28 de març del 2012

Qui és el ‘pal de paller’ de la unitat de les esquerres a Tortosa?

El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jaume Forcadell, ha volgut valorar les declaracions que la setmana passada feia l’exalcalde de la ciutat i candidat a revalidar el càrrec de primer secretari del PSC tortosí, Joan Sabaté. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Sabaté va afirmar que no descartava la formació d’una altra “olivera tortosina”, una agrupació electoral de les forces d’esquerres que permetés desbancar Convergència i Unió de l’alcaldia, en les properes eleccions municipals. Així, tot i que Sabaté assenyalava que no s’havien produït contactes amb Iniciativa o Esquerra, va dir que no era una opció “descartable”. En aquest sentit, Forcadell també va ser dimarts a l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, i va recordar que va ser el mateix Sabaté qui va desfer la primera olivera tortosina, quan va abandonar Iniciativa per ingressar en el PSC. Però el portaveu ecosocialista no es va voler tancar a res, si bé va deixar clar que Iniciativa ha de ser “el pal de paller” d’una possible unitat d’acció amb el PSC i Esquerra, per ser “alternativa de govern” a CiU.



Per la seua banda, el candidat a primer secretari del PSC de Tortosa, Eduard Ena, ha afirmat que parlar d’una altra olivera és “caduc”, ja que es tracta d’un projecte de l’any 1996. Amb tot, Ena ha recordat que l’olivera tortosina va funcionar, ja que va permetre que les esquerres arribessin a l’alcaldia i al govern de Tortosa. Per tant, Ena ha afirmat que cal posar-se a treballar perquè les esquerres tornen a governar al municipi, però amb el PSC com a “pal de paller” d’aquest projecte polític per afavorir un pacte dels partits progressistes.

2 comentaris:

  1. Pal de paller. "Eix o nucli al voltant del qual es vertebra una societat, una empresa, etc."......o una alternativa al govern municipal.
    Tot és opinable. Ara, la realitat no s'ha de confondre amb el desitjos. Independentment de la valoració que com a regidor o persona pot merèixer el cap de llista d'ICV, els números canten. Només cal que Forcadell, per un moment, és posi en la situació de tindre més vots que la resta de grups de l'oposició i més regidors, que diria, llavors ? Trobaria lògic que un altre grup és postules coma pal de paller ?.

    La candidatura del PSC/Entesa d'esquerres del 1999 ve d'aquí:
    http://www.tortosa.cat/webajt/elec/hist/m1995.pdf
    Comparativa icv/psc. 200 vots i 1.30 de percentatge, a favor de Iniciativa. ( icv, 3 regidors i psc 2 )

    I la situació actual ve d'aquí:
    http://www.tortosa.cat/webajt/elec/resmun11/
    Comparativa psc/icv. 1.000 vots i 7,50 de percentatge, a favor del psc. ( psc, 3 regidors i icv 2 )

    Sé que no tot han de ser números, però per al que ens ocupa, té prou importància. Aquí no valen autoritats morals, o legitimitats històriques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos al PSC ningú diu esta boca és meua.
      Bé si, el incorruptible i el seu secretari. Semblen Putin i Mevdeved
      Dels regidors.... ejem. La culpa del Bel, un altre incorrupitble aviat.
      Je, je.
      Pal de paller = pal, si pal, al voltant del qual hi ha palla."
      Cadascú te el que es guanya, o el que les "fates" decideixen.
      Uffffff!!!! No nos toca la loteria ni que hi juguem milions d'eurus.
      I si paguem a alguna bruixa per a que faci un ensalm?

      Elimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta