12 de març del 2012

Maulets i el casal Panxampla surten al carrer per reivindicar la igualtat de les dones


L'Assemblea de Maulets de les Terres de l'Ebre i el Casal Popular Panxampla de Tortosa han commemorat aquest cap de setmana, amb diverses accions, el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Així, el dijous 8 de març es van repartir octavetes animant la gent a participar de la concentració que es va celebrar a la plaça Barcelona de Tortosa el dissabte a les dotze del migdia. L'acte va consistir en una "performance" en la qual es van denunciar "les desigualtats de gènere encara existents avui en dia, i les retallades en els serveis públics que són un perill per als drets de les dones". Així, es va posar èmfasi en el fet que les retallades en sanitat, ensenyament, llars d'infants i recursos per lluitar en contra la violència masclista "repercuteixen directament en les condicions de vida de les dones ja que la nostra societat continua sent patriarcal i les tasques de la llar i la cura continuen recaient bàsicament en les dones". Per tot això, "aquesta crisi es pot convertir en excusa per relegar les dones de nou a l’àmbit privat". D'altra banda, diumenge l'Assemblea de Maulets de les Terres de l'Ebre va pintar un mural al carrer Major de Roquetes, amb el lema "Dona, lluita pels teus drets! No cosirem les vostres retallades".


Imatge Maulets Terres de l'Ebre

32 comentaris:

  1. jo celebro lo dia de la dona cada dia de l'any!

    ResponElimina
  2. Ah! Uff! Quin descans! No sé perquè me preocupo? Se veu que la crisis és cosa de dones.

    ResponElimina
  3. No ignorant, però els afecta més que als homes.

    ResponElimina
  4. Depen. Jo no veig que les dones tinguen menys drets que els homes, tal com volen fer-mos creure. Jo conec families a Tortosa, que per tradició les dones han manat sempre a la familia. Igual que a reves també les hi han.
    Crec que lo discurs de les feministes està una mica anticuat. En l'actualitat lo problema esta depenent la situació de cadascú; no nomes les dones tenen descompensacions sexistes. Si mos posem a dir exemples, segur que tots tindrem raó. Això vol dir que lo problema és un altre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El teu problema parlant del tema, ignorant, i ja fa temps que ho sabem, és que confons la part pel tot i fas regla de l'excepció.
      No crec que ningú et negarà que hi ha dones que manen, que manen malament, que tenen poder i que l'exerceixen pitjor que els homes, inclús que algun home a mort a mans d'alguna dona. Però el problema, ara per ara, no està a esta banda, està a l'altra. I sinó fes números....
      Respecte a que a casa manen les dones, home no fem riure. Vols dir que manen a l'hora de fer el dinar, els llits i cuidar els xiquets. Sé que també estic fent una mica de caricatura, afortunadament la cosa, poc a poc, va canviant. Però es que em fa gracia quan es diu que la dona mana. Mana perquè ens interessa deixar-la mana. Entre altres raons perquè en sap més. Creus que mana a l'hora de canviar el cotxe de la família ?.

      Elimina
    2. Pel que dius, jo entenc que quan un home pren una desició, se pot considerar maxisme.
      Això que dius del llit, xiquets, dinar, és un rol que avans se fea més que ara, però no té perquè ser maxista en la majoria de casos.

      Elimina
  5. Malgrat el que tu dius les xifres parlen per elles soles: el nombre de dones assassinades en mans de les seues parelles evidencia que hi ha un problema, el nombre de transtorns alimentaris, les diferències salarials, el nombre de dones que hi ha ocupant llocs de responsabilitat...

    En fi, que pots vore-ho, no vore-ho o creure't el discurs del "tot està bé i qui es queixa és per vici", però em sembla que així segur que no avancem gens...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, soles no parlen. Dels assassinats que hi han a l'any, només se fan publics en numeros, los de homes sobre dones i en tot lo demes pasa lo mateix. Per mi és com una moda lo ser feminista, i així, és com no s'avança.
      No me vinguesseu ara en que les dones no maten al homes, també hi han casos (en este cas molt inferior), però al igual que dones a altres dones o homes a altres homes, i no per aixo no s'ha de castigar en la mateixa pena.

      Elimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Ja estem en les mateixes guerres de generes de sempre, que si les morts de violència de genere, que si els trastorns alimentàris (La culpa es del qui ho fa no del genere al que pertanyen!!!). Una altra cosa son les diférencies de sous, però no se, per a mi feminisme es una paraula molt dolenta, igual que el masclisme, i per a que la gent no es confongui en el que reclama aquest moviment s'hauria d'anomenar d'un altra manera aquest moviment... .... potser igualtat?
    Es veuen casos de dones prepotents que van de que sense elles el mòn no seria res, i són una colla d'inutils en realitat. El problema es que aquesta minoria fa crear un estereotip sobre totes les dones i això crea mes desigualtat i el cercle cada vegada es fa més gran.

    En conclusió, crec que això del feminisme es un tema molt delicat, i més en els temps que corren, perquè s'hauria d'anar en contra als porcs que ens manen, i no, crear disputes entre els de baix (que es el que ells volen)...

    Els generes, les races, les religions... No són el problema real, el problema real va ben vestit i se li fa la panxa i la butxaca gran a costelles nostres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic basicament d'acort.

      Elimina
    2. Sense oblidar mai que, mal vestit, sense panxa, sent dels "de baix", amb butxaca menuda......també és pot ser un porc.

      Elimina
  8. Quan dixessem de parlar de gèneres i parlessem de persones tindrem molt guanyat...nem pel camí però encara falta.

    ResponElimina
  9. Com diria aquell: "no hi ha més cec que aquell que no vol vore". I hi ha frases i generalitzacions en alguns dels comentaris que fan fredat. En el dia Mundial de la dona treballadora i en el context de retallades en el què vivim, que s'ha de parlar? Dels cabals ambientals? De l'energia nuclear? De la evasió d'impostos?
    Algú es pensa que el feminisme únicament el protagonitzen les dones, que només els hi afecta a n'elles. I els homes hi hem d'estar-hi també. Que una dona per fer la mateixa feina que un home li paguen un 20 o un 30% menys, no ens afecta com a societat? Que les tasques de cuidar dels abuelos potser les fan els homes habitualment? Crec que es refereixen a que si una parella no té prous ingressos per a portar a suns iaios a una residència i "algú" se n'ha de cuidar, crec que Gustau podria fer una enquesta i es veuria que les dones són les que se sacrificarien més. En això, les retallades, els afecta també.
    I si per cada cas d'una dóna que mata un home, n'hi han 200 a l'inrevés, pos què voleu que us digue. Les xifres estan allí i no les podem maquillar. Els homes continuem pensant que les dones són com una propietat i actuem en conseqüència. Cada cop estem algo millor però la realitat, per molt que no la vulguem vore és la que és.
    Per últim, no crec que estiguen critiquen als homes, sinó per un costat critiquen com la societat encara té inetrioritzats certs rols a la casa de cadascú i per un altre en com les retallades, que afecten a tothom, encara poden afectar més a les dones, perquè per exemple ja cobren un % mensy que els homes i encara en cobren menys o pq a cuidar de la casa, en un % majoritari hi aniran les dones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser això de cec ho dius per tu.
      Molt de bla,bla,bla... Però molta ignorància. Les feministes només se queixen certs llocs de feina,alguns potser millor no fer-los, tontes no ho són. No reibindiquen llocs durs de feina. Això del 20 30 per cent no és lo normal avui en dia, i dubto que sigue tanta diferencia, si la hi ha, s'ha de vore si és just o no. Lo de la violencia de genere també s'hauria d'anatitzar, perquè per mi, un home que mata a una dona, no sempre ha de ser per maxisme, o potser no poden ser per altres motius? Que un assessinat entre altres raçes, ha de ser sempre rasista, o que?
      Que la dona quan se quedava a casa a fer les feines de casa.Potser l'home no se passava lo dia treballant? A moltes dones no els ha anat malament este rol. Ho dieu d'una manera com si l'home historicament sempre s'haigue portat en les dones com a ogros.
      Los unics que s'han comportat de manera maxista han estat les sectes i les dictadures.

      Elimina
    2. ignorant, si donem per bo que l'home treballa fora i la dona a casa, en aquests casos té certa explicació una divisió de tasques ( encara que faria falta saber les hores que cadascú dedica al final de la jornada ), però tu no coneixes casos a cabassades en que la dona, com l'home, treballa fora de casa i a més a casa ?
      De veritat què al teu capet no entra que no és casualitat que es donen tants i tants de casos de dones assassinades a mans de la parella home ? Què no veus que no pot ser per raons alienes a la condició d'home d'una banda i dona per l'altra ? Mira, la dona, generalment, té menys força física que l'home, però suposo que, tu menys que ningú ( per les teues teories ) no dubtaràs en reconèixer que també una dona pot, si vol, acabar amb la vida de l'home sense caler utilitzar excessiva força física. Llavors, per què els casos que es donen son de 100 dones assassinades per un home ? ( per dir algo ). No creus que tot plegat és pot catalogar de violència de gènere o masclista ? Pensa-ho, si pots. Per cert, només cal que facis servir una mica d'aquella sensibilitat que fas gala quan parlem de bous i maltracte animal.

      Elimina
    3. Per fer mal no fa falta matar.
      Segur que tu tens la tegua part de raó, però jo tinc la megua.
      Jo crec que a la societat estem tots indefensos, jo lo primer per uns motius i algunes dones per altres, tu per uns altres. Crec que és un error defensar només un colectiu i descuidar un altre (perquè les dones no son manques). No se si mexplico, perquè per aqui hi han molts cecs. O potser no m'explico.

      Elimina
  10. Arjub, no sempre hem de discrepar. Celebro la coincidència.

    ResponElimina
  11. Mira ignorant, aquí et deixo dos enllaços a l'atzar per a que parles amb una mica més d'informació. El primer enllaç és de l'any 2006 i el segon del 2009.

    http://www.324.cat/noticia/18470/altres/Les-catalanes-cobren-un-20-menys-que-els-homes-amb-la-mateixa-formacio-carrec-i-antiguitat

    http://dbalears.cat/actualitat/ara/el-sou-mitja-masculi-un-25-superior-al-femeni.html

    I Jotabe, amb personal com este fent estes reflexions, només faltaria que no coincidíssim. I estic segur que coincidim amb un munt de coses més.

    ResponElimina
  12. ignorant, les dones sempre hem estat infravalorades. Potser perquè no tenim tanta força física, potser pq al moment de tenir fills hem d'estar de baixa més temps que els hómens, no ho se, però per una mateixa feina, dins de la mateixa empresa, per què les dones cobrem menos que los hómens?
    no és q la crisi mos afecte més a les dones, però quan s'ha de fotre algú fora, primer va la dona.
    Encara pensem que la dona ha d'estar a casa en los fills? perdona, però una dona no té fills si no hi ha un home pel mig! tenir fills no és cosa d'una! q no t'han explicat mai a tu lo cuento de la llavoreta que el papa fica dins la mama?
    A la majoria de feines les dones estem més ben preparades que els hómens però lo sou sempre serà inferior.
    i aquesta lluita fa anys q va i encara no s'ha aconseguit igualtat. S'han aconseguit moltes coses, no ho neguem, però la igualtat, encara no.
    pq les dones son les que s'han d'ocupar de fer el menjar, netejar la casa i dels fills? a casa los hómens, ignorant, no mengeu, no embruteu i els fills no son vostres?
    pq les dones en la mateixa preparació que els hómens, ignorant, hem de percebre una remuneració inferior per la mateixa tarea? el fet de tenir dos pits desenvolupats i tenir els collons interiors, altrament dit ovaris, ens fa inferiors?

    ResponElimina
  13. Es acollonant com la gent se tira al coll d'un que no pensa del tot igual que els altres. Suposo que el senyor ignorant defensa la igualtat (com jo). En retrets i comentaris, que ja es podrien qualificar d'ofensius, només es creen disputes inútils que entorpeixen la lluita pel problema principal. Falta organització, cosa que tenen els que manen i per això estem així.
    MENYS DISPUTES ENTRE NOSALTRES! DISTINGIM L?ENEMIC!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em revelo davant la sistemàtica i pobra argumentació que fa culpables de tots els malts als que manen. De responsabilitat, evidentment, la que calgui, en això i en tot. la culpa és una altra cosa. O hi ha cap dubte que LA CULPA és dels autors de les malifetes, discriminacions i desigualtats ?. En qualsevol cas, sobre lleis, que seria la primera responsabilitat de fer i aplicar els " que manen " Déu n'hi do el que s'ha avançat. No crec que sigui, per exemple a l'administració pública, on hi hagin més discriminacions salarials, acomiadaments per embarassos, problemes en l'aplicació de la normativa sobre lactància, permisos per maternitat etc. Mé aviat tot això es dona a l'empresa privada i inclús en entorn propers a cadascú de natros, privats i quotidians. Lleis i mandataris a banda.
      I si de maltractes parlem, suposo que estarem d'acord que l'enemic és l'home maltractador. No l'home en general, que consti. O sigui que disputes entre nosaltres cap ni una.

      Elimina
    2. Tens tota la raó.

      Elimina
  14. Pecadora,estàs pixan fora de test.
    Com diu Joel, crec en la igualtat en la mida que se pugue.
    Lo que pasa és que lo lema este és ofensiu. Pecadora, t'agradaria que jo canviés la paraula feminista per maxista?

    ResponElimina
  15. ignorant, q vol dir "en la mida que se pugue"?
    a cas un banquer i una banquera (treballador i treballadora de la banca) que fan la mateixa feina no han de cobrar igual?
    a cas una dona no pot conduir un autobus, un camió o un toro? a cas una dona no pot treballar a la construcció?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no he dit que les dones no pugueu conduir vehicles. Però tu si que has dit que, les dones esteu més preparades que los homes per a la vida laboral. Això és feminisme puro y duro. T'estàs fican al mateix nivell que los maxistes.

      Elimina
    2. Pot fer-ho però davant d'una situació que necessita una reacció en dècimes de segon no sé què passaria, per raons evolutives el cervell d'homes i dones és diferent, per exemple les dones són més multi-tasking i tenen visió perifèrica mentre que els homes la tenen cònica i no poden fer massa coses alhora. Les teories diuen que té a veure amb els diferents rols sexuals de fa milions d'anys, quan els homes bàsicament caçaven i feien la guerra i les dones eren recolectores i s'encarregaven de les criatures i tota la resta de coses.

      Elimina
  16. NO! jo en cap moment he dit q les dones estiguem més preparades per a la vida laboral que els hómens, aixo t'ho has entés tu . Jo he dit q les dones estem IGUAL de preparades que els hómens i, per tant, volem la igualtat en los sous!
    Si et refereixes a aquesta frase "A la majoria de feines les dones estem més ben preparades que els hómens però lo sou sempre serà inferior" demano disculpes a tots per la meua mala expressió, sobretot demano disculpes a aquells que els hi hagi sentat malament, però em referia que a les feines més minusiones les dones estem més prepardes físicament. Els hómens acostumeu a tenir els dits molt dobles i aixo us impedix enfilar l'agulla amb facilitat com a una dona, igual que una dona no podrà aixecar tant de pes com un home. Però això és degut a la compostura. I aquest fet és el que s'utilitza per infravalorar. Però no sempre és aixi. és ben conegut que els millors sastres son hómens!
    si us plau, demano de nou disculpes per escriure una frase no ben explicada i que ha donat a suposar el què jo no volia dir. Em sap greu!
    ara m'he explicat millor, ignorant?

    ResponElimina
  17. només em referia a qüestions físiques. m'agradaria que quedés clar i que em disculpeu per no haver escrit correctament lo q volia expressar!
    i no vull ficar-me en nivells de maxistes pq jo no em considero feminista, només demano que tots tinguem los mateixos drets.
    TOTS LOS EXTREMS SON DOLENTS! tots hem d'entendre un terme mig

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per això discutint, per aproximar idees.

      Elimina
  18. ignorant, crec que has dit la frase més encertada de totes

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta