14 d’abril del 2012

Mor el polític tortosí Juan Manuel Fabra


El funeral serà dimarts a les 17.30 hores, a la catedral de Tortosa · El Partit Popular (PP) de Tarragona ha lamentat, aquest dissabte al matí, la mort del fundador del partit a la província, el polític tortosí Juan Manuel Fabra Vallés, que ha mort a Madrid amb 62 anys a causa d'una malaltia. El PP ha expressat el seu "profund condol" a la família Fabra, tot posant-se plenament de la seua disposició. "Gran amic, i estimat per tots, el portarem sempre en els nostres pensaments", ha manifestat el PP de Tarragona. Fabra estava casat i era pare de quatre fills. El president del PP del Baix Ebre, Joaquim Llopis, també ha lamentat la mort de Fabra. En les properes hores, les cendres del polític seran traslladades a Tortosa. El PP ja ha confirmat que el funeral de Juan Manuel Fabra serà el proper dimarts a les 17:30 hores, a la Catedral de Tortosa.


Juan Manuel Fabra Vallés (Tortosa, 1950) era llicenciat en dret per la Universitat Complutense de Madrid, i tenia experiència en la direcció d'empreses d'àmbit agropequari. Va ser regidor a l'Ajuntament de Tortosa (del 1972 al 1983) i diputat d'Aliança Popular (més tard Partit Popular) per la província de Tarragona a les eleccions generals espanyoles de 1982, 1986, 1989 i 1993, el 1994 deixà el càrrec en ser escollit diputat al Parlament Europeu, càrrec que ocuparia fins el 2000. També va se membre de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. El març de 2000 va ser nomenat membre del Tribunal de Comptes Europeu, tot sent responsable dels Fons Europeus de Desenvolupament (FED). El 16 de gener de 2002 va ser elegit president del Tribunal de Comptes Europeu -cinquena autoritat de la Unió Europea-, fins a 15 de Gener del 2005 . En l'actualitat, ja allunyat de l'activitat política, es dedicava a la docència a través de la Universitat de Madrid, on donava cursos de tribunals de comptes tant a Espanya com a Sud-Amèrica. La seua mort arriba després d'una llarga malaltia.

5 comentaris:

  1. Se'ns va una gran persona de la qual sempre guardaré un molt bon record...Una forta abraçada als seus familiar.

    ResponElimina
  2. Ha deixat de patir. En aquestes ocasions, ens hem d'alegrar que així sigue. Encara que la moral ens indique una tragèdia.
    La familia si necessita més el condol. Encara que alguns no se l'hagin guanyat gaire.
    Només cal recordar qui van ser son pare i son germà.
    Mele, fes-te amic amb la Pau!

    ResponElimina
  3. Francament, entre lloar de manera extraordinària sempre que algú desapareix i recordar aspectes negatius ( de familiars, a més ) hi ha un terme mig, que és el respecte.

    ResponElimina
  4. Per a que contestar-te Ximo?

    ResponElimina
  5. Recuerdo mi asistencia al su funeral en la catedral de Tortosa, nos desplazamos desde Tarragona el amigo Agustín y yo, él aún era pariente político de Mele por parte de "Charli", son primos, el recinto estaba abarrotado, tanto es así que tuvimos que asistir desde uno de los claustros que también esta a rebosar. Mele siempre una persona muy apreciada y mu a migo de sus amigos y conocidos, abierto de palabra y de trato, le gustaba la broma cuando tocaba y su rectitud y seriedad siempre estaba presente, compartiamos aficiones, radioaficionados y el tiro olímpico de precisión, formaba parte del grupo de fundadores del Club de Tiro Olimpico de Tortosa "RACÓ d'AUMEDO".
    Mele, vives en nuestros corazones y en nuestro recuerdo, no te olvidamos.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta