèfir tingués en compte la informació prèvia a la població afectada i la participació ciutadana, i que busqués el consens amb les plataformes del territori. En concret, la moció compromet el govern català a "dur a terme el conjunt d’actuacions que siguen necessàries per impulsar l’execució de la plataforma marina experimental corresponent al projecte Zèfir Test Station, de manera consensuada amb el conjunt d’administracions competents i les administracions locals afectades". Així, Fernández Teixió ha afirmat que l’objectiu del govern de CiU és impulsar l’economia i traure el país de la crisi, i que per això és important tirar endavant un conjunt d’iniciatives en el marc energètic, com ara el project Zèfir. Finalment, només Solidaritat s’hi ha abstingut i Esquerra ha votat en contra de la moció transaccionada, cosa que ha molestat CiU. De fet, Fernández Teixidó ha recordat els republicans que el projecte Zèfir es va presentar quan ERC era al govern i Josep Huguet era el conseller d'Innovació, Univesitats i Empresa.

Imatge Parlament de Catalunya

5 comentaris:

  1. Tenim un Parlament comprat per les energètiques.
    Com sempre, a les Terres de l'Ebre ens cauen tots els marrons que alimenten l'avidesa metropolitana i de les comarques del nord de Catalunya.
    Estem empestats!
    Mal dia ens van conquerir.

    ResponElimina
  2. Recupera la fórmula màgica de Tesla de l’energia lliure, amb el temps lliure que tens segur que pots aconseguir-ho, compte amb la CIA això sí.

    ResponElimina
  3. No m'agafaràs per aquí, Gutijaume. Ni que et vulgues fer el graciós.
    Si vols, i penses que pots, em pots ajudar a construir un acumulador d'energia orgònica, aviam si ajudem al personal a millorar la libido.
    Tant t'afecta la porqueria de joc que fa el Madrid?
    No trobes que aquests aerogeneradors tindrien que estar davant del Maremàgnum, per exemple, ja que son ells els que gasten l'energia?
    O sempre hem de ser els "beneits de Catalunya"?

    ResponElimina
  4. "Ells" gasten l'energia però paguen els impostos que graciosament reverteixen en les comarques menys industrialitzades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ???? Ja es nota com arriben... L'altre dia omplien l'autopista amb una cua de furgons blindats!

      Elimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta