6 de març del 2012

Montesó (UP): ‘Si tothom fes marihuana, el preu també baixaria’



El coordinador de la Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, Joan Montesó, ha valorat aquest dimarts que l’Ajuntament de Rasquera ha posat al damunt de la taula la mala situació que travessa l’agricultura del territori, amb la seua decisió d’impulsar una plantació de marihuana al municipi. Segons Montesó, el projecte de Rasquera ha obert el debat sobre la legalització del cànnabis, però també ha posat de manifest que ni les oliveres ni la fruita seca no són rentables per als pagesos. El coordinador territorial de la Unió de Pagesos ha fet aquestes declaracions durant el seu pas per l’informatiu de Canal 21 Ebre.

En aquest sentit, Montesó ha explicat que no és el primer cas d’un projecte de plantació de marihuana amb què es troba la Unió de Pagesos. En aquest sentit, ha remarcat que no es pot considerar el conreu de la marihuana com una sortida a la crisi, ja que si tothom es posa a fer cànnabis, el preu baixarà tant com el preu de l’oli.

7 comentaris:

  1. tota la vida que s'ha fet cànem. no hi ha tanta diferència.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo he vist, fa molts anys, entre Tortosa i el "13 de gener" camps sencers de cànem per a la paperera. Especialista en fer fulls per a paper de fumar (en brut).
      Recordo també que dissenys de la marca Smoking estan fets per un tortosí.
      Tota una cultura que te arrels al territori, i ben antigues.

      Elimina
  2. Molt bona Joan!
    Ja, ja, ja,ja.
    Com a bon pagès ja cerca els rèdits del cultiu.
    De fet, a les cooperatives es venen llavors de cannabis igual que d'enciams o cogombres.
    I és totalment legal.... de moment.
    A més un bon negoci per l'elevat preu que tenen

    ResponElimina
  3. No esta tan clar, tot depen de la demanda que hi hagués del producte, dels impostos etc. Si ara és cara és perquè és ilegal i el que la cultiva es juga anar a la presó, per la qual cosa hi ha poca oferta respecte la demanda. Si fora legal i tothom en cultivés i a la vegada tothom es posés a fumar-ne, potser pujaria el preu i tindriem una bombolla de maria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Òstia Lluis!
      Si a mi em diuen que soc complicat de llegir, la teva darrera frase és de "récord".
      Resumint, això de la "bombolla de maria" és beu, és fuma, s'esnifa o qué?
      ;-)
      Per una altra banda, si tothom cultiva i tothom fuma, la maria no li sortiria de franc a tothom, ja que tothom en tindria?
      Em fas recordar el meu professor d'àlgebra de COU.
      + ;-)

      Elimina
  4. Un cop mortal a les màfies que puguin operar en aquestes terres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo boti, ha sllegit lo lllibre d'Aldous Huxley, un Mundo feliz? Allí, la droga, anomenada "soma" o cos en grec, era tan barata que la prenia tothom, per a oblidar-ho tot i la mínima excusa, estant tothom colocat eternament...vols això per a la gent? Si la marihuana s'abarateix passarà això, de debò algú vol un món així?

      Elimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta