5 de març del 2012

Tortosa rebutja la reforma laboral amb l'únic vot en contra del PP

El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al vespre la moció en contra de al reforma laboral que havien presentat els grups del PSC, Esquerra i Iniciativa, a petició dels sindicats UGT i Comissions Obreres. Finalment, la proposta ha estat aprovada amb una àmplia majoria, ja que el grup de CiU, amb majoria absoltua al consistori, va decidir donar suport a la moció, si bé la portaveu de l’equip de govern, Meritxell Roigé, ha volgut deixar clar que és necessària una reforma laboral que facilite la contractació i la creació de llocs de treball. A banda, el regidor de Plataforma per Catalunya també ha donat suport a la moció, mentre que l’únic regidor del Partit Popular, Xavier Dalmau, s'ha quedat sol rebutjant la moció i defensant la reforma laboral que ha aprovat el govern de l’Estat. La mateixa moció ja s'ha aprovat en altres ajuntaments del territori, com ara Amposta i Flix, tot i que amb l'abstenció del grup de CiU en els dos consistoris.


Al ple de Tortosa han assistit els secretaris generals de Comissions Obreres i de la UGT a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó i Wifredo Miró. Els sindicats s'han mostrat satisfets del resultat. De fet, per coherència, han demanat als partits, especialment a CiU, que se sumen a les manifestacions com la del diumenge 11 de març a Tortosa, que sortirà a les dotze del migdia de la plaça del Carrilet amb el lema 'No a la Reforma Laboral ni a les retallades'. La protesta coincidirà amb les mobilitzacions que tindran lloc també a les capitals d'arreu de l'Estat espanyol i de Catalunya. La manifestació recorrerà el centre de la ciutat fins a la plaça dels Dolors, al nucli antic. Allí es farà la lectura d'un manifest i s'anunciaran les properes accions de protesta en contra de al reforma laboral.

Imatge CCOO Terres de l'Ebre

3 comentaris:

  1. Seria curiós veure a Meritxell Roigé i a Ferran Bel amb una pancarta de "No a les retallades"...

    ResponElimina
  2. Quina llàstima que Meritxell no aprofités per demanar una reforma de la llei de vaga com va proposar Duran...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta